Zoeken x

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Wedstrijd

Belfius Mons
72-70
Okapi A

Laatste competitiewedstrijd van het seizoen en Aalst kon nog meedingen naar de 3de plaats….in theorie dan. Realistisch gezien was dit een utopie. Okapi moest voorbij Mons, dat nog meedong naar de eerste plaats, en de Giants moesten verliezen van Luik dat zijn laatste match van het seizoen speelde. De wedstrijden tussen Aalst en Mons zijn al het ganse seizoen lang nagelbijters.

Okapi startte het best uit de startblokken en een bedrijvige Badji wist de scores van onder meer Van Caeneghem uit te wissen. Langs Vujosevic nam Okapi even de leiding (6-10). De ajuinen zijn de ploeg in form op het ogenblik en tellen ondertussen net zoals de thuisploeg 5 zeges op rij. De eerste score van Smith en een score van Spencer bracht de bordjes in evenwicht (10-10). Durham wist met zijn eerste driepunter van de partij Mons aan de leiding te shotten (13-10). Nathan Kuta kon vanop de vrijworplijn milderen tot 13-11. Senne Geukens stelde even later opnieuw gelijk. Justin Cage en Smith zorgden opnieuw voor een kloofje (18-13) en toen even later Penava ook zijn eerste driepunter van de namiddag scoorde, stond er een 8-puntenkloof op het scorebord (21-13). Time-out dus voor coach Defraigne maar aan de stand aan het einde van het eerste kwart veranderde niets meer.

Ook in het tweede kwart bleef Mons vlot scoren terwijl bij Okapi niets lukte (23-13). Op assist van Vujosevic lukte Kuta dan toch een eerste korf in 5 minuten tijd (23-15). Penava hield echter de 10-puntenkloof staande (25-15). Na iets meer dan 12 minuten spelen, lukte Mihailjovic zijn eerste punten van de partij (25-17). Scoren bleef moeilijk voor beide partijen. Penava lukte dan toch een and one maar wist zijn bonusvrijworp niet te benutten (27-17). Vanop de vrijworplijn wist Durham de kloof verder uit te diepen naar 11 punten. Opnieuw moest coach Defraigne naar de time-out grijpen in de hoop het offensieve spel van zijn ploeg in de hoogte te kunnen duwen (28-17). Na 16 minuten wist McGriff zijn eerste bom te scoren en meteen kon hij tezamen met Mihailjovic een 0-5 tussenspurtje neerzetten. Coach Bosnic vond het welletjes en riep een time-out aan (28-22). Mintogo prikte meteen tegen met een driepunter, maar Aalst was nu offensief bij de les. Een verre buzzerbeater van Maras zorgde ervoor dat de kloof niet te groot werd (31-24). Vrijworpen van Spencer lieten Mons toe om de kloof ruim te houden (33-24). Een misser van Mihailjovic werd opgeraapt door Badji. Aan de andere kant van het terrein kon Spencer héél makkelijk door het net dunken (35-26). Smith zorgde opnieuw voor de 10-puntenkloof aan de rust (36-26).

Badji scoorde meteen zijn 10de punt van de partij in de beginfase van het 3de kwart (36-28) en even later wist Badji met zijn 4de punt op rij te milderen tot 36-30. Smith hield de kloof groot genoeg (38-30). Een fout van Spencer op Badji gaf deze laatste de kans om zijn puntentotaal aan te dikken tot 14 punten (38-32). Barnes wist echter uit te pakken met een jumper boven Maras uit en even later kon Durham met een lay-up de 10-puntenkloof terug op het bord zetten. Vujosevic scoorde met een jumper. Durham met de driepunter. Beide ploegen waren offensief sterk bezig nu. Een driepunter van Mihailjovic herleidde de achterstand tot 45-37 maar Smith bleef ook scoren nu. Badji lukte op assist van Vujosevic zijn 16de punt van de partij (47-39). Een score plus bonusvrijworp van Maras liet okapi toe om verder aan zijn achterstand te knagen (47-42). Justin Cage kon vanop de vrijworplijn de druk wat wegnemen voor de thuisploeg (49-42). Een driepunter van Lambot greep de ajuinen bij de keel (52-42). Vujosevic bracht okapi opnieuw dichterbij (52-44) en Maras kon met een lay-up de ajuinen stilletjes aan in het zog van de thuisploeg schieten (54-46). Een driepunter van Geukens bracht de bezoekers terug tot 54-49 maar het laatste woord was voor Durham die in de slotseconde van het 3de kwart de 56-49 stand in het netje dropte.

Aalst werkte gestaag verder om zijn achterstand terug te brengen. Maras zorgde voor de 56-51 stand. Spencer kon met een tip-in zijn ploeg op voorsprong houden (58-51). Vrijworpen van Kuta hielden het vooralsnog spannend (58-53). Een driepunter van Mintogo deed pijn, maar ook Kuta lukte nu zijn 4de punt op rij (61-55). Spencer lukte beide vrijworpen en zette de bezoekers zo onder druk (63-55). Okapi wist niet te scoren, maar Mintogo wel en plaatste zo opnieuw de 10-puntenkloof op het bord (65-55). Met een driepunter van McGriff werd het toch nog spannend in de slotfase van de wedstrijd (69-64 3:46). Badji kon vanop de vrijworplijn verder milderen tot 69-65 met nog iets meer dan 3 minuten te spelen. Pape Badji speelde een berepartij maar was net niet secuur genoeg vanop de vrijworplijn. Met zijn 20ste punt van de namiddag werd het 69-66. Spencer en opnieuw Badji hielden het spannend (71-68) met nog iets meer dan 1 minuut te spelen. Vujosevic bracht Okapi echt terug in het zog van de thuisploeg maar de klok was niet in het voordeel van de ajuinen (71-70 00:20). Aalst moest fouten maken om nog te kunnen winnen. Durham lukte zijn 1ste vrijworp en mistte zijn 2de. Mihailjovic kreeg nog de kans om het laken naar zich toe te trekken maar zijn driepunter van de overwinning spatte uiteen op de ring.

Niet dat het veel uitmaakte, want Antwerpen wist makkelijk te winnen in Luik en dus vat Aalst de play-offs aan tegen Limburg United aanstaande woensdag.

 

Stats: klik hier 

Verslag: Hans Rombaut

Sociale Media: Tom Audenaerde

Blijf op de hoogte van okapi aalst!

Via onze social media kanalen en de wekelijkse nieuwsbrief

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.