Zoeken x

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Wedstrijd

Aalst kreeg – door de Covid-gevallen bij Oostende – een paar dagen meer tijd om de wedstrijd tegen Limburg United voor te bereiden. Dorian Marchant vond meteen de goede afstand en scoorde 2 driepunters op rij (6-0). Op de fastbreak kon Pape Badji op assist van Vujosevic de kloof verder uitbouwen tot 8-0. Een hussle play van Marchant werd makkelijk afgewerkt door Vujosevic en meteen stond de 10-0 op het bord. Limburg kende zware problemen met de strakke aalsterse defense en het duurde bijna 4 minuten vooraleer ze hun eerste punten van de partij konden scoren. Knapke zorgde voor de 10-2 stand. Dorian Marchant was in een begenadigde dag. Zijn 3de driepunter van de namiddag werd gevolgd door de eerste van Vujosevic. De 16-4 stand was dan ook geen verrassing. Een thunderdunk van McGriff en de eerste verre bom van Mihailjovic zette United verder onder druk (21-5). Vanop de vrijworplijn kon Depuydt nog milderen tot 23-9 aan het einde van het eerste kwart.

Aalst hield de defense strak in het begin van het 2de kwart en Limburg bleef moeilijk tot scoren. Senne Geukens kon op assist van Mihailjovic wel scoren met een driepunter. Hammonds en Dendroog milderden tot 26-13 (8:12). Vanop de vrijworplijn kon Okapi opnieuw verder afstand nemen van de bezoekers (29-13). De tweede driepunter van Mihailjovic bracht de 20-puntenkloof wel heel dichtbij en dit al na amper 13 minuten spelen (32-13). Okapi bleef aan immens hoog percentage zijn driepunters afwerken (8/13). De eerste driepunter van McGriff leidde naar de 35-13 voorsprong. Leemans kon vlot zijn 2 vrijworpen scoren, maar de 3de driepunter van Mihailjovic duwde United verder in de problemen (38-15). En nog was het niet gedaan. Ook McGriff vuurde zijn 2de driepunter van de namiddag en zo stond het na 15 minuten spelen in de partij op 41-15. Scores van Mukubu en Marnegraeve brachten de bezoekers terug tot 43-21. Mukubu milderde nog tot 45-24, maar McGriff mocht vanop de vrijworplijn de 47-24 ruststand vastleggen.

Mukubu kon na een steal op de fastbreak milderen tot 47-26. Een score plus bonus van Vujosevic hield Okapi op weg naar een nieuwe zege (50-26). Knapke zorgde voor de 50-29 stand en coach Defraigne greep naar de time-out want de ajuinen kwamen offensief moeilijk aan hun trekken (7:30). Limburg zat echter snel in foutenlast en vanop de vrijworplijn kon Maras voor de 51-29 stand zorgen. Pape Badji diepte op assist van Mihailjovic de kloof opnieuw verder uit naar 53-29. Marnegrave lukte zijn 2de driepunter van de namiddag, maar veel zoden bracht het niet aan de dijk voor de Limburgers. Maras hield het hoofd koel en McGriff kon vanop de vrijworplijn de zege nu al veilig stellen (59-32). Mihailjovic beukte zich een weg door de verdediging van United en de 30-puntenkloof stond bijna op het bord (61-32). Desiron kon zijn eerste punten van de partij na 29 minuten pas scoren. McGriff scoorde vanop de vrijworplijn zijn 16de punt van de namiddag (65-36). Maxime Depuydt lukte nog een driepunter aan het einde van het 3de kwart.

Nathan Kuta kon na een aanvallende rebound de stand verder uitdiepen naar 67-39 en Bastiaan Van den Eynde kon op de fastbreak de 30-puntenkloof op het bord prikken (69-39). Desiron kon insdide nog eens scoren, maar McGriff beleefde een topnamiddag (72-41). Knapke kon ook nog eens scoren maar het was vooral aftellen naar het einde van de partij (72-43 6:00). Ondertussen kregen de aalsterse youngsters nog ruim speelgelegenheid. McGriff werd nog eens foutief afgestopt en vanop de vrijworplijn maakte hij zijn laatste punten van de wedstrijd vooraleer hij zijn applausvervanging kreeg (76-45). Schauvlieger mocht ook zijn puntjes meegraaien vanop de vrijworplijn en ook Ledegen pakte nog uit met een driepunter (81-47). Huurman scoorde tegen met een jumper, maar opnieuw Ledegen von de ring makkelijk terug (83-49). Vanderhoydonck legde de eindstand vanop de vrijworplijn vast op 83-50


Verslag: Hans Rombaut

Sociale Media: Tom Audenaerde

Foto’s: Geert Segers

Pers(conferentie): Paulien Van Mulders

Scouting: Bjorn Boon, Yoeri Verhille en Matthias Verhulst: KLIK HIER 

 

Okapi A
83-50
Limburg United

Blijf op de hoogte van okapi aalst!

Via onze social media kanalen en de wekelijkse nieuwsbrief

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.