Zoeken x

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
12 augustus 2021

Delen op:

Welcome high-flying Teddy Hawkins

Het laatste puzzelstukje luidt naar de naam van Deontae Hawkins. Deze 28-jarige en 2m03 grote Amerikaan is een rasechte 4-speler. Deontae “Teddy” Hawkins genoot de eerste 3 jaar van zijn opleiding aan de Illinois State University (junior-jaar 13.6 ppg, 6.4 rebs, 44% 3-driepunters) waar hij o.a. in de starting 5 het gezelschap had van Paris LEE (ex-ANTWERP Giants) en Mikyle MCINTOSH (ex-Oostende).
Na die 3 jaar maakte hij de overstap voor het behalen van zijn master naar Boston College en werd hij de ploegmaat van die andere nieuwe Aalst-speler Nik Popovic.
Lang kon hij echter niet spelen bij Boston College want een knieblessure in een wedstrijd tegen Nebraska maakte voortijdig een einde aan zijn seizoen (8 games, 12.4 ppg, 9.1 rebounds). Zijn eerste professionele contract kon hij tekenen in de Libanese competitie in de hoofdstad bij Al Matouhed Tripoli (15.3 ppg, 6.0 reb). Vorig seizoen kon hij sportief gezien een stap hoger zetten en werd hij de 2de scoorder bij Edilnol Pallacanestro Biella in de sterke Italiaanse A2-Lega Due Gold competitie (14.4 ppg, 6.8 rebounds, 1.6 assists op 30 wedstrijden).
Deontae is een héél explosief type speler, met een snelle eerste stap die zowel vanop afstand kan scoren als zich onder de ring kan manifesteren. Het is bovendien niet de eerste keer dat Okapi gaat shoppen in de Italiaanse 2de divisie. In het seizoen 2012-2013 haalde het Ryan Thompson weg bij Brescia en we weten allemaal welke carrière deze kon uitbouwen.
Welcome high-flying Teddy Hawkins!!!!

Blijf op de hoogte van okapi aalst!

Via onze social media kanalen en de wekelijkse nieuwsbrief

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.