Zoeken x

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Wedstrijd

Filou Oostende
64-76
Okapi A
Voor de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden voor het Oostends’ clubicoon Marijke Schaepelinck die zaterdag op 66-jarige leeftijd veel te vroeg heen gegaan is. De kustploeg kent een paar zware weken. Maar liefst 7 spelers liepen een Covid-19 besmetting op. De liga beslistte echter dat er geen wedstrijden meer mochten uitgesteld worden en dus kwam de regerende beker- en landskampioen gehavend aan de opworp met de ajuinen. En dat liet zich ook voelen in de beginfase van de partij. Oostende kwam met vrijworpen van Troisfontaines toch aan de leiding in deze wedstrijd. Een driepunter van Marchant en drives van Vujosevic en Mihailjovic leverden Okapi een 2-7 voorsprong op. De eerste driepunter van Gilet bracht Oostende terug tot 5-7 en Buysschaert kon inside voor de gelijke stand zorgen (7-7). Vujosevic knalde een verre driepunter binnen en een fastbreak van McGriff werd afgewerkt met een dunkje en een vrijworp (7-13). Youngster Smout gooide een jumper door het netje, maar de sterk ingevallen McGriff kon zich een weg banen door de Oostendse verdediging banen en hard met een dunk uitpakken. Okapi drukte door. Kuta kon op assist van Maras voor de 9-17 stand zorgen. Schwartz milderde met een score plus bonus, maar de ajuinen gaven niet op. Opnieuw kon McGriff een verre bom door het netje gooien (12-20). Aan de andere kant van het terrein bleef Schwartz voor het nodige gevaar te zorgen. Vanop de vrijworplijn lukte hij de 14-20 stand aan het einde van het eerste kwart.
Senne Geukens kon met een kleine jumper Oostende verder in het verlies duwen. Nathan Kuta kon met een score plus bonus voor het eerst in de partij een 10-puntenkloof op het bord zetten (14-25). Cam was aan een schitterende partij bezig. Met een coast-to-coast drukte hij door naar 16-29. Sylla prikte tegen, maar Aalst stond goed te verdedigen en wist aan de andere kant van het terrein steeds de fout uit te lokken. Marchant benutte de kans vanop de vrijworplijn (18-30). Ondanks de vrijworpscores van Schwartz, controleerde Okapi de partij. Geukens en Vujosevic bleven het oostendse net bestoken (22-35). Het noopte coach Gjergja ertoe om naar de time-out te grijpen (5:20). Een driepunter van Gilet trof raak en bracht de thuisploeg terug tot op 10 punten van de ajuinen (25-35). Vujosevic en Badji wisten de scores van Schwartz te counteren (28-39). Vrijworpen van Maras en een knappe beweging van Geukens bracht Okapi naar een 30-43 stand. Vujosevic kon met een buzzerbeater de 31-45 ruststand op het bord prikken.
Vujosevic opende vanop de vrijworplijn de score van het 3de kwart (31-46) en Mihailjovic kon met een floater voor de 31-48 stand zorgen. Okapi voorlopig op rozen dus. Het 4de punt op rij bracht de 20-puntenvoorsprong dichtbij. Smout prikte tegen met een driepunter (34-50). Kuta en Vujosevic hielden de voorsprong staande (36-54). Een driepunter van Van der Vuurst gaf de thuisploeg wat hoop (41-56). Mihailjovic kende echter een sterk 3de kwart. Met zijn 9de punt van de periode hielp hij okapi opnieuw aan een 41-59 voorsprong. Vanop de vrijworplijn kon Cam McGriff de 20-puntenkloof op het bord prikken (41-61). Gilet en Troisfontaines konden nog milderen tot 45-61 aan het einde van het 3de kwart.
Gilet opende de laatste periode met een reverse lay-up. Geukens reageerde met een jumper (47-63). Oostende gaf zich nog niet gewonnen. Van der Vuurst zorgde vanop de vrijworplijn voor de 49-63 stand. Vujosevic kon op de fastbreak de voorsprong wel staande houden (49-65). Een driepunter van Troisfontaines bracht de kustploeg terug tot 52-65. Okapi kwam niet in zijn ritme en Olivier Troisfontaines deed wat hij moest doen voor de thuisploeg. Met een drive bracht hij Oostende dichterbij (54-65). Coach Defraigne moest ingrijpen om de greep op de wedstrijd te houden. Een alley-oop van Walleson op assist van Troisfontaines deed okapi schrikken (56-65). Aalst bracht zichzelf in de problemen. Troisfointains kon vanop de vrijworplijn verder milderen tot 57-65 met nog meer dan 6 minuten te spelen. Gilet scoorde het 59ste punt voor Oostende en Okapi stond minutenlang droog. Een jumper van Vujosevic bracht verzuchting (59-67). Oostende bleef vechten voor elke bal en zag zijn kans. Van der Vuurst maakte er met een lay-up 61-67 van. Coach Defraigne greep opnieuw naar de time-out om met nog minder dan 4 minuten te spelen, de 3 punten toch proberen mee naar Aalst te nemen. Senne Geukens bracht soelaas. De Aalsterse kapitein ontnam de kustploeg de adem met een driepunter. Toen even later Mihailjovic ook een driepunter binnengooide, was de wedstrijd zo goed als gespeeld (61-73). Toen coach Gjergja ook nog zijn obligate technische fout nam, was de veer bij een moedig Oostende gebroken. Coach Gjergja kreeg nog zijn 2de technische fout van de partij en moest het terrein verlaten. Gilet kon nog uitpakken met een And One, maar het was een pleister op een open wonde (64-74). Cameron McGriff kon de eindstand vastleggen op 64-76.

Blijf op de hoogte van okapi aalst!

Via onze social media kanalen en de wekelijkse nieuwsbrief

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.