• Home
  • Actua
  • Okapi Aalst 91-79 Phoenix Brussels
25 november 2020

Okapi Aalst 91-79 Phoenix Brussels

Net als tegen Kangoeroes Mechelen moest Okapi aantreden zonder zijn Senegalese international Pape Badji en zonder Nathan Kuta. Uit voorzorg werd nu ook Mihailjovic aan de kant gehouden en was ook Vujosevic opgeroepen voor de nationale ploeg van Oostenrijk. Dit zou dus allesbehalve een waardemeter zijn, deze partij. Bij Brussels traden 2 ex-Okapi-spelers aan. BJ Raymond heeft nog altijd het record van de verste gelukte korf op zijn naam staan en Stéphane Moris verliest wel zijn haren, maar nooit zijn streken. Gelukkig maar. De ketten hadden gisteren in onderlinge overeenkomst afscheid genomen van hun center Richards.

Senne Geukens mocht de openingsscore achter zijn naam schrijven en dat BJ Raymond de ringen hier nog goed weet hangen, was al snel duidelijk. In een open aanvangsfase hielden beide partijen elkaar in evenwicht. Langs Brusselse zijde waren het enkel de ervaren rotten Darius Washington en BJ Raymond die de punten wisten te verzilveren, bij de ajuinen waren de scores meer gespreid. Na meer dan 6 minuten waren de bordjes nog in evenwicht (14-14 3:30). Vanop de vrijworplijn kon Geukens okapi een lichte voorsprong geven (16-14). Door de vele afwezigen werd er al heel snel met de jeugd gespeeld. Met een driepunter van Robeyns kon Brussel toch met een lichte voorsprong het eerste kwart afsluiten (16-17).

In een rommelige beginfase van het 2de kwart kon Aalst langs Geukens opnieuw de leiding overnemen van de bezoekers (18-17). Een verdienstelijk Steff Schauvliegher kon tezamen met een dunkende Maras de kloof verder uitbreiden naar 22-17 (7:40). BJ Raymond en Djurisic lieten echter niet toe dat Okapi nog verder wegliep (22-21 6:00). Een driepunter van de ingevallen McGriff hield de thuisploeg vooralsnog aan de leiding (25-23). Opnieuw kon Maras met een dunk uitpakken en even later was het de beurt aan McGriff om op de fastbreak de bal snoeihard door het net te jagen. Bij Brussels kwamen de scores enkel van BJ Raymond en die kon het niet alleen aan (13 punten). Een buzzerbeater van Maras op assist van Geukens leverde Okapi dan ook een 34-25 voorsprong op (2:25). De bezoekers waren nergens meer. Maras profiteerde om zijn puntensaldo verder aan te dikken (15 ptn). Een driepunter van alweer BJ Raymond hield Brussels onder de 10-puntenkloof (38-29 00:26). Dorian mocht met een jumper de 40-29 ruststand vastleggen.

Washington mocht nog wel de scores van het 3de kwart openen vanop de vrijworplijn, het was toch vooral Okapi dat de openingsfase naar zich toetrok. Geukens en Maras diepten de kloof uit naar 45-30. 5 Punten op rij van Stéphane Moris brachten de achterstand van Phoenix terug tot 47-39. McGriff en Van den Eynde lieten niet toe dat Brussels de kloof kon verkleinen (51-39). Djurisic kon evenwel met 5 punten op rij de achterstand terugbrengen tot 53-46. Coach Defraigne greep naar de time-out (4:18). Brussels vocht zich een weg terug in de wedstrijd en langs Nouhi werd het zelfs 55-50. Maras en Schauvliegher behielden vooralsnog het kloofje (60-53). Vanop de vrijworplijn zorgde Ivan Maras terug voor de 10-puntenvoorgift. Senne Geukens deed er nog eens 2 bovenop, maar het laatste woord was voor Stéphane Morris die in de slotseconden nog met een bom uitpakte om het kwart af te sluiten op 66-56.

Ivan Maras mocht op assist van Schauvliegher de score openen van het laatste kwart (68-56). Brussels trok zich terug in zoneverdediging in de hoop het tij te doen keren. Okapi hield echter stand. Marchant scoorde vanop de vrijworplijn voor 70-59. Met scores van Washington en Djurisic werd het nu toch wel link voor de ajuinen (70-66). De driepunter van Van den Eynde was meer dan welgekomen (73-66 5:30). Maras hield de druk hoog bij de bezoekers (75-68) maar Nouhi kon met 4 punten op rij de hoofdstedelingen in het zog van de thuisploeg schieten (75-72). Met een lay-up van Washington lag de wedstrijd weer volledig open (75-74). Coach Defraigne moest ingrijpen (3:50). Een score plus bonusvrijworp van Cameron McGriff bezorgde okapi een klein beetje ademruimte (78-74). Een vrijwillige fout op Dorian Marchant leverde Okapi in totaal 4 vrijworpen op en een 81-74 voorsprong met nog 2min30 seconden op de klok. Washington wou van geen wijken weten (81-76). McGriff en MAras trokken echter het laken definitief naar zich toe (86-76). Bastiaan Van den Eynde bracht met 5 punten op rij een orgelpunt aan zijn goede partij (91-77). BJ Raymond mocht tenslotte de eindcijfers vastleggen op 91-79 in deze onverwachte overwinning.

Met dank aan Hans Rombaut

Met dank aan Paulien van Mulders en Arnaud Binst (excuses voor de slechtere beeld en geluidskwaliteit. Onze vaste cameraman zat vast in Brussel, we zochten naar een noodoplossing)

Met dank aan Arnaud Binst en Geert Segers

Fiba

Met dank aan Bjorn en Yoeri (scouters)

Video Bg Phoenix Brussels