Zoeken x

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Wedstrijd

Okapi A
71-68
Filou Oostende

Zware wedstrijd voor de ajuinen die in 2 weken tijd de top 3 van de Euromillions league tegenkwam. Tegen Mons en Antwerpen werd 2 keer aan het kortste eind getrokken, tegen kandidaat landskampioen moest er dus geprobeerd worden om de zege toch in het Forum te houden. Okapi Aalst moest het wel stellen zonder de onfortuinlijke McGriff, die vanop de bank moest toekijken.

Het werd een moeilijk begin voor beide teams. Het vizier stond niet op scherp en het was uiteindelijk Sylla die de eerste punten van de wedstrijd op zijn naam mocht zetten. Langs Badji kwam okapi langszij, maar een oostends tussenspurtje langs Djordjevic en Schwartz leverde de bezoekers een 2-9 voorsprong op. Aalst vocht terug langs Marchant en Vujosevic naar 7-9 (3:30). Een score plus bonus van Welsh werd teniet gedaan door een score plus bonus van Kuta (10-12). Vanop de vrijworplijn kon de thuisploeg zich in het zog van de bezoekers nestelen (12-13). Ivan Maras kon op de buzzer uitpakken met een knappe driepunter en Okapi voor het eerst in de partij aan de leiding brengen (15-13). Ondanks de score van Gillet konden de ajuinen hun voorsprong verder uitdiepen. Op de fastbreak gooide Mihailjovic een driepunter binnen en moest coach Gjergja naar de time-out grijpen (20-15). Veel maakte het niet meer uit. De voorsprong hield stand tot het einde van het eerste kwart (20-15).

Vladomir Mihailjovic toonde zich meteen te snel voor zijn verdediger Gillet en scoorde de eerste punten van het 2de kwart (22-15). Buysschaert scoorde tegen, maar liep even later al tegen 2 fouten aan. Van der Vuurst milderde vanop de vrijworplijn tot 22-18. Vlado scoorde met zijn ogen dicht zijn 8ste punt van de partij en zorgde opnieuw voor een 7-puntenvoorsprong (25-18). Pierre-Antoine Gillet vuurde een verre tweepunter af en Sylla kon op assist van Djordjevic het 22ste punt van de bezoekers door het netje dunken (25-22). Aalst hapte naar adem, maar Oostende wist voorlopig niet voluit te profiteren. Vanop de vrijworplijn mocht Mihailjovic zijn 10de punt van de avond scoren (27-22). Sylla kon met 4 punten op rij de stand bijna terug in evenwicht brengen (27-26). Coach Defraigne moest bijsturen (2:37). Troisfontains scoorde zijn eerste driepunter van de avond en bracht zo Oostende nog eens aan de leiding (27-29). Maras stelde meteen gelijk (29-29). Vanop de vrijworplijn kon Djordjevic zijn ploeg opnieuw een kleine voorsprong geven. Dat was echter zonder Vlado gerekend. Zijn 13de punt van de avond was goed voor de 32-31 stand. Het ging vlug nu. Gillet leek met een verre driepunter de 32-34 ruststand te kunnen scoren. Vujosevic wist echter boven de armen van Sylla en langs het bordje nog voor het evenwicht zorgen na deze entertainende eerste helft (34-34).

Een vrijwillige fout van Pape Badji bracht Schwartz naar de vrijworplijn en lukte slechts 1 van zijn 2 pogingen (34-35). Even later lukte hij wel een jumper en werd het 34-37. Vujosevic prikte tegen. Okapi kreeg kansen om opnieuw aan de leiding te komen, maar verzilverde ze niet. Gillet had geen medelijden met de thuisploeg en met een score plus bonus wezen de bordjes 4 punten verschil aan (36-40). Marchant milderde naar 38-40 vanop de vrijworplijn (7:00) en met een driepunter van Geukens werd het alsnog 41-40. Een technische fout van Badji leidde tot diens uitsluiting. Vujosevic kon gelijke tred houden met de bezoekers (43-43). Djordjevic kon met een jumper Oostende opnieuw naar de leiding brengen (43-45) en Schwartz scoorde een knappe jumper boven Mihailjovic. Een driepunter van Geukens en een thunderdunk vol frustratie boven Welsh zorgde voor de 48-47 stand. Gjergja greep naar de time-out om het momentum te breken (2:50). Aalst verkeerde echter in foutenlast en het liet de bezoekers toe om bij elke fout op de vrijworplijn te gaan staan (48-49). Senne Geukens vocht zich meerdere malen een weg door de Oostendse verdediging en wist toch nog te scoren. Van der Vuurst kon 5 punten op rij scoren en zo voor een klein kloofje zorgen aan het einde van de 3de periode (50-54).

Het was zaak voor Aalst om de kloof niet te laten groeien aan het begin van het laatste kwart. Marchant kon na 2 minuten pas de eerste punten scoren. Een technische fout van Buysschaert bracht Geukens naar de vrijworplijn en zo werd de achterstand herleid tot 53-54. Even later kon onze kapitein met een fade-away jumper okapi naar een 55-54 voorsprong leiden (6:50). Van der Vuurst scoorde opnieuw een driepunter (55-57) en toen ook Gillet er op de fastbreak eentje door het net knalde, moest Defraigne naar het tekenbord (55-60). Okapi kreeg het moeilijk nu. De vermoeidheid begon door te wegen en de rotatie op de bank was na het uitvallen van Badji en de blessure van McGriff dun bezaaid. Geukens bleef vechten, maar nu kwam Mwema zijn neus aan het venster steken (57-63). Een score plus bonus van Maras hield de hoop op een zege recht bij de ajuinen (60-63). Van der Vuurst – opnieuw hij – leek niet te kunnen missen, maar ook Maras kende offensief een sterk moment (62-65). Vujosevic kon vanop de vrijworplijn zijn ploeg volledig in het zog van de bezoekers brengen (64-65 2:30). Mihailjovic bracht op de fastbreak Okapi aan de leiding in een spannend slot, maar opnieuw kon Van der Vuurst een driepunter afvuren (66-68 1:45). Mihailjovic kon met zijn 20ste punt van de avond de overwinning op zak steken (69-68) met nog 20 seconden tes spelen. Een loopfout van Djordjevic werd gevolgd door een fout op Vujosevic. Gjergja kon het niet laten en liep tegen een technische fout aan. Geukens en Vujosevic maakten er dankbaar gebruik van om Oostende zijn 2de nederlaag van het seizoen aan te smeren (71-68).

Verslag met dank aan Hans Rombaut

Foto’s met dank aan Geert Segers

Persconferentie met dank aan Paulien Van Mulders

Stats met dank aan Bjorn Boon, Yoeri Verhille en Mathias Verhulst

Sociale media met dank aan Tom Audenaerde en Dieter De Smedt

STATS: KLIK HIER

Blijf op de hoogte van okapi aalst!

Via onze social media kanalen en de wekelijkse nieuwsbrief

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.