Zoeken x

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Wedstrijd

Belfius Mons
79-70
Okapi A

Eindelijk….het is zover. Okapi Aalst mag eindelijk de bokshandschoenen opnemen in een wedstrijd met belang. Meer dan 4 maand lang was het een poging om de ploeg te kneden, om iedereen scherp te houden, om iedereen in conditie te krijgen en vooral…gezond te blijven!
Mons is een bezig aan een knappe reeks in de competitie. Vorige week kon het nog in de Oostendse arena de landskampioen voor het eerst dit seizoen een nederlaag aansmeren. Uitblinker in die wedstrijd bij de Vosjes was Arik Smith. De kwikke point guard is dan ook één van de bepalende figuren bij Mons en hem proberen aan banden te leggen zal een sleutelrol in de wedstrijd zijn. Okapi Aalst was gewaarschuwd en opperste concentratie van in de beginfase was dus noodzakelijk.

Austen Barnes mocht de score openen voor de thuisploeg en even later kon Penava voor de 4-0 zorgen. Aalst was onsecuur in de afwerking. Mons profiteerde ervan om het kloofje verder uit te diepen naar 6-0 langs opnieuw Penava. Vujosevic kon op de fastbreak zich een weg banen door de Bergense verdediging voor de eerste aalsterse punten. Badji kon inside Van Caeneghem aftroeven en zo Okapi terug in het zog van de thuisploeg brengen. Vanop de vrijworplijn kon Marchant zijn ploeg tot op 1 punt van Mons shotten (6-5). Een knap samenspel tussen Maras en Vujosevic leverde Okapi een eerste voorsprong op. Durham vuurde een driepunter af. Maras deed hetzelfde op assist van Vujosevic (9-10 4:00). Arik Smith scoorde na 7 minuten zijn eerste punten van de partij (11-10). De ingevallen Van den Eynde bediende Badji knap onder de ring, die makkelijk kon afwerken. Justin Cage met een driepunter en opnieuw Badji hielden de wedstrijd in evenwicht (14-14). De Senegalees Pape Badji scoorde vanop de vrijworplijn zijn 8ste punt van de partij en bracht daarmee Okapi aan de leiding (14-16). Justin Cage kon echter met een and 1 zijn ploeg aan de leiding shotten aan het einde van een boeiend eerste kwart (17-16).

Senne Geukens kon aalst terug aan de leiding shotten. Spencer kon op een onorthodoxe manier Mons aan de leiding brengen en even later kon Penava na een fastbreak voor de 21-18 zorgen. Mintogo kon eerst vanop de vrijworplijn de 23-18 stand zorgen, en even later deed hij met een driepunter coach Defraigne naar de time-out grijpen om het Bergense momentum een halt toe te roepen (26-18). Durham zette Mihailjovic op het verkeerde been en zorgde met een driepunter voor de 11-punten voorsprong. Aalst was nergens in deze fase van de wedstrijd. Een fout van Vujosevic liet Durham toe om vanop de vrijworplijn Mons een 30-18 voorsprong te bezorgen. Vujosevic kon met een verre jumper milderen tot 30-20. McGriff scoorde zijn eerste punten na 5 minuten in het 2de kwart. Spencer prikte nog tegen maar Maras kon met een score plus bonusvrijworp milderen tot 32-25 (4:30). De ingevallen Nathan Kuta kon ook zijn eerste punten van het seizoen optekenen en zo Okapi naar een 33-27 stand shotten. Montogo bleef echter scoren en hield zo Okapi op 10 punten achterstand. Kuta en Maras hielden Aalst in de wedstrijd terwijl Durham al te makkelijk kon blijven scoren (43-33). Gelukkig voor Okapi kon Maras zich regelmatig doorzetten en zo voor de 43-36 zorgen aan de rust.

3 Minuten bleven we scoreloos in het 3de kwart. Marchant kon na een vrijwillige fout van Barnes voor de 43-37 stand zorgen vanop de vrijworplijn. Veel zoden bracht het niet aan de dijk. Spencer diepte het kloofje terug uit naar 45-37. Scores van Vujosevic en Maras hielden okapi in de wedstrijd (48-43). Badji kon op assist van McGriff een score plus bonusvrijworp afdwingen. Het bracht okapi terug in het zog van de thuisploeg (48-45). Een spectaculaire alley-oop van Spencer stopte het aalsterse tussenspurtje (50-45). Lambot kon met een paar grote passen het 52ste punt voor Bergen scoren. Okapi stapelde ondertussen de balverliezen op en Justin Cage duwde het mes wat dieper in de aalsterse wonde (55-45). Vujosevic milderde vanop de vrijworplijn tot 55-47 met nog minder dan 2 minuten op de klok van het 3de kwart. Maras deed wat Mihailjovic niet deed vandaag. Scoren. Met nog 7 seconden te spelen in het 3de kwart shotte Mihailjovic ook nog veel te vroeg waardoor Durham nog de kans kreeg om de kloof terug uit te diepen tot 57-49 aan het einde van Q3.

Barnes kon met een fade-away jumper opnieuw een 10-puntenkloof op het bord schieten. Okapi had dus werk aan de winkel wilden ze deze partij nog winnend afsluiten (59-49). Een thunderdunk van McGriff bracht de bezoekers hoop en een technische fout van Lambot liet Aalst toe om dichterbij te komen. Vujosevic scoorde vanop de vrijworplijn de 59-52 stand. Zachary Mortant was de verdediging te snel af en Spencer kon met een haakje voor de 63-52 zorgen voor de vosjes. Okapi in de problemen dus en het had het enkel aan zichzelf te wijten. Coach Defraigne greep naar de time-out in de hoop nog om voor de kentering te zorgen. Durham leek voor de doodsteek te zorgen met een knappe lay-up en toen even later Spencer op de fastbreak hard door het net kon dunken, werd het een quasi onmogelijke opdracht te gaan worden voor de ajuinen (67-52). Mihailjovic scoorde dan toch uiteindelijk zijn eerste punten van de partij en op de fastbreak zorgde hij voor de 10-puntenkloof (67-57). Kon het dan toch nog wat worden? Aalst had absoluut de scores van Mihailjovic nodig wilde het nog naar de overwinning grijpen. Een gelukstreffer van Barnes deed Okapi pijn. Mortant kon de zege naar zich toe trekken en de ajuinen puntenloos terugsturen naar de Keizerlijke stede (72-60 2:30). Durham werd topscoorder van de partij met 19 punten. Badji en McGriff konden nog milderen tot 75-66. Dat was buiten Arik Smith gerekend die met een verre driepunter voor de 78-66 zorgde. Mihailjovic kon zijn puntentotaal nog optrekken tot 12 punten (78-69). De Bergense coach greep nog naar een time-out om toch de 10-puntenkloof op het bord te krijgen. Zover kwam het echter niet. Okapi Aalst verliest zijn eerste partij van het seizoen. Het was vandaag héél goed in rebounding maar zowel qua balverliezen als shotselectie was het de mindere ploeg van Bergen vandaag.

Met dank aan Hans Rombaut


STATS: http://netcasting.webpont.com/?bel_11029

Blijf op de hoogte van okapi aalst!

Via onze social media kanalen en de wekelijkse nieuwsbrief

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.