16 november 2023

Communiqué bestuur Okapi Aalst

Beste Fans,
Als bestuur hebben wij vorig seizoen, in juni 2022, een moeilijke keuze moeten maken: stoppen omwille van financiële redenen of kiezen voor een verantwoord beleid waarbij we desondanks alle kansen proberen te bieden aan getalenteerde jonge spelers.
Velen twijfelden voorafgaand aan het seizoen 2022/23 of we überhaupt een kans zouden maken om een wedstrijd te winnen, maar het werd een prachtig seizoen waarin onze jeugdspelers schitterden, gesteund door ervaren binnen- en buitenlandse spelers.
Met dezelfde sportieve staf als vorig seizoen werkten we vol vertrouwen verder naar het huidige seizoen met dezelfde jonge, getalenteerde spelers en volgens dezelfde aanpak.
Op dit moment moeten we echter constateren dat we niet dezelfde resultaten behalen als vorig seizoen. Dit is een harde klap voor alle mensen die dagelijks in de weer zijn en hun beste beentje voor Okapi voorzetten.
Als bestuur zou het echter getuigen van een onverantwoord beleid om op basis van deze tegenvallende resultaten financieel ondoordachte keuzes te maken die het voortbestaan van Okapi Aalst in gevaar zouden brengen.
Desondanks kunnen we duidelijk stellen dat er vorig seizoen “break-even” werd gedraaid en dat alle schuldaflossingen tot op heden correct zijn nagekomen. Tal van nieuwe sponsors hebben de weg naar het Forum (terug) gevonden en we merken een positieve vibe rond het merk “Okapi”.
Dit beleid bracht ons vorig seizoen mooie momenten en veel lof uit de Belgische basketbalgemeenschap. Vandaag liggen de kaarten (voorlopig) anders, maar we willen benadrukken dat er geen andere keuze op dit moment is als we een gezonde eersteklasse basketbalclub in Aalst willen behouden.
Onze sportief directeur en de sportieve staf, onder leiding van de jonge coach Thomas Crab waarin we het volste vertrouwen hebben, zijn al geruime tijd op zoek naar versterking voor ons team. Deze versterking moet echter betaalbaar zijn en een kwalitatieve sportieve meerwaarde bieden voor onze club.
De onderhandelingen bevinden zich in de laatste fase, en in de komende dagen verwachten we meer nieuws hierover te kunnen delen.
We willen iedereen die Okapi genegen is vragen om de rangen te sluiten en zullen met man en macht blijven werken om wedstrijden te winnen en Okapi stap voor stap weer hogerop te brengen.
AAL TESAUMEN!