Zoeken x

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
3 mei 2022

Delen op:

PO1 | game 1: Apollo Amsterdam 71-91 Okapi Aalst

Verslag: Hans Rombaut

Social media: Tom Audenaerde

 scouting: klik hier 

 


De eerste play-offs van de Ajuinen in de BNXT-league en net als afgelopen vrijdag was Apollo Amsterdam de tegenstander. Veel problemen had Okapi Aalst nog niet gekend tegen de Nederlandse hoofdstedelingen. In de beide confrontaties die de ploegen al mochten uitvechten tegen elkaar, wist Okapi telkens ruim te winnen. Aalst moest het stellen zonder de onfortuinlijke Valinskas die zijn seizoen voortijdig beëindigd ziet met een knieblessure.
Shavon Coleman scoorde 4 punten op rij en wist de driepunter van De Randamie te counteren. Coleman was ‘hot’ en vuurde meteen ook een driepunter af (3-7). Even later werd Maras foutief gestopt onder de ring en zijn vrijworp leverde okapi een 3-8 voorsprong op. Maras drukte door. Met zijn 5de punt op rij werd het 3-12 en de dunk van Coleman – na een steal van Maras – deed coach Goedee naar de time-out grijpen (3-14 5:30). Amsterdam bakte er niks van en ondanks dat het feit dat ook Aalst niet alles feilloos verliep, bleven ze de voorsprong verder uitdiepen. Senne Geukens zorgde met een reverse lay-up voor de 3-16 stand. Popovich scoorde zijn eerste punten van de partij na 8 minuten spelen. Na 9 minuten zorgde Hope voor wat hoop bij de thuisploeg. Zijn verre tweepunter bracht de stand naar 5-18 en even later wist Weijs met een dunk uit te pakken op de fastbreak (7-18). Ivan Maras kon echter met een buzzerdriepunter het eerste kwart afsluiten met een ruime voorsprong voor de ajuinen (7-21).
Runs kon vanop de vrijworplijn de score openen voor de Amsterdammers (8-21). Geukens en Bilos wisten ook de ring goed hangen en bleven druk op de verdediging van de thuisploeg (10-26). Hope en Ledegen wisselden driepunters uit. Maar Siebe was iets meer succesvol. Zijn 2de driepunter op rij zorgde opnieuw voor een time-out van de thuiscoach (13-32). Okapi moest even een tussenspurtje slikken van Apollo (16-32), maar dichter kwam Amsterdam niet voorlopig. Vanop de vrijworplijn scoorde Maras zijn 10de punt van de partij (16-34).4 Makkelijke punten op rij van Marchant zorgden voor de twintiger (17-38 3:55). Een knappe assist van Schauvlieger op Popovic bracht Aalst naar een vlotte 19-40 voorsprong. Leons milderde even maar nu wist Schauvlieger met een steal en lay-up de voorsprong opnieuw uit te diepen (21-42). De Thunderdunk van Popovic en de slangenbeweging van Coleman brachten de ruststand op 21-46.
Leons kon met een score plus bonus de achterstand herleiden tot 24-46. 4 Punten op rij van Marchant deden de And 1 van Moute a Bidias teniet (27-52). Opnieuw wist Leons uit te pakken met een score plus bonus en zo knaagde de thuisploeg toch wat aan zijn achterstand. Marchant was echter op dreef in het 3de kwart en met zijn 7de punt op rij werd het 30-55. Toen ook Popovich vanop de vrijworplijn raak wist te treffen, was de lichte dreiging van Amsterdam meteen weg (32-59). Taras en Moute a Bidias gaven zich nog niet gewonnen (36-59). Siebe Ledegen verschalkte met 2 grote stappen makkelijk de verdediging van de Amsterdammers (36-63). Popovich kon op assist van Marchant de bal door het netje dunken en Geukens kreeg vrij spel onder de ring om de voorsprong opnieuw uit te diepen tot 27 punten. Een driepunter van Taras en een haakje van Runs werden gecounterd door een lay-up van Geukens (45-71). Hope kon vanop de vrijworplijn de 46-71 stand vastleggen aan het einde van het 3de kwart.
Runs en Vianen konden in het begin van het laatste kwart de achterstand herleiden tot 49-71. Een knappe draaibeweging van Popovich liep op een counterdriepunter van Taras (52-73). Het 20ste punt van Popo deed alle hoop op een return van de Amsterdammers wegnemen (52-75). Hope knalde nog eens een driepunter binnen en Maras pakte een paar tellen later uit met een harde dunk voor de 55-77 stand.  Moute a Bidias kon vanop de vrijworplijn milderen tot 20 punten (57-77). Coach Crab vond het nodig om even zijn troepen bij elkaar te roepen (5:17). Schauvlieger kon op de fastbreak zijn puntentotaal wat aandikken (57-79). Toen hij even later vanop de vrijworplijn mocht aanleggen, was zijn 5de punt een feit (59-82). Ook Maras wou zijn snelle benen nog eens tonen en op de fastbreak legde hij makkelijk het 84ste Aalsterse punt door het net. Moute a Bidias lukte nog 5 punten op rij maar de wedstrijd was natuurlijk al lang gespeeld. Bilos en Popovic wisten de 20 punten voorgift te behouden (66-88). In de slotminuten moest Geukens nog naar de kant met een enkelblessure en wist Moute a Bidias toch nog topscoorder te worden van de Amsterdammers (21ptn, 69-88). Bilos wist met zijn 9de punt van de partij de eindstand vast te leggen op 71-91.
Aanstaande vrijdag wordt om 19u de return gespeeld in het Aalsterse Forum.

Blijf op de hoogte van okapi aalst!

Via onze social media kanalen en de wekelijkse nieuwsbrief

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.