21 juni 2023

Open brief

Beste Fans, Partners en sympathisanten,

Gelet op de positieve reacties op de open brief van 1 jaar geleden wensen wij er een traditie van te maken om U in alle openheid een korte update te geven over de situatie van de club van ons hart, ‘onzen Okapi’.

Het seizoen 22/23 werd aangekondigd als een seizoen van realisme en zonder beloften.

Een seizoen waarin de tering naar de nering zou worden gezet op financieel gebied, en waarin het blijven voortbestaan van onze prachtige club als absolute prioriteit zou worden vooropgesteld de komende jaren.

Op sportief vlak zouden we ernaar streven om competitief en attractief Aalsters basketbal op het parket te brengen.

We kunnen U dan ook meedelen dat we het seizoen 22/23 als een absoluut geslaagd basketjaar kunnen beschouwen op alle gebied.

We konden genieten van de doorbraak van onze youngsters Steff SCHAUVLIEGER, Glenn TEMMERMAN en Siebe LEDEGEN, waarbij die laatste zelfs zijn eerste cap als Belgian Lion kon bemachtigen. Inmiddels werden de contracten van deze drie Aalsterse talenten verlengd met 3 seizoenen.

Ivan MARAS (onze MVP) en Dorian MARCHANT bewezen dit jaar hun enorme waarde als clubspelers en speelden een schitterend seizoen. De rekrutering van Jordan WALKER was een schot in de roos waarnaast we ook konden rekenen op een sterke inbreng van de centerspelers Nikola POPOVIC (transfer naar Europese topclub LIETKABELIS) en zijn vervanger Josh PRICE.
Verder zagen we ook als sportieve hoogtepunten de thuisoverwinning tegen de Antwerp GIANTS “on the buzzer”, de prachtige wedstrijd tegen OOSTENDE in aanwezigheid van onze coryfee Darren QUEENAN en eindelijk zagen we na 3 seizoenen opnieuw een (gewonnen) carnavalswedstrijd in een uitverkocht FORUM.

Met enige fierheid kunnen we U ook meedelen dat we voor het eerst in vele jaren afstevenen op een financiële break-even. Geen evidentie, zeker wanneer we de huidige financiële tendensen in de sport en meer specifiek de basketbalwereld rondom ons zien. Bovendien werd ook het eerste van 9 afbetalingsjaren van de door onze club aangegane CORONA-lening voldaan en kunnen wij U opnieuw meedelen dat OKAPI AALST op heden geen enkel openstaande schuld heeft. Inmiddels werd ook de licentie behaald voor het seizoen 2023-2024 en kregen wij van de licentiecommissie een pluim voor ons huidig beleid.

Uiteraard zou dit alles niet mogelijk zijn zonder de onvoorwaardelijke steun, hulp en inbreng van onze Fans, onze Partners, onze Sponsors, onze Clubmedewerkers, onze Vrijwilligers, onze Aandeelhouders, onze partner OSIRIS, onze Bestuursleden, onze Spelers/Speelsters en onze sportieve Staff-leden, waarvoor onze oprechte dank en waarmee we willen aantonen dat deze club over een enorme ziel, weerbaarheid en hart beschikt!

De samenwerking met OSIRIS verloopt steeds beter en het dient te worden benadrukt dat zonder deze schitterende damesclub, OKAPI AALST niet zou staan waar het vandaag staat. Een oprechte dank aan hen!

Alle neuzen staan vandaag in dezelfde richting en het weze duidelijk dat we als bestuur de voetjes op de grond willen houden door de ingeslagen weg van financieel realisme, gekoppeld aan een goede jeugdwerking die zijn doorwerking vindt in onze eerste ploeg, verder te bewandelen.

De opbouw naar volgend seizoen is reeds volop bezig en we kunnen jullie opnieuw meedelen dat het merendeel van onze partners de verlenging van hun sponsorship reeds hebben bevestigd voor het seizoen 2023/24.

Tevens hopen we ook nieuw sponsorbloed te kunnen injecteren en gaan de gesprekken met de kandidaat-naamsponsor hierover de goede richting uit. Wij hopen U hierover snel meer nieuws te brengen.

Ook sportief wordt er keihard verder gewerkt naar volgend seizoen toe.

Zo werd een samenwerkingsakkoord bereikt met Falco GENT, een club die eveneens over een schitterende jeugdwerking beschikt. Dit project heeft de gezamenlijke betrachting om sportief nog meer in te zetten op de ontwikkeling van Belgische toptalenten op topniveau, aangevuld met de rekrutering van kwalitatieve buitenlanders die een meerwaarde betekenen voor onze club.

De sportieve intenties blijft dezelfde, namelijk om U als fan van competitief en attractief Aalsters basketbal te laten genieten en terug als club stapje per stapje te groeien naar de top.

Hopelijk verlengt U allen uw abonnement en mogen wij rekenen op nieuwe abonnees of keren afgehaakte abonnees terug. De woorden op de social media van een afgehaakte fan na de wedstrijd tegen OOSTENDE deden ons dan ook immers deugd: “Wat een fantastische avond! Ik ben supporter van het prille begin die zich nu een beetje schaamt om geen abonnement meer te hebben. Dat komt weer goed!”

Beste Fans, Partners, Sympathisanten – Ons respect voor jullie!

De club Okapi Aalst.

#AalTesaumen
#WeNeedYourSupport

Voor club, voor stad, voor onze ziel