• Home
  • Actua
  • Okapi Aalst maakt verder werk van uitbouw en vernieuwing professionele jeugdwerking
13 april 2023

Okapi Aalst maakt verder werk van uitbouw en vernieuwing professionele jeugdwerking

Nadat we jullie eerder al berichtten over de vanaf volgend jaar geplande intense samenwerking met Falco Gent in het kader van dubbele licenties voor topprospects, brengen wij jullie vandaag nieuws omtrent de aanstelling van ons nieuw sportief team. Dit team zal vanaf volgend seizoen onze academy leiden.

Jonas De Mol, ex-jeugdspeler en jeugdcoach bij Okapi Aalst wordt aangesteld als procescoordinator en sportieve leidende hand van de academy. Op maandag neemt Jonas ook de gespecialiseerde academy training onder zijn leiding.

Onze B-ploeg zal volgend jaar geupgraded worden en met de nodige ambities starten onder leiding van de Brusselse coach Fred Gillis, ex Falco Gent, ex Royal IV Brussel.

De U21 zal geleid worden door Stijn Penninck, vandaag T3 van onze Eerste Ploeg.

Voor de U18 konden we Joeri Vermoesen strikken en de U16 zal worden gecoacht door Joren Vermoesen. Beiden zijn vandaag spelers bij onze A ploeg en daarnaast gediplomeerde coaches met ervaring op topniveau basketbal en op academisch gebied als turnleraar.

Verder zal er onder leiding van Stijn Pennick en Edwin Schorreel voor het eerst structureel gewerkt worden aan een scouting- en recruteringsdatabase.
Jeugdmanager Sven Veldeman: “ Het is de intentie van de club om de werking zowel op school- als academyniveau naar een hoger niveau te tillen. De aanstellingen van deze jonge, gedreven en op basketniveau ervaren coaches zijn hiertoe een eerste aanzet.”

Sportief Directeur Anthony Mallego is verheugd met deze sterke en ambitieuze equipe: “Onder leiding van jeugdmanager Sven Veldeman moeten we de komende jaren cruciale stappen vooruit zetten om onze jeugdwerking verder te moderniseren op sportief en structureel vlak zodat hieruit verder talent kan ontwikkeld worden voor de kerninvulling van onze Eerste ploeg”

Maar ook aan de basis van onze club wordt gebouwd. Binnenkort kunnen we jullie ook informeren over onze bal- en basketschool.