Zoeken x

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Wedstrijd

Okapi A
71-76
Leuven Bears

Okapi Aalst begon aan een belangrijk vier”luik”.Vanavond moest er partij gegeven worden aan Leuven maar de volgende 3 wedstrijd was er een mini-toernooi tegen Luik. Er waren dus kansen om een pak plaatsen te stijgen in het klassement. Om te beginnen moest er dus al gewonnen worden tegen Leuven. De brabanders wisten vorige week de Antwerp Giants over de knie te leggen. Uitblinkers van dienst waren Jonas Delalieux en nieuwbakken Amerikaan Kriener. Okapi moest het vanavond nog stellen zonder zijn Amerikaan McGriff, die wel vanaf vandaag de trainingen mocht hervatten.

De ajuinen begonnen het best aan de partij langs een bedrijvige Badji. Leuven reageerde vanachter de driepuntslijn met jawel Delalieux en Kriener (4-6). Marchant stelde met een floater gelijk. Leuven leek enkel te kunnen scoren met driepunters. Nu was het de beurt aan Kotrulja om raak te treffen vanachter de driepuntslijn (6-9). Mihailjovic en Vujosevic brachten Okapi aan de leiding (10-9). Vanop de vrijworplijn kon Maras een kleine voorsprong bij elkaar sprokkelen (12-9). Heath milderde met een jumper, maar nu kwam ook Mihailjovic onder stoom. Met de eerste aalsterse driepunter van de avond werd het 15-11. Dorian Marchant kon op assist van Mihailjovic het kloofje verder uitdiepen naar 18-11. Coach Casteels greep in (3:11). Toen even later Kriener al tegen zijn 3de fout aanliep, zag het er benard uit voor de bezoekers. Maras hield de voorsprong op 19-13. De Bears konden onder impuls van Heath en Bernard milderen tot 19-17. Senne Geukens maakte gebruik van de Leuvense foutenlast om zijn eerste punten van de avond te scoren. De bezoekers hielden stand langs een bedrijvige Kotrulja. Sterker nog. De jonge knaap kon met zijn 5de punt op rij voor de 21-23 stand zorgen. Bernard shotte boven Geukens de 21-26 stand binnen aan het einde van het eerste kwart.

Het jonge Leuvense geweld deed het dus verre van onaardig in dit eerste kwart. De ervaring van de ajuinen moest de bovenhand nemen nu. Delalieux startte echter met een driepunter en bezorgde zo zijn ploeg een 21-29 voorsprong. Mihailjovic knalde dan ook maar een driepunter binnen. Delalieux kon -met wat geluk- een score plus bonus verzilveren (f24-32) en Okapi was op achtervolgen aangewezen. Delalieux leek niet te kunnen missen. Met een jumper boven Badji zorgde hij voor een Leuvense 10-puntenkloof (24-34), oftewel een 5-21 tussenspurt van de brabanders. Straffe kost. En dat vond ook coach Defraigne die meteen naar de time-out greep (8:15). Bernard dolde met zijn rechtstreekse concurrent en zorgde voor de 24-36 tussenstand, terwijl aan aalsterse kant het deksel op de korf leek te liggen. Vujosevic kon dan toch wat milderen naar 27-38 maar de aalsterse defense was zwak vanavond. Stith kon al te gemakkelijk de aanvallende rebound plukken en scoren (27-40). Werk aan de winkel voor Okapi Aalst. Karakter moest er getoond worden. Er was nog geen man overboord, maar de kloof mocht met de rust in zicht niet verder toenemen (29-42 3:52). Heath was ook bezig aan een goede partij en met een jumper boven Vujosevic werd het 30-44. Een score plus bonus van Badji was welgekomen voor de ajuinen (33-44). Een driepunter op de fastbreak van Mihailjovic bracht Okapi terug tot op 9 punten van de bezoekers. De thuisploeg trok defensief de riem aan en dat leidde tot balverliezen van de bezoekers maar Okapi kwam niet dichterbij. Youngster Vanderhaegen kon na een loopfout toch voor de 37-48 stand zorgen. Time-out voor coach Defraigne dus, die nog 1 play kon uittekenen met de rust in zicht (00:20). De thuisploeg raakte echter niet aan een shotpoging en moest dus de rust induiken met een 37-48 achterstand.

Money-time begon dus 18 minuten vroeger dan anders voor Okapi Aalst. Wou het nog een kans maken op de overwinning, dan moest het de bezoekers eindelijk defensief eens moeilijk maken. Voorlopig zag het er niet naar uit dat Okapi een vuist kon maken. Kotrulja snelde voorbij de aalsterse verdediging en zorgde voor de 37-50 stand. Marchant kon na een steal op de fastbreak milderen tot 39-50 en vanop de vrijworplijn kon Vujosevic de achterstand herleiden tot 10 punten (41-51). Ondertussen hadden Dorian Marchant en Mihailjovic elk 4 fouten opgelopen. Okapi duwde nu toch even door. Senne Geukens kon na een steal van Maras voor de 43-51 stand zorgen. Coach Casteels greep meteen in (6:09). Bernard kon met een score plus bonus de Leuvense voorsprong opnieuw uitdiepen naar 43-54 (4:23). Een block van diezelfde Bernard op Geukens, gevolgd door een haakje van Kriener deed nu coach Defraigne naar de time-out van de laatste? hoop grijpen (43-56). Maras kon met een fade-away jumper Okapi terug tot op 10 punten van de bezoekers brengen (47-57). Met nog iets meer dan 1 kwart te gaan, liep Kriener tegen een technische fout aan, waardoor hij definitief naar de bank verdween. Vujosevic kon vanop de vrijworplijn voor de 48-58 stand zorgen aan het einde van het derde kwart.

Tien minuten nog hadden de ajuinen om toch een zege uit de brand te slepen. Aanvallend liep het voor geen meter, maar ook Leuven kende problemen. Met Kriener op de bank en Delalieux met 4 fouten, zaten hun grote jongens in de penarie. Aalst moest proberen om hiervan te profiteren en zo de kloof weg te werken. Dat pakte even anders uit in het begin van het vierde kwart. Ondanks de goede defense kon Kotrulja een driepunter afvuren en zo zijn ploeg opnieuw naar een 48-61 voorsprong brengen. Met wat geluk kon Ivan Maras de misser van Geukens oprapen en met 4 punten op rij uitpakken naar 53-61 (7:30). Leuven leek even de pedalen te verliezen en coach Casteels riep zijn troepen tot de orde. Bernard bleef wel bij de les. De leuvense youngster scoorde na een steal op Mihailjovic zijn 16de punt van de avond (53-63). Een driepunter van Vujosevic en eentje van MArchant bracht Aalst dichterbij (61-67), maar Bernard bleef raak mikken (61-69). Een vrijwillige fout van Kotrulja bracht Mihailjovic naar de vrijworplijn. Hij benutte 1 van zijn 2 vrijworpen en het daarop volgende aalsters balbezit liet Okapi toe om de kloof te verkleinen tot 64-69 (3:50). Leuven was het noorden even kwijt. Vujosevic hees Okapi in het zog van de bezoekers (65-69). Stith kon nog eens hard door het net dunken en zo leek de aalsterse remonte een halt toegeroepen (65-72). Nu was het echt Money-time voor de ajuinen (2:45). Ivan Maras nam zijn verantwoordelijkheid op en scoorde met een pirouette naar 67-72. Even later mocht Vujosevic na de 5de fout van uitblinker Kotrulja vanop de vrijworplijn milderen tot 69-72 met nog minder dan 2 minuten te spelen (1:49). Stith werd foutief afgestopt en scoorde zijn beide vrijworpen (69-74 1:21). Pape Badji kon onder de korf niet scoren en Bernard bezegelde het lot van de thuisploeg vanop de vrijworplijn. Jonas Delalieux kon Leuven oververdiend met de zege naar huis sturen. Marchant legde de 71-76 eindstand vast.

STATS KLIK HIER

Verslag: Hans Rombaut

Foto’s: Geert Segers

Stats: Bjorn Boon en Yoeri Verhille

Sociale Media: Tom Audenaerde en Dimitri De Smedt (stagiair)

Persconferentie: Paulien Van Mulders

Blijf op de hoogte van okapi aalst!

Via onze social media kanalen en de wekelijkse nieuwsbrief

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.