Zoeken x

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Wedstrijd

Spirou Charleroi
75-70
Okapi A

Okapi Aalst mocht na de overwinningen tegen Luik geen steken meer laten vallen om zijn opmars in het klassement verder te zetten. Een financieel geteisterd Spirou Charleroi zou er dus moeten aan geloven. De bezoekers begonnen het best aan de partij langs Badji en Mihailjovic (5-10). De thuisploeg kwam al vrij snel in de partij in foutenlast. Mihailjovic maakte er snel 5-12 van. De eerste punten van Tim Lambrecht bracht de Karolingers dichterbij en toen spelmaker Llorente een driepunter afvuurde, hadden ze mooi in het zog van Okapi genesteld. Onder impuls van een sterk reboundende Kuta en scores van Vujosevic en Mihailjovic kon Okapi een kloofje bewerkstelligen (10-17). Lambrecht en Schoepen brachten Charleroi terug tot 14-17 aan het einde van het eerste kwart.

5 Punten op rij van Alexandre Libert brachten Spirou langszij (19-19). Badji voorkwam voorlopig erger op assist van Vujosevic. Bogic mocht even later vanop de vrijworplijn de score verder opdrijven tot 19-22. Alweer Badji kon met zijn 10de punt van de avond voor de 19-24 stand zorgen. Botuli prikte tegen met een driepunter, maar aan de andere kant van het terrein deed Vujosevic net hetzelfde (22-27). Beide ploegen slaagden er niet in om afstand te nemen van elkaar. Met scores van Schoepen en Vujosevic werd het 24-29. Een score plus bonus van Mihailjovic bracht Okapi 26-32 voor. Vanop de vrijworplijn kon Lambrecht milderen tot 28-32 maar Charleroi zat opnieuw in foutenlast wat resulteerde in vrijworpen voor de bezoekers. Maras maakte er gebruik van om de ajuinen naar een 28-33 voorsprong te shotten. Llorente kon echter met een driepunter zijn ploeg in het zog van de bezoekers houden. Maras kon met 4 punten op rij Okapi van erger behoeden aan de rust (31-37).

Met scores van Llorente en Lambrecht kwam Charleroi opzetten. Aalst werkte onsecuur af. De 2de driepunter op rij van Lambrecht voedde verder de 8-0 tussenspurt van de thuisploeg (39-37). Coach Defraigne greep naar de time-out. Lambrecht was echter niet te stoppen. Opnieuw vuurde de dubbele meter een driepunter af en zorgde zo voor de 42-37 stand. Mihailjovic reageerde met een dunk, maar even later deed De Vreede hem na (44-39). Aalst was de pedalen kwijt. Een turnover van Mihailjovic gaf Libert de kans om de voorsprong verder uit te diepen naar 46-39 oftewel een 15-2 tussenspurt van Charleroi. Opnieuw time-out dus voor Okapi Aalst (5:45). Badji milderde naar 46-41 en vanop de vrijworplijn kon Mihailjovic Okapi terugbrengen tot 46-43. Charleroi verkeerde opnieuw in foutenlast. Okapi profiteerde om in het zog van de thuisploeg te kruipen (46-45). Mihailjovic leek wel de enige ajuin die nog wist hoe te scoren. Met zijn 17de punt van de avond, trok hij de partij bijna in evenwicht (49-48). Llorente hield eerst zijn ploeg aan de leiding met een jumper en even later kon hij met een assist op Lambrecht, Charleroi aan een 54-48 voorsprong helpen. Het aalsterse momentum was weg. Een nieuwe score van spelmaker Llorente bracht de thuisploeg 8 punten voor. En nog was het niet gedaan. De 5de!!! driepunter van Lambrecht bracht voor het eerst in de partij een 10-puntenkloof op het scorebord (59-48). Vanop de vrijworplijn kon Okapi toch ietwat milderen naar 59-53 aan het einde van het desastreuze 3de kwart.

Er was dus opnieuw werk aan de winkel wou Okapi de 3 punten mee naar huis nemen. De ingevallen Senne Geukens begon sterk met een driepunter en hield zo okapi in de wedstrijd (59-56). Aan de andere kant van het terrein deed Schoepen net hetzelfde (62-56). Geukens was secuur vanop de vrijworplijn (62-58), maar Charleroi scoorde te makkelijk en kon zo zijn kloofje houden (65-58). Libert zorgde vanop de vrijworplijn voor de 66-58 stand. Een jumper van McGriff en vrijworpen van Maras brachten opnieuw hoop bij de bezoekers (66-62). Alweer zat Charleroi al snel in het kwart in foutenlast. Maar dichter kwam okapi vooralsnog niet. Schoepen rondde de assist van Lambrecht knap af (68-62). Mihailjovic leek offensief alleen te staan op het veld bij de ajuinen. Zijn lay-up was goed voor de 68-64 stand. Maar wat leverde het op….Niets. Een driepunter van Llorente deed pijn (71-64). Gelukkig voor de ajuinen stond de 37-jarige Geukens op en knalde hij een driepunter binnen (71-67). Vrijworpen van Mihailjovic brachten okapi naar een 71-69 stand. Yannick Schoepen kon met nog minder dan 2 minuten te spelen zijn ploeg een 4-punten voorsprong geven en met nog iets meer dan een minuut te spelen, leek hij de ajuinen het genadeschot te geven (75-69). Coach Defraigne greep naar de time-out van de laatste kans (8:48). Die kans kwam er niet want de bezoekers bleven erbarmelijk afwerken vanachter de driepuntslijn (4 op 22). Mihailjovic kon vanop de vrijworplijn de 75-70 eindstand vastleggen.

Aalst blaast veel te veel koud en warm tegelijkertijd en moet dringend herbezinnen.

Verslag: Hans Rombaut

Sociale Media: Tom Audenaerde

Blijf op de hoogte van okapi aalst!

Via onze social media kanalen en de wekelijkse nieuwsbrief

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.