Zoeken x

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Wedstrijd

Luik Basket
70-80
Okapi A
Blitzstart van Okapi Aalst in de terugwedstrijd voor de Cup. Veel was er ook niet aan natuurlijk. Okapi had in de heenpartij al kipkap gemaakt van Luik en dus was deze wedstrijd maar een formaliteit. Maar Aalst wou zich toch niet laten verrassen. Vujosevic en een secure Badji brachten de bezoekers naar een 0-8 voorsprong. Coach Bosco greep meteen naar de time-out. Bojovic lukte 2 korven op rij en bracht zo Luik terug tot 4-8. Vrijworpen en een lay-up van Iarocevitch brachten de wedstrijd terug volledig in evenwicht (8-8). De time-out van Bosco had dus zijn effect. Vanop de vrijworplijn kon Bojovic de thuisploeg zelfs op voorsprong brengen (9-8). Niet voor lang echter. De penetrerende Kuta werd goed gevonden door Vujosevic en Okapi stond opnieuw aan de leiding. Even later kon Vujosevic met een score plus bonus de bezoekers aan een 9-13 voorsprong helpen. Een thunderdunk van Gorgemans klonk hard door de lege Country Hall (11-13). Met scores van Marchant en Geukens werd het opnieuw 11-16. Aalst had de wedstrijd onder controle. Stilmant en Lambermont probeerden wel maar Geukens en McGriff zorgden er met driepunters voor dat de bezoekers verder wegliepen van de thuisploeg (15-22). Op de fastbreak mocht Stilmant milderen tot 17-22 en zo het laatste punt scoren van het eerste kwart.

Marchant mocht makkelijk zijn 4de punt van de avond scoren. Brieuc Lemaire pakte uit met een spectaculaire driepunter en bracht zo zijn ploeg terug tot 20-24. Kuta en opnieuw Marchant hielden het tempo strak. Luik kon moeilijk volgen (20-28). McGriff bleef feilloos vanachter de driepuntslijn en zorgde zo voor de eerste 10-puntenkloof in de wedstrijd (20-31). Met vertrouwen scoorde hij even later zijn 3de driepunter op rij. De kloof was dan al 13 punten (21-34). Bojovic was de enige die de scores van McGriff beantwoordde (24-34). De Aalsterse scoremachine viel even stil. Bojovic profiteerde ervan om zijn puntentotaal op te drijven tot 10 ptn (27-34). Ivan Maras scoorde vanop de vrijworplijn zijn eerste punten van de avond (27-36). Met scores van Bojovic en Basic kon Luik milderen tot 33-38. Maras liet voorlopig niet toe dat de thuisploeg dichterbij kwam. Tezamen met Vujosevic hield hij de 7-punten voorsprong in stand (35-42). Basic en Gorgemans bleven druk zetten op de verdediging van de ajuinen (40-45). Met een haakje kon Amaury Gorgemans Luik volledig terug in de wedstrijd shotten (42-45). Vanop de vrijworplijn scoorde Ivan Maras zijn 6de punt van de avond maar Lovre Basic leek niet te kunnen missen vanavond (4/5). Met zijn spectaculaire jumper zorgde hij voor de 45-47 ruststand.

Gorgemans zette al snel in het 3de de bordjes gelijk (47-47). Mihailjovic zorgde ervoor dat Aalst aan de leiding bleef (47-49). Beide ploegen bleven minutenlang scoreloos. Een secure Marchant kon met een driepunter dan toch wat afstand nemen van Luik (47-52). Les Aredjis gaven echter niet op. Lemaire knalde nog een driepunter binnen en zette zo zijn ploeg op 1 punt van de ajuinen (52-53). Een jumper van Mihailjovic en een lay-up van Kuta brachten ietwat rust (52-57). Maar niet voor lang. Iarocevitch en Lemaire plaatsten een 5-0 tussenspurt en coach Defraigne moest naar de time-out grijpen (57-57). Gelukkig voor Okapi pakte McGriff uit met zijn 4de driepunter van de avond en kon Geukens op een aanvallende rebound voor de 59-62 zorgen. Het werd tevens het laatste punt van het 3de kwart.
Vujosevic kon na bijna 2 minuten in de laatste periode de eerste punten van het kwart scoren (59-64). Op de fastbreak maakte L’Hoest er 61-64 van. De kwalificatie was natuurlijk al lang binnen. Marchant knalde zijn 3de driepunter van de avond binnen en hield zo okapi op koers naar een nieuwe zege (61-67). Nathan Kuta draaide de bal door de ring en Badji kon vanop de vrijworplijn terug voor 8 punten voorsprong zorgen (63-71). Maar Luik bleef aanklampen. Iarocevith en Lemaire plaatsten een 7-0 tussenspurt en opnieuw moest coach Defraigne naar de time-out grijpen (70-71). Badji kon nog eens inside gaan maar met nog minder dan 3 minuten te spelen bleef het spannend. Even later zorgde diezelfde Badji met een verre tweepunter voor de 5 punten voorsprong. Op assist van Badji stak Ivan Maras het mes diep in de Luikse wonde (70-77). Mihailjovic kon met een verre driepunter een vervol breien aan de 0-9 tussenspurt en zo de eindstand vastleggen op 70-80.
In de volgende ronde nemen de ajuinen het op tegen Mons, de fiere leider in de competitie.
Met dank aan Hans Rombaut
stats : klik hier 

Blijf op de hoogte van okapi aalst!

Via onze social media kanalen en de wekelijkse nieuwsbrief

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.