Zoeken x

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Wedstrijd

Kangoeroes Mechelen
67-86
Okapi A

Na de nipte nederlaag dinsdag tegen Mons moest Okapi vol aan de bak zijn klassement in de Euromillions league te verbeteren. Winnen tegen de Kangoeroes was dus een must geworden. Na een slordig begin, kwamen de ajuinen onder stoom. Een secure Vujosevic en een sterke defense van de bezoekers, bezorgde Okapi een 2-10 voorsprong. Langs Clark en Thompson milderde Mechelen naar 6-10. Op de fastbreak kon Marvin Clark zijn ploeg volledig terug in de wedstrijd dunken. Aalsters balverlies zorgde ervoor dat Loubry de bordjes in evenwicht kon brengen. Vujosevic bleef secuur shotten maar hij was de enige bij de ajuinen die vlot tot scoren kwam (10-12). Marvin Clark scoorde met een jumper en toen een protesterende Mihailjovic een technische fout aangesmeerd kreeg, konden de Kangoeroes voor het eerst in de partij aan de leiding komen (13-12). In de daaropvolgende aanval werd Domien Loubry foutief gestopt en zorgde hij vanop de vrijworplijn voor de 15-12 stand. Pape Badji scoorde vanop de vrijworplijn zijn eerste punten van de partij. Aan de andere kant van het terrein kon center Trevor Thompson met een driepunter uitpakken. Vladimir Mihailjovic deed hem even later na en zorgde zo voor de 18-17 stand aan het einde van het eerste kwart.

Pape Badji kon al snel in het tweede kwart de eerste aalsterse assist van de wedstrijd afronden met een dunk (18-19). Niels Foerts pakte uit met een driepunter na een geslaagde fake op de defense van McGriff. De Kangoeroes kwamen terug aan de leiding zo en Terry Deroover scoorde even later zijn eerste driepunter van de avond (24-20). Senne Geukens milderde met een circus-shot naar 24-22. De alley-oop van Kok op assist van Deroover was al even knap (26-22). Okapi speelde te slordig waardoor Mechelen zijn kleine voorsprong makkelijk kon behouden (26-22). Maras milderde met een lay-back tot 26-24. Mohammed Kerazzi kon op de buzzer met hulp van het bordje voor de 28-24 stand zorgen. Geukens en Maras brachten de wedstrijd terug in evenwicht (28-28 3:02). Niet voor lang. Deroover was alweer secuur vanachter de driepuntslijn (31-28). Nathan Kuta mocht op assist van Vujosevic milderen tot 331-30 en op de fastbreak scoorde Senne Geukens met een driepunter de 31-33 stand. Okapi kon die voorsprong niet vasthouden. Kok en Loubry konden met een 5-0 tussenspurtje uitpakken. Coach Defraigne greep naar de time-out (36-33 00:50). Een score plus bonus van Vujosevic leverde opnieuw de gelijke stand op aan de rust (36-36).

Cameron McGriff begon stevig aan zijn 2de helft en pakte uit met een knappe jumper. Kerazzi bracht vanop de vrijworplijn de stand terug in evenwicht (38-38). Mihailjovic vond zijn drive en met 4 snelle punten op rij, kon hij een klein kloofje slaan (38-42). Toen ook McGriff zijn eerste driepunter van de avond wist te scoren, stond er opeens een 7-puntenkloof op het scorebord (38-45). Okapi drukte door. Cam was ‘on fire’. Met een haakje van Badji en een spectaculaire dunk van Cam McGriff, sprokkelde okapi een 11-punten voorsprong bij elkaar (38-49). Trevor Thompson liet niet zomaar begaan en dunkte krachtig het 40ste punt van de kangoeroes door het net (40-49). Een vrijwillige fout op Vujosevic en een jumper van Badji bracht Okapi 13 punten voor. Aalst probeerde zijn voorsprong vast te houden. Pape Badji kwam beter en beter in de wedstrijd en vanop de vrijworplijn zorgde hij voor de 46-61 stand (3:35). Eeen héél mooie assist van Vujosevic op Kuta bracht de twintiger zeer dichtbij (46-63). Mechelen wist van geen hout pijlen te maken en raakte ook in foutenlast. Uitblinker Vujosevic bleef secuur vanop de vrijworplijn (46-65). Nathan Kuta kon vanop diezelfde vrijworplijn de thuisploeg de genadeslag geven aan het einde van de 3de periode (46-67).

Okapi Aalst wou een statement maken na de nederlaag tegen Mons. McGriff scoorde zijn 3de driepunter van de avond en zorgde zo voor de 46-70 stand. Deroover milderde met zijn handelsmerk naar 49-70. Ook Melvin Clark pakte uit met een driepunter. Het noopte coach Defraigne aan om een time-out te nemen en het momentum van de thuisploeg te breken (52-70). De kangoeroes trokken zich terug in zone. Het deerde Maras niet. Hij beukte zich een weg voorbij Kerazzi en hield zo de twintiger op het scorebord (52-72). Pape Badji kon de 7de assist van Vujosevic makkelijk verzilveren. De nederlaag voor Mechelen kwam héél dichtbij nu. Aalst controleerde de partij maar moest wel toelaten dat Kangoeroes ietwat aan de achterstand deed (56-74). McGriff bleef ook makkelijk scoren en hield zo de voorsprong ruim (56-77). Clark en Thompson dikten hun puntentotaal nog wat aan, maar veel leverde het niet op voor de thuisploeg (61-79). McGriff pakte nog eens met 4 punten op rij en opende het feestje bij de ajuinen (61-83). Cam had er nog geen genoeg van. Met een fade-away jumper scoorde hij zijn 23ste punt van de partij (63-85). Trevor Thompson en Nick Celis konden de achterstand herleiden tot 67-85. Vanden Eynde kon uiteindelijk vanop de vrijworplijn de 67-86 eindstand vastleggen na een héél knappe 2de helft.

Zondag aanstaande speelt Okapi Aalst voor het eerst dit seizoen tegen de Antwerp Giants.

Hans Rombaut


STATS KLIK HIER

Blijf op de hoogte van okapi aalst!

Via onze social media kanalen en de wekelijkse nieuwsbrief

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.