Zoeken x

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Wedstrijd

Carnavalsweekend… Traditioneel gezien is dit HET weekend voor elke Okapi Aalst-fan. Dit jaar steekt er een virus een stok in de wielen. Dan maar dubbel zo hard feesten volgend jaar. Dit jaar staat er ook een dubbele partij tegen Limburg United op de agenda. Okapi Aalst moest het stellen zonder Pape Badji en zonder Dorian Marchant.

De thuisploeg begon sterk aan de partij langs Hammonds en Mitchell (5-1). Okapi was echter niet onder de indruk. Langs Geukens en Mihailjovic werd de stand snel in evenwicht gebracht en vanop de vrijworplijn hielp Vujosevic Okapi naar een 5-8 voorsprong. Jeugdtalent Mitchell zorgde voor de aansluiting (7-8). Met een simpele lay-up van Knapke nam de thuisploeg de leiding over van de ajuinen. Niet voor lang. Een buzzerdriepunter van Geukens was goed voor de 9-11 voorsprong. Beide ploegen lieten elkaar niet los. Melson en Mihailjovic hielden de score in evenwicht (13-13). Een eerste driepunter van McGriff en een mooie assist van Mihailjovic op Maras gaf Okapi een kleine voorsprong (15-18). Een haakje van Leander Dedroog over McGriff en een lay-up van de nederlander Huurman bezorgden United een 20-18 voorsprong aan het einde van het eerste kwart.

Melson zorgde al snel in het 2de kwart vanop de vrijworplijn voor de 22-18 stand. Ivan Maras was aan de andere kant van het terrein even secuur (22-20). De Canadees Mullings bracht energie op het Limburgse parket en hij pakte onmiddellijk uit met 4 punten op rij. Okapi wist even niet waar het moest kruipen en Leander Dedroog zorgde voor een 28-20 tussenstand. De time-out was onvermijdelijk geworden (8:30). Met scores van Mihailjovic en Maras kwam okapi terug wat dichter gekropen (28-24). Dedroog kon makkelijk het kloofje op het bord houden en center Knapke bracht okapi in de problemen met een driepunter (35-24). Okapi moest dringend een tandje bijsteken. Maras probeerde wel, maar Dedroog schoot met scherp (38-26). Een fade-away jumper van Geukens werd gevolgd door een fout. De ouderdomsdeken van de ajuinen kon milderen tot 38-29. De jonge Mitchell kon met een héél knappe lay-up uitpakken en zo de 10-puntenkloof behouden (41-31). Op de fastbreak kon Mihailjovic een verre driepunter binnenknallen (41-34). Coach Massot greep naar de time-out om het aalsterse momentum een halt toe te roepen. Na een steal van Maras werd Mihailjovic foutief afgestopt. Onze Montenegrijn bracht Aalst terug tot 41-36. Limburg zat in foutenlast. Okapi profiteerde voluit om zich in het zog van de thuisploeg te werken (41-38). Een turnaround jumper van Knapke hield Limburg voorlopig aan de leiding (43-38). Aalst forceerde en Dedroog leek niet te kunnen missen vandaag. Met 4 punten op rij zorgde hij opnieuw voor een 47-39 voorsprong. McGriff was secuur vanop de vrijworplijn en even later scoorde hij zijn 2de driepunter van de avond (47-44). Knapke zorgde met een lay-up voor de 49-44 ruststand.

Maras opende het 3de kwart vanop de vrijworplijn (49-46). Mitchell mocht al te makkelijk tegenscoren en Melson baande zich een weg door de aalsterse verdediging (53-46). Na 4 minuten in de 3de periode kon Kuta zijn eerste punten van de wedstrijd scoren tegen zijn ex-ploeg (53-48). Op de fastbreak kon Mullings de kloof behouden (55-48). Senne Geukens milderde opnieuw en hield zo zijn ploeg in de wedstrijd. Aalst speelde alles behalve denderend. Het gemis van zijn 2 basisspelers liet zich merken (55-50 4:25). Opeens vond Okapi zijn drive terug. Geukens en Mihailjovic zorgden voor een 0-6 tussenspurtje naar 55-54. Coach Massot greep naar de time-out (3:10). Een verre driepunter van Depuydt deed pijn bij Okapi (58-54), maar McGriff was bij de les (58-57). Vujosevic kon voor het eerst sinds het eerste kwart de bezoekers aan de leiding brengen aan het einde van de 3de periode (58-59).

Wen Mukubu scoorde al snel het 60ste punt voor de thuisploeg. Mihailjovic reageerde met een jumper. Dan liep het fout voor Okapi. Een driepunter van Marnegraeve werd gevolgd door een fastbreak-dunk van Dedroog. Coach Defraigne was razend (65-61 8:40). Anderhalve minuut lang werd er niet gescoord. Vujosevic kon milderen tot 65-63. Okapi kreeg de kansen om gelijk te maken, maar benutte ze niet. Integendeel. Ook defensief deed het niet zijn werk naar behoren en de thuisploeg profiteerde hiervan om verder weg te lopen (69-63). Nathan Kuta liep tegen zijn 4de fout aan, coach Defraigne tegen een technische (70-63). Okapi trok zich terug in zoneverdediging in de hoop het tij te kunnen doen keren. Kuta kon 1 van zijn 2 vrijworpen binnen gooien. Mukubu bracht de ajuinen met een driepunter in de problemen (73-64). Debutant Mullings moest met 2 technische fouten langs de kant. Mihailjovic maakte er dankbaar gebruik van om vanop de vrijworplijn te milderen tot 73-67 (4:25). Maras mocht naar de vrijworplijn en kon met een 2 op 4, Okapi in de buurt brengen van de thuisploeg (73-69). Melson kon met een floater Aalst onder druk zetten (75-69). Okapi kon geen vuist meer maken en Niels Marnegraeve tekende het vonnis van de ajuinen vanop de vrijworplijn (78-69). Mihailjovic hield de hoop nog even levend met een verre driepunter (78-74 00:30). Aalst moest fouten maken om balbezit te creëren. Het bracht Melson naar de vrijworplijn die 1 van zijn 2 vrijworpen kon binnen gooien. Mihailjovic bracht met een lay-up het verschil terug tot 79-76. Een nieuwe fout op Melson werd nu wel vakkundig afgestraft door de Amerikaan die de 81-76 eindstand op het scorebord vastlegde.

Zondag mag okapi revanche nemen voor zijn zwakke wedstrijd van vanavond.

Met dank aan Hans Rombaut

 


 STATS KLIK HIER 

 

 

Limburg United
81-76
Okapi A

    Blijf op de hoogte van okapi aalst!

    Via onze social media kanalen en de wekelijkse nieuwsbrief

    Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.