Zoeken x

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Wedstrijd

Leuven Bears
69-96
Okapi A

Leuven opende heel sterk in zijn eigen sportoase. Kriener kon al snel in de partij met 5 punten op rij uitpakken en Joshua Heath kon met de drive voor de 7-1 stand zorgen voor de thuisploeg. Aalst kon enkel vanop de vrijworplijn milderen, maar ook daar was het niet secuur genoeg in de beginfase. Heath pakte uit met een sterke drive en diepte de voorsprong verder uit naar 9-2. Maras tekende voor de eerste veldkorf van de ajuinen na iets meer dan 3 minuten spelen (9-4). Een snelle Vujosevic pikte zijn aanvallende rebound mee en bracht okapi terug tot 9-6. Een driepunter van Mihailjovic wiste de inside score van Kriener uit (11-9). Vlado was vertrokken. Met een lay-up hield hij de bezoekers in het zog van de Bears (13-11). Maras kon inside voor de gelijke stand zorgen en Vujosevic zorgde voor de eerste voorsprong voor de ajuinen (13-15). Seppe D’espaillier shotte boven Maras de gelijkmaker binnen. Niet voor lang echter want Mihailjovic scoorde meteen zijn 2de driepunter van de partij (15-18). Seppe D’espaillier hield stand tegen het geweld van Mihailjovic (19-20). Met vrijworpen van Delalieux wist de thuisploeg toch het eerste kwart af te sluiten met de kleinst mogelijke voorsprong (21-20).

De ingevallen McGriff toonde meteen zijn meerwaarde. Met 4 punten op rij bracht hij okapi opnieuw aan de leiding (21-24). Toen even later Kuta ook nog hard door het netje dunkte, was er een eerste klein kloofje geslagen (21-28). McGriff bleef maar secuur afwerken. Met zijn 9de punt op rij, was de kloof meteen geslagen (21-33). Na iets meer dan 3 minuten wist Delalieux de eerste punten van Leuven te scoren in het 2de kwart. Ondertussen bleef McGriff maar foutloos afwerken. Zijn 2de bom op een paar minuten tijd, gevolgd door de eerste bom van Geukens, deed coach Casteels meteen naar zijn 2de time-out grijpen (25-39 5:52). Kriener kon wat milderen tot 28-40, maar Okapi leek de wedstrijd onder controle te hebben. McGriff – opnieuw hij – dunkte de 28-42 door de netten. Leuven moest de rol lossen. Een vrijwillige fout van Stitt op Mihailjovic diepte de aalsterse voorsprong verder uit naar 30-48 (2:10). Delalieux wist nog wat te milderen tot 34-48. Van den Eynde leek met een driepunter het 2de kwart te kunnen afsluiten, maar die eer was weggelegd voor Bernard die met een bom de 37-51 ruststand vastlegde.

Joshua Heath en Kotrulja begonnen de 3de periode met een missie (41-51). Marchant scoorde de eerste aalsterse punten vanop de vrijworplijn (41-52). Heath milderde verder tot 43-52, maar met een driepunter van Marchant werd de kloof terug 12 punten. De grote jongens vonden elkaar makkelijk. Maras kon op assist van Badji voor de 43-57 stand zorgen. Een score plus bonus van Mihailjovic liet Okapi toe om de wedstrijd te controleren (45-60). De Leuvense heropflakkering was van korte duur. Vujosevic kon met een lay-up voor de 17-puntenvoorsprong zorgen. Opnieuw time-out dus voor coach Casteels (45-62 5:30). Aalst domineerde de rebound en bleef zo in balbezit, maar scoren lukte even niet. Kotrulja lukte ook nog eens een korf (47-62). Vanop de vrijworplijn maakte Kuta er 49-66 van. De 20-puntenkloof kwam dus weer in het zicht. McGriff dunkte op de fastbreak het 68ste aalsterse punt door het netje en even later kon Kuta vanop de vrijworplijn voor die ’twintiger’ zorgen (49-69). Ook Van den Eynde bleef secuur afwerken. Zijn 2de poging van de avond was meteen goed voor zijn 6de punt (51-72). Ook vanop de vrijworplijn bleef de youngster feilloos afwerken (53-74) en ook Mihailjovic bleef zijn puntjes meepikken (54-76). Vlado kon vanop de vrijworplijn de 56-78 stand vastleggen aan het einde van het 3de kwart.

Aalst was niet meteen van plan om de wedstrijd te laten doodbloeden en bleef secuur afwerken. Mihailjovic opende de laatste periode met een score plus bonus (56-81). De wedstrijd was al lang gespeeld maar Okapi bleef hard werken. Een dunk van Kuta en een steal van diezelfde Kuta bediende Van den Eynde die zo makkelijk zijn 10de punt van de partij kon scoren (56-85). Coach Defraigne gaf zijn youngsters nog wat mooie speelminuten. Een nieuwe dunk van Kuta bracht de ‘dertiger’ op het bord (56-87). Leuven lukte dan toch nog eens een driepunter (2/15). Delalieux milderde zo tot 59-87. Siebe Ledegen scoorde met een verre jumper zijn eerste punten van de partij (59-89). Even later kon diezelfde Ledegen ook een assistje geven op Kuta die dankbaar gebruik van maakte. McGriff pakte ook nog eens uit met een dunk en bracht de century heel dichtbij (63-93). De slotfase was rommelig met overhaaste shots en balverliezen. Willems en Stitt milderden nog tot 67-93 in de laatste minuten van de partij. Kuta en Schauvlieger scoorden de laatste aalsterse punten in deze aangename partij en ze zorgden tevens voor de eindscore (69-96)…en je mag doen wat je wil met die eindstand. Omdraaien, van voor naar achter lezen, of gewoon erkennen dat Okapi in ’the flow’ zit en met de play-offs in aantocht kunnen ze dit hopelijk nog een paar weken vasthouden. Aanstaande zondag wordt de laatste competitiewedstrijd gespeeld tegen Mons….ons zwarte competitiebeest.

STATS: KLIK HIER 

 

 

Verslag: Hans Rombaut

Sociale Media: Tom Audenaerde

Blijf op de hoogte van okapi aalst!

Via onze social media kanalen en de wekelijkse nieuwsbrief

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.