Zoeken x

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Wedstrijd

Luik Basket
68-94
Okapi A

Na het debacle van woensdag in en tegen Luik, hadden de ajuinen iets recht te zetten. Als een echte verrassing kwam de nederlaag niet. Okapi Aalst zit al een paar weken in een mindere spiraal en had enkel de wedstrijd tegen Oostende als echte uitschieter. Het moest dus de rug rechten. Er is absoluut geen man overboord, maar een nieuwe nederlaag tegen Les Aredjies zou wel eens de aanloop kunnen zijn naar een crisissituatie. Sportief manager Anthony Mallego was duidelijk. Iedereen moest maar eens in de spiegel kijken en ervoor zorgen dat alle neuzen terug in dezelfde richting stonden. Vanavond moest deel 1 van de heropstanding worden….

Mihailjovic zette meteen de toon in de wedstrijd met een drive maar Iarocevitch counterde met een driepunter. Amaury Gorgemans en Vujosevic wisselden de scores af, maar de 2de driepunter op rij van de de Aalstenaar brachten okapi toch 7-8 voor. Toen ook Mihailjovic zijn 5de punt van de avond scoorde, stond er een klein kloofje op het bord (7-11). Ondertussen hadden de ajuinen in 3 minuten tijd al meer rake driepunters afgevuurd dan in 40 minuten tijd woensdagavond. Vlado was op dreef. Met een nieuwe drive zorgde hij voor de 9-13 stand. Luik gaf niet af en klampte moedig aan (11-13). Een score plus bonus van Basic bracht de thuisploeg aan de leiding (14-13), maar niet voor lang. Badji kon op assist van Mihailjovic makkelijk dunken, maar Basic was op dreef. Met zijn eerste driepunter van de avond werd het 17-15. Vlado wou zijn non-match van woensdag snel vergeten. Met een score plus bonus van de montenegrijn werd het 17-18. Een mooie pass van Vlado op Van den Eynde gaf Okapi een lichte voorsprong (17-20). Luik lag zwaar onder in de rebound en maakte fouten in de reboundduels. Nate Kuta zorgde vanop de vrijworplijn voor de 17-21 stand met nog 2 minuten op de klok in het eerste kwart. Onder impuls van Mihailjovic en Geukens diepte okapi zijn voorsprong verder uit naar 17-25 en greep de Luikse coach Bosco naar de time-out. Luik was niet secuur vanachter de driepuntslijn en bleef fouten maken. De bezoekers konden vanop de vrijworplijn de kloof verder uitbreiden tot 17-26. Een fout op McGriff bracht de ajuinen 11 punten voor (17-28) maar Bojovic kon vanop de vrijworplijn voor de 18-28 stand zorgen aan het einde van het eerste kwart.

Luik opende de score in het 2de kwart, maar McGriff kon met een driepunter voor de 20-31 stand zorgen. Mihailjovic bleef zijn knappe partij verder zetten. Met zijn 14de punt van de avond werd de voorsprong verder opgevoerd tot 20-33 en op de fastbreak maakte Vujosevic er 20-35 van. Het contrast met afgelopen woensdag kon niet groter zijn. Bojovic prikte tegen en milderde zo naar 26-35. Coach Defraigne greep naar de time-out om het momentum te breken (5:54). Gorgemans bracht Luik verder terug naar 28-35 en okapi herviel in zijn spel van woensdag. Afstandsshots nemen die niet secuur waren in plaats van inside te gaan. Basic bracht de thuisploeg terug tot 30-35 (4:10). Maras kon dan toch de zoneverdediging van Luik eens ontmantelen en met een score plus bonus werd het opnieuw 30-38. Even later dook hij opnieuw inside op en werd het 30-40. Vanop de vrijworplijn kon Iarocevitch milderen tot 32-40. Een driepunter van Brieuc Lemaire werd gecounterd door een driepunter van McGriff (35-43). Mihailjovic deed er een coast to coast bovenop voor de 10-puntenkloof (35-45). Een balverlies van Maras leidde tot de fastbreak van Boxus (37-45). Coach Defraigne greep opnieuw naar de time-out. Een nieuwe score plus bonus van Ivan Maras bracht okapi 11 punten voor maar vanop de vrijworplijn kon Basic voor de 39-48 ruststand zorgen.

20 Minuten had okapi nu maar nodig gehad om 48 punten te scoren. Gorgemans kon makkelijk voor de 41-48 zorgen. Vujosevic kon al even snel tegenprikken (41-50). Met zijn 4de punt op rij bracht Gorgemans de thuisploeg terug tot 43-50. Aalst stak defensief een tandje bij met een airball van Basic als gevolg. In de daaropvolgende aanval kon Mihailjovic knap zijn 18de punt van de partij door het midden binnendunken. Even later pakte Badji uit met een vlotte score en moest Bosco naar de time-out grijpen (43-54). Een technische fout van Iarocevitch bracht Vujosevic naar de vrijworplijn (43-55). Badji kon de misser van MAras verzilveren en de ajuinen naar een ruime 44-57 voorsprong schieten. Gorgemans en Bojovic milderden naar 47-57 (5:46). De jumper van Vujosevic kwam gepast (47-59) en toen even later Ivan Maras een driepunter afvuurde, was het momentum van de thuisploeg volledig gebroken (47-62 4:28). Okapi drukte nog even door. Een aanvallende rebound van McGriff leverde tevens een assist op voor Vujosevic (47-64). De thuisploeg kwam er niet meer aan te pas. Okapi was gretiger en dat leidde tot een nieuwe score plus bonus voor Ivan Maras. De 20-puntenkloof stond bijna op het bord (47-66). Het was slechts uitstel van executie. Opnieuw kon Maras zich vrijmaken onder de korf en voor de 47-68 stand zorgen (2:30). Een vrijwillige fout van McGriff bracht Basic naar de vrijworplijn (49-68). Een mooie move van Kuta bracht Okapi opnieuw 21 punten voor (49-70) en met een driepunter van Geukens werd de partij na 3 quarters al volledig beslecht (51-73).

McGriff knalde meteen een driepunter door het netje (51-76). Luik zette druk nu op de aalsterse offense en dat leverde turnovers op en punten voor de thuisploeg (55-76). McGriff scoorde knap 5 punten op rij en Bosco moest alweer naar de time-out grijpen (57-81). Poitier wist nog te scoren maar de definitieve kloof was geslagen. Schauvlieger mocht ook zijn plaats innemen op het parket om ervaring op te doen. Badji kon vanop de vrijworplijn voor de 59-83 stand zorgen en Marchant kon op assist van McGriff voor het 85ste aalsterse punt zorgen. Okapi bleef de kloof verder uitdiepen. Opnieuw mocht Badji op de vrijworplijn plaats nemen (59-86). De driepunter van Poitier leverde niets op voor de thuisploeg. Geukens scoorde zijn 7de punt van de partij (64-88). Ook Buytaert en Ledegen mochten nog minuten volmaken op het Luikse parket. Een steal van Buytaert leidde tot de dunk van McGriff (66-92). Vanop de vrijworplijn kon Poitier 2 punten extra op zijn conto schrijven. Kuta was de sterke beer onder de ring en legde de 68-94 eindcijfers vast.

Aalst wint oververdiend in de Country Hall en mag zondag opnieuw partij geven aan Luik om zijn opmars in het klassement verder te zetten.

 

Verslag: Hans Rombaut

Sociale Media: Tom Audenaerde

Blijf op de hoogte van okapi aalst!

Via onze social media kanalen en de wekelijkse nieuwsbrief

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.