ABO 24-25: de abonnementenverkoop voor het nieuwe seizoen is gestart. Klik hier voor meer info en om online te bestellen!

Laatste oefenwedstrijd van het voorseizoen dat meer dan 4 maanden duurde. Volgende week begint het echte werk
dan. In en tegen Bergen zal het nieuwe Okapi Aalst dan eindelijk kunnen tonen waar ze toe in staat zullen zijn
dit seizoen. Charleroi trok vorige week nog de Nederlander Hammink aan om onder de ring toch nog wat sterker te
staan.

Ivan Maras was de man van de beginfase van de partij. Met verschillende blocks zette hij Tim Lambrecht onder
druk en even later pakte hij met een knappe driepunter van op de top van de driepuntslijn (0-3). De  Makwa
scoorde zijn eerste punten voor Spirou. Twee dunks op rij van een knap aangespeelde Badji, bracht Okapi naar een
2-7 voorsprong (5:20). Mihailjovic sneed zich een weg door de Waalse verdediging en legde makkelijk het 9de punt
van de ajuinen door het netje (2-9 5:14). Time-out dus voor coach Rotsaert. Badji mocht nog eens een bal door
het net dunken voor de 4-11 voorsprong en aan de andere kant van het terrein kon Libert zijn eerste driepunter
van de namiddag afvuren (7-11). De thuisploeg verkeerde snel in foutenlast. De ajuinen profiteerden hiervan om
vanop de vrijworplijn de voorsprong uit te bouwen tot 7-15. Pape Badji vocht voor elke bal en bleef zijn stempel
drukken op de wedstrijd. Met zijn achtste punt van de partij werd het 7-17 na 7 minuten spelen. Een 4-0
tussenspurt van de thuisploeg braht ze terug tot 11-17 wat tevens de stand werd aan het einde van het eerste
kwart.

McGriff opende de 2de periode met een driepunter en even later kon hij op de fastbreak met een dunkje zorgen
voor de 11-22 stand. Coach Rotsaert greep terug naar de time-out om het aalsters momentum te breken. Senne
Geukens kon in 2 keer de voorsprong verder uitdiepen tot 11-24. De thuisploeg slaagde er niet in om een deuk in
een pakje boter te schieten. Na 5 minuten spelen in het 2de kwart scoorde het zijn eerste punten (13-24). Het
deerde Geukens niet die met zijn bekende beweging punt nummer 26 voor Okapi door het netje dropte. Tim Lambrecht
kwam in de wedstrijd. McGriff prikte tegen met zijn 2de driepunter (19-31). Pape Badji mocht het 2de kwart
afsluiten bij een 21-33 stand.

Ivan Maras begon het 3de kwart zoals het eerste. Met een driepunter (21-36). Tim Lambrecht bleef zijn
uitstekende eerste helft verder zetten in de tweede helft. Onder zijn impuls werd een 10-2 tussenspurtje opgezet
en zo naderde de thuisploeg tot 31-38. Goloman zorgde zelfs voor de 33-38 stand. Vujosevic scoorde zijn eerste
punten van de partij en voorkwam zo erger (33-40). Toen ook Mihailjovic zijn eerste driepunter van de partij
door het netje joeg, was de 10-puntenkloof opnieuw een feit (33-43). Niet voor lang echter, want ook Libert van
de juiste afstand en zorgde zo voor de 36-43 stand. Mihailjovic, Badji en Vujosevic zorgden op hun beurt voor
een 6-0 tussenspurt en brachten zo Charleroi opnieuw in de problemen (36-49 2:45). Met 2 driepunters op rij van
de thuisploeg werd de kloof herleid tot 7 punten aan het einde van het  3de kwart.

Mihailjovic pakte uit met een driepunter en even later kon McGriff zijn eigen gemiste driepunter oprapen en met
een And 1 uitpakken (42-54). Een driepunter van Geukens leek voor de definitieve kloof te kunnen zorgen (42-57).
Toen Maras ook nog eens uitpakte met een driepunter was de wedstrijd volledig gespeeld (42-60). Net zoals in het
2de kwart leek het niet meer te kunnen scoren. Maras trok het zich niet aan en legde makkelijk de twintiger in
het netje (42-62). Vujosevic vond nu ook de weg naar de korf en diepte de kloof uit naar 42-65. Goloman kon na
bijna  minuten in de laatste periode voor de eerste punten zorgen voor de thuisploeg (44-65). De thuisploeg
mocht nog wat aan de achterstand knagen. Met een buzzerbeater legde de thuisploeg de eindstand vast op 52-66 na