ABO 24-25: de abonnementenverkoop voor het nieuwe seizoen is gestart. Klik hier voor meer info en om online te bestellen!

• VOO Basket Liège 70-80 Okapi Aalst
13 januari 2021

VOO Basket Liège 70-80 Okapi Aalst

Blitzstart van Okapi Aalst in de terugwedstrijd voor de Cup. Veel was er ook niet aan natuurlijk. Okapi had in
de heenpartij al kipkap gemaakt van Luik en dus was deze wedstrijd maar een formaliteit. Maar Aalst wou zich
toch niet laten verrassen. Vujosevic en een secure Badji brachten de bezoekers naar een 0-8 voorsprong. Coach
Bosco greep meteen naar de time-out. Bojovic lukte 2 korven op rij en bracht zo Luik terug tot 4-8. Vrijworpen
en een lay-up van Iarocevitch brachten de wedstrijd terug volledig in evenwicht (8-8). De time-out van Bosco had
dus zijn effect. Vanop de vrijworplijn kon Bojovic de thuisploeg zelfs op voorsprong brengen (9-8). Niet voor
lang echter. De penetrerende Kuta werd goed gevonden door Vujosevic en Okapi stond opnieuw aan de leiding. Even
later kon Vujosevic met een score plus bonus de bezoekers aan een 9-13 voorsprong helpen. Een thunderdunk van
Gorgemans klonk hard door de lege Country Hall (11-13). Met scores van Marchant en Geukens werd het opnieuw
11-16. Aalst had de wedstrijd onder controle. Stilmant en Lambermont probeerden wel maar Geukens en McGriff
zorgden er met driepunters voor dat de bezoekers verder wegliepen van de thuisploeg (15-22). Op de fastbreak
mocht Stilmant milderen tot 17-22 en zo het laatste punt scoren van het eerste kwart.

Marchant mocht makkelijk zijn 4de punt van de avond scoren. Brieuc Lemaire pakte uit met een spectaculaire
driepunter en bracht zo zijn ploeg terug tot 20-24. Kuta en opnieuw Marchant hielden het tempo strak. Luik kon
moeilijk volgen (20-28). McGriff bleef feilloos vanachter de driepuntslijn en zorgde zo voor de eerste
10-puntenkloof in de wedstrijd (20-31). Met vertrouwen scoorde hij even later zijn 3de driepunter op rij. De
kloof was dan al 13 punten (21-34). Bojovic was de enige die de scores van McGriff beantwoordde (24-34). De
Aalsterse scoremachine viel even stil. Bojovic profiteerde ervan om zijn puntentotaal op te drijven tot 10 ptn
(27-34). Ivan Maras scoorde vanop de vrijworplijn zijn eerste punten van de avond (27-36). Met scores van
Bojovic en Basic kon Luik milderen tot 33-38. Maras liet voorlopig niet toe dat de thuisploeg dichterbij kwam.
Tezamen met Vujosevic hield hij de 7-punten voorsprong in stand (35-42). Basic en Gorgemans bleven druk zetten
op de verdediging van de ajuinen (40-45). Met een haakje kon Amaury Gorgemans Luik volledig terug in de
wedstrijd shotten (42-45). Vanop de vrijworplijn scoorde Ivan Maras zijn 6de punt van de avond maar Lovre Basic
leek niet te kunnen missen vanavond (4/5). Met zijn spectaculaire jumper zorgde hij voor de 45-47 ruststand.

Gorgemans zette al snel in het 3de de bordjes gelijk (47-47). Mihailjovic zorgde ervoor dat Aalst aan de
leiding bleef (47-49). Beide ploegen bleven minutenlang scoreloos. Een secure Marchant kon met een driepunter
dan toch wat afstand nemen van Luik (47-52). Les Aredjis gaven echter niet op. Lemaire knalde nog een driepunter
binnen en zette zo zijn ploeg op 1 punt van de ajuinen (52-53). Een jumper van Mihailjovic en een lay-up van
Kuta brachten ietwat rust (52-57). Maar niet voor lang. Iarocevitch en Lemaire plaatsten een 5-0 tussenspurt en
coach Defraigne moest naar de time-out grijpen (57-57). Gelukkig voor Okapi pakte McGriff uit met zijn 4de
driepunter van de avond en kon Geukens op een aanvallende rebound voor de 59-62 zorgen. Het werd tevens het
laatste punt van het 3de kwart.

Vujosevic kon na bijna 2 minuten in de laatste periode de eerste punten van het kwart scoren (59-64). Op de
fastbreak maakte L’Hoest er 61-64 van. De kwalificatie was natuurlijk al lang binnen. Marchant knalde zijn 3de
driepunter van de avond binnen en hield zo okapi op koers naar een nieuwe zege (61-67). Nathan Kuta draaide de
bal door de ring en Badji kon vanop de vrijworplijn terug voor 8 punten voorsprong zorgen (63-71). Maar Luik
bleef aanklampen. Iarocevith en Lemaire plaatsten een 7-0 tussenspurt en opnieuw moest coach Defraigne naar de
time-out grijpen (70-71). Badji kon nog eens inside gaan maar met nog minder dan 3 minuten te spelen bleef het
spannend. Even later zorgde diezelfde Badji met een verre tweepunter voor de 5 punten voorsprong. Op assist van
Badji stak Ivan Maras het mes diep in de Luikse wonde (70-77). Mihailjovic kon met een verre driepunter een
vervol breien aan de 0-9 tussenspurt en zo de eindstand vastleggen op 70-80.

In de volgende ronde nemen de ajuinen het op tegen Mons, de fiere leider in de competitie.