Zoeken x

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Wedstrijd

Circus Brussels
78-87
Okapi A
Het wordt een drukke maand januari voor de ploeg van coach Defraigne. In totaal moeten er 8 partijen afgewerkt worden. Vandaag was het de beurt aan de 2de partij. In de voorbereiding werd er al eens een partij afgewerkt tegen Phoenix Brussels. Een zwaar gehavend Okapi Aalst nam toen vlot de maat van de ploeg van coach Hanavan.
Maras is bezig aan een sterk seizoen. Het verwonderde dan ook niet dat hij met een jumper voor de openingsscore zorgde in het eerste kwart. Even later volgde dan een bankshot van Marchant en Okapi had dus zijn start niet gemist (0-4). Een driepunter van Djurisic en vrijworpscores van Washington brachten de thuisploeg voor het eerst in de partij aan de leiding. Mihailjovic was bij de les en kon langs een aanvallende rebound scoren (5-6). Djurisic kon makkelijk tegenscoren (7-6). Maras legde aan de andere kant van het terrein al even makkelijk de 7-8 stand door het netje. Djurusic was wel de man van het eerste kwart bij de Brusselaars. Opnieuw was hij sterk met de penetratie en kon hij de voorsprong voor de thuisploeg bewerkstelligen. Okapi was niet onder de indruk. Een driepunter van Mihailjovic en een haakje van Badji zorgde voor de 8-13 voorsprong voor de ajuinen. De ingevallen McGriff en Geukens zaten direct goed in de wedstrijd. McGriff kon op spectaculaire manier zijn eerste punten van de wedstrijd scoren. Geukens deed het met een driepunter om zo een eerste echte kloof op het scorebord te toveren (11-18). Op assist van Badji kon de penetrerende Maras makkelijk de 11-20 op het bord zetten. Een mooie lay-up van Washington was uiteindelijk goed voor de 13-20 stand aan het einde van het eerste kwart.
De eerste score van het 2de kwart was voor Robeyns die op de fastbreak het 15de punt van Phoenix mocht scoren. Badji hield de voorsprong overeind en vanop de vrijworplijn kon Maras de voorsprong een beetje verder uidiepen naar 15-23. Veteraan Morris legde aan vanachter de driepuntslijn en verkleinde de achterstand naar 18-23. Brussels begon meer en meer zijn draai te vinden in de partij. Mede dankzij Robeyns kroop de thuisploeg terug in het zog van de ajuinen (22-25). Okapi bleef maar vanop afstand vuren en was hier niet succesvol in. Vanop de vrijworplijn mocht Mihailjovic dan toch nog eens scoren voor de bezoekers (22-27). McGriff kon met een jumper en een dunk opnieuw de voorsprong uitdiepen (22-31). BJ Raymond milderde tot 25-31 met zijn eerste driepunter van de namiddag. McGriff kon opnieuw met een fastbreak uitpakken en met een dunkje uitpakken (25-33). Brussels kwam terug als een Phoenix. Washington pakte uit met een score plus bonus maar de thuisploeg vergat even later wel te verdedigen. Maras kon makkelijk de 30-35 in het netje leggen en even later scoorde Vujosevic vanop de vrijworplijn zijn eerste punten van de wedstrijd (30-37). Vujosevic legde met een floater op assist van McGriff de 32-39 stand vast aan de rust.
BJ Raymond milderde tot 34-39, Vujosevic zorgde knap met 4 punten op rij voor het tegenwicht. Djurisic dunkte mooi het 36ste punt van de thuisploeg door het net. Okapi was niet van slag. Integendeel. Langs Maras en Marchant drukte het door naar 36-48. Djurisic gaf niet op en zijn 14de punt van de namiddag bracht Brussels terug tot 41-48. Het antwoord van Maras liet niet lang op zich wachten (41-51). Een score plus bonus van BJ Raymond hield de partij spannend (44-51). Vujosevic kreeg de tijd en de ruimte om met een jumper de kloof opnieuw te vergroten tot 44-53. Djurisic milderde vanop de vrijworplijn. De ingevallen Geukens en Vladimir Mihailjovic zetten de ajuinen op rozen. Hanavan greep naar de time-out (46-58). Masamba knalde een driepunter binnen, McGriff deed aan het andere kant van het terrein net hetzelfde (49-61). Louis Hazard kon aan het einde van het 3de kwart de stand vastleggen op 52-63.
Vujosevic begon de laatste periode met een jumper (52-65). Robeyns kon met een onorthodoxe milderen tot 55-65. Maras pakte nog eens met een score plus bonusvrijworp om de driepunter van Robeyns te neutraliseren. Robeyns zorgde er even voor dat zijn ploeg terug kon komen tot op 9 punten van Okapi Aalst, maar opnieuw kon Maras uitpakken met een driepunter en zo voor 12 punten voorsprong zorgen (59-71). Okapi bleef de wedstrijd controleren. BJ Raymond probeerde zich nog wel een weg door de aalsterse verdediging te murwen. Zijn inspanningen leverden weinig op, want ook aan de andere kant van het terrein bleven de ajuinen scoren (66-76). Hazard scoorde vanop de vrijworplijn, Vujosevic deed het vanachter de driepuntslijn (68-79). Een driepunter van de brusselse uitblinker Djurisic herleidde de achterstand tot 8 punten met minder dan 3 minuten te spelen. Even later kon BJ Raymond vanop de vrijworplijn zelfs milderen tot 73-79 en dus greep coach Defraigne in (73-79 2:40). Vujosevic kon met zijn 17de punt van de namiddag opnieuw voor 8 punten voorsprong zorgen voor de ajuinen. Mihailjovic kon met een hoge lay-up de wedstrijd binnenhalen voor de bezoekers (73-83). Maras kon met mooi teamwork de voorsprong nog verder uitdiepen naar 74-86. Pape Badji mocht vanop de vrijworplijn de laatste aalsterse punten scoren (76-87). Hazard mocht vanop de vrijworplijn de 78-87 eindstand vastleggen.

Met dank aan Hans Rombaut

Stats: klik hier  

 

Blijf op de hoogte van okapi aalst!

Via onze social media kanalen en de wekelijkse nieuwsbrief

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.