OKAPI AALST 94-66 GENT HAWKS

Eindelijk! Het is zover! De eerste wedstrijd in het Forum sinds maart. Waarom weten we allemaal. Onder de ogen van 200 gelukkige supporters trad Aalst aan zonder de licht geblesseerde Mihailjovic. Op Pape Badji en Cameron McGriff is het nog een klein beetje wachten. De tegenstander van vanavond was Gent Hawks. Met Joeri en Joren Vermoesen en natuurlijk Janik Van Impe was het wel zwaar Aalsters getint. Voeg daar nog ervaren rot Gregory De Pooter, ex-Leuven Bear Stijn Stevens en ex-Spirou-speler Boris Pennick toe en je weet dat je geen hapklare brok voorgeschoteld krijgt.
Langs Vujosevic en Marchant wist Okapi al snel een voorsprong bij elkaar te sprokkelen (6-3). Penninck en De Pooter hielden de bezoekers even in het zog van Aalst. Niet voor lang echter want langs Maras en Geukens nam Okapi verder afstand van de Hawks (10-5). Joeri en Joren Vermoesen vochten voor wat ze waard zijn (110-9), maar met een driepunter van Bastiaan Van den Eynde en een vrijworpscore van Nathan Kuta werd het terug 14-9 (1:50). Het moet gezegd worden. Gent was niet naar de Keizerlijke Stede gekomen om een bolwassing te krijgen. Penninck en Lhote zorgden voor de 16-14 stand, maar het 5de punt in de partij van Bastiaan Van den Eynde zorgde voor een 18-14 voorsprong aan het einde van het eerste kwart.
6 Punten op rij van Maras zorgden voor een eerste kleine kloof (25-19). Een driepunter van Geukens gevolgd door een lay-back van Kuta bracht bijna de 10-punten voorsprong op het bord (30-21). Die kloof verdween echter als sneeuw voor de zon. Een vrije driepunter van Vermoesen en een fastbreak van Van Impe deed coach Defraigne naar de time-out grijpen (30-28 5:05). Okapi was slordig in zowel verdediging als aanval. Gent nam hier dankbaar gebruik van om makkelijk in het zog van de thuisploeg te blijven (34-30). Ivan Maras was overduidelijk de man van het 2de kwart. Met zijn 14de punt van de avond zorgde hij voor de 37-32 stand,  tevens goed voor de ruststand.
Bogic Vujosevic begon de tweede helft zoals hij de eerste begonnen was. Met 6 punten op rij drukte hij door naar 43-32. Voor de eerste keer in de partij stond er een 10-puntenkloof op het scorebord. De Hawks hapten naar adem. Geukens kon met een driepunter de voorsprong verder uitdiepen naar 46-32. Het antwoord kwam van De Pooter (46-35). Maras en Marchant hielden de druk op de ketel (51-37). Nu ging het snel voor de ajuinen. Een secure Geukens met nog een driepunter, een stevige Kuta onder de ring, nog wat vrijworpen van Maras en hopsakee, de twintig punten voorgift stond genoteerd (58-37 3:45). Een driepunter van Lhote en een score plus bonus van Joeri Vermoesen bracht ietwat soelaas voor de haviken (58-43). Marchant en Kuta zorgden opniew voor de 20 punten voorsprong. De jumper van Bastiaan Van den Eynde bracht de ajuinen 22 punten voor aan het einde van de derde periode.
Marchant kon op assist van Vujosevic, zijn 11de punt van de avond scoren en meteen was hij de 5de aalsterse speler in de dubbele punten (73-49). Marchant vond vlot de weg naar de ring nu. Zijn 7de punt op rij zette Okapi op rozen (76-49). Langs Joren Vermoesen probeerde Gent iets aan de achterstand te doen (76-53), maar Geukens buitte zijn ervaring uit (78-53). Toen Marchant zijn 10de punt van het kwart door het netje joeg, wezen de bordjes opnieuw 81-55 aan. Vanop de vrijworplijn werd er met punten gemorst maar geen nood want de wedstrijd was al lang gespeeld natuurlijk. Schauvlieghe mocht zijn eerste punten van het seizoen noteren met nog minder dan 3 minuten te spelen, kregen de Aalsterse jeugdspelers volop hun kans (85-60). Driepunters van Stevens en De Decker brachten Gent dichterbij (87-66). Bastiaan Van den Eynde scoorde nog 4 punten op rij en Siebe Ledegen kon met een score plus bonus de eindstand vastleggen op 94-66.
Maandag vertrekt de voltallige ploeg richting Trier voor de stage waar er geoefend zal worden tegen het Göttingen van Roel Moors en tegen Trier.
Met dank aan Hans Rombaut
X