Zoeken x

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Wedstrijd

Okapi A
95-111
Giants Antwerp

Ondanks de vroege score van Vujosevic kwamen de Giants lagns Gibbs vroeg in de partij aan de leiding (2-3). Met een driepuntter van Dudzinski werd het 2-6. Een dunk van Kuta en een driepunter van Mihailjovic op assist van McGriff bracht okapi aan de leiding (7-6). Ivan Maras zorgde voor de 9-8 stand maar de slappe verdediging op Dudzinski zorgde ervoor dat de Giants toch weer de leiding konden nemen (9-10). Een secure Gibbs kon met zijn 7de punt van de wedstrijd voor de 11-12 tussenstand zorgen (5:45). Langs youngster De Ridder konden de Giants een kleine voorsprong nemen (11-14). Met een driepunter van Gibbs en een dunk van De Ridder werd die voorsprong opgedreven tot 13-19. Time-out dus voor de thuisploeg (2:51). Antwerpen speelde slim en duwde door naar 13-24 onder impuls van Branch. Okapi Aalst zat in de problemen en moest dringend antwoorden vinden (1:45). Cameron McGriff en Pape Badji konden weerwerk bieden en met een 5-0 tussenspurtje werd de achterstand herleid tot 18-24. Nu was het de beurt aan coach Beghin om de time-out aan te wenden en het aalsterse momentum te stoppen (1:11). Cameron McGriff vuurde zijn 2de driepunter af en kon zo de stand aan het einde van het eerste kwart vastleggen op 21-26.

Een verre tweepunter van Mihailjovic werd teniet gedaan door een simpele lay-up van Vandenende. Met 7 punten op rij van Mihailjovic en de 3de driepunter op rij van McGriff kwam okapi nog eens aan de leiding (31-30). Youngster Vandenende speelde zijn wedstrijd en met een score plus bonus kwamen de Giants terug aan de leiding. Vanop de vrijworplijn kon de heroptredende Marchant gelijk stellen (33-33). De Giants namen onder impuls van Krehic terug de bovenhand. Vrijworpen van De Ridder en een driepunter van Donkor zorgden voor de 33-39 tussenstand. Vujosevic milderde naar 35-39 en Geukens hield de thuisploeg in de buurt van de bezoekers (37-41). Gibbs bleef echter maar raak schieten en met 5 punten op rij zorgde hij opnieuw voor een ruime kloof (37-46). Er leek wat bezieling te ontbreken bij de ajuinen en het jonge geweld van de Giants wist daar perfect mee om te gaan (3:58). Gibbs kon met zijn 17de punt van de namiddag de voorsprong verder uitdiepen naar 37-48. De Giants bleven de wedstrijd controleren. Een mooie assist van Gibbs op Dudzinski duwde Okapi verder in het verlies (41-53). Aalst moest dringend uit een ander vaatje tappen. Vooral defensief dan. De Giants slaagden erin om bij de rust de 57 punten te scoren. Dankzij Mihailjovic kon Okapi de rust induiken met maar 8 punten achterstand (49-57).

Stephon Branch mocht op de fastbreak de 10-puntenkloof terug op het bord dunken. McGriff kon met een driepunter antwoorden naar 52-59. Dichter kwamen de ajuinen voorlopig niet. Stephon Branch pakte uit met een score plus bonus en Gibbs scoorde al te makkelijk zijn 19de punt van de partij (52-64). Okapi acteerde te zwak en het moest de wet van de sterkste ondergaan. Gibbs knalde de 54-69 voorsprong voor de Giants binnen (5:30). Opnieuw zorgde Aalsters balverlies ervoor dat Gibbs op de fastbreak zijn 24ste punt van de namiddag kon maken (53-73-. Time-out voor coach Defraigne dus die dringend zijn ploeg de juiste weg moest tonen (4:45). De time-out leverde geen beterschap. Er stond gewoon geen maat op Gibbs deze namiddag. Zijn 27ste punt van de namiddag was goed voor de twintig punten voorsprong voor de bezoekers. Offensief waren er maar 2 personen bij Okapi die weerstand konden bieden. Mihailjovic en McGriff waren beide goed voor 15 punten. En Gibbs? Die zat ondertuseen al op 30 punten. Okapi bleef flirten met de 20-punten achterstand. Mihailjovic vocht als een leeuw, maar de offensieve weelde bij de Giants was te groot vandaag. Scoorde Gibbs even niet, dan nam Bleyenbergh de scorende rol over (70-87). Ook aan het einde van het 3de kwart bleef Okapi tegen een zware achterstand aankijken (73-90).

Ook in de laatste periode wisten de Giants hun overwicht te etaleren. McGriff en Mihailjovic bleven wel proberen de kloof te verkleinen maar de ingevallen Kesteloot kon deze makkelijk verzilveren (80-97). Stephon Branch mocht met nog 7 minuten op de klok het 99ste punt van de sinjoren scoren. Dan weet je dat het defensief niet snor liep bij de ajuinen (84-99). Vincent Kesteloot mocht uiteindelijk de century op het bord prikken (84-101). Mihailjovic, die ondertussen topscoorder was geworden in de partij, kon met zijn 36ste punt milderen tot 87-101 (5:10). Een nieuw balverlies van de ajuinen was de doodsteek. Vincent Kesteloot dunkte de 87-103 op het bord met nog iets meer dan 4 minuten op de klok. Toen even later Dudzinski na een nieuw Aalsters balverlies de 87-105 stand op het bord dunkte, was het klasseverschil vandaag overduidelijk. Vandenende stak het mes nog wat dieper in de wonde met een driepunter (89-108). Dennis Donkor zorgde opnieuw voor de 20-puntenkloof (89-110). Mihailjovic milderde nog even naar 95-111 maar dichterbij kwam het niet.

De Giants winnen oververdiend tegen een defensief zwak Okapi Aalst.

Met dank aan Hans Rombaut

— Persconferentie met dank aan Paulien Van Mulders

— Foto’s met dank aan Geert Segers

— Sociale Media: met dank aan Tom Audenaerde en Dieter De Smedt

— Stats: Bjorn Boon, Yoeri Verhille een Mathias Verhulst: klik hier  

 

Blijf op de hoogte van okapi aalst!

Via onze social media kanalen en de wekelijkse nieuwsbrief

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.