Zoeken x

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
27 mei 2022

Delen op:

Open brief en communicatie naar fans, partners, pers en sympathisanten

Beste Fans, Partners, Sympathisanten,

Met deze open brief wensen we U in alle openheid een stand van zaken te geven over de club van ons hart, onzen OKAPI.

Het is inmiddels bijna 3 jaar geleden dat we de redding van Okapi AALSTAR door de overname van de club door de BV TRAGEL INVEST mochten meemaken, alsook dat we in dat jaar ons 70-jarig bestaan op een prachtige wijze mochten vieren.

Niemand hield er toen rekening mee dat dit het startschot zou zijn van een nieuwe,  zeer turbulente periode…

Het weze geen publiek geheim dat de overnameperikelen, de dalende interesse voor het Belgische Basketbal en voornamelijk de effecten van de coronapandemie (o.a. geen carnavalswedstrijd laatste 2 jaren en gebrek aan inkomsten hierdoor) onze club zwaar hebben getroffen.

Toch menen we fier te mogen zijn dat we ondanks deze moeilijke omstandigheden recentelijk opnieuw een licentie mochten verkrijgen om volgend seizoen terug aan te treden in de BNXT-LEAGUE.

Wij beschouwen het behalen van deze licentie, na 3 seizoenen vol pandemie, als een werk van verenigde krachten ( onze fans – onze sponsorpartners – onze clubmedewerkers – onze clubvrijwilligers – onze bestuursleden – onze aandeelhouders – Stad AALST) dewelke samen hiermee aantonen van welke prachtige club we allemaal met ons hart en ziel deel willen uitmaken!

We wensen ook een aantal positieve zaken uit de drie voorbije jaren te benadrukken.

De samenwerking met OSIRIS AALST leidde tot damesbasketbalclub OKAPI OSIRIS AALST.

We kunnen stellen dat de opstart hiervan, uiteraard met zijn kleine kinderziektes erbij, een succes te noemen is en de Aalsterse basketliefhebber de mogelijkheid geeft om ieder weekend van heren- en damesbasketbal in het forum te genieten.

Vanuit OKAPI AALST wensen we de medewerkers, bestuurders, speelsters en coaches van OSIRIS oprecht te bedanken voor hun tomeloze inzet en hulp om samen met OKAPI AALST deze samenwerking verder te laten groeien in moeilijke omstandigheden.

Ook positief zijn de vruchten die we mogen plukken van onze jeugdwerking. De piramidale jeugdstructuur school-academy blijkt zijn succes aan te tonen in de spelers die op heden doorbreken bij onze Eerste ploeg, en de ook dit jaar opgerichte balschool voor de allerkleinsten mag een enorm succes worden genoemd. De weg van de jeugd is dè weg die we de komende jaren nog sterker willen bewandelen en verder ontwikkelen via ons NXT – next generation – jeugdproject waarbij onze jeugdwerking centraal zal komen te staan.

Op financieel gebied bestaan er uiteraard geen mirakels en dienden we een “corona-lening”  aan te gaan dewelke we op lange termijn dienen af te korten.

Wij wensen hierbij zeer duidelijk te benadrukken dat de BV TRAGEL INVEST, huidige eigenaar van de club Okapi AALST, op vandaag GEEN ENKELE openstaande schuld heeft staan aan spelers, coaches, leveranciers, personeel, vrijwilligers,etc…

Het weze echter wel duidelijk dat de tijd van rijkdom binnen onze club reeds lang gepasseerd is en deze heeft plaatsgemaakt voor een tijd van realisme en ratio.

We zullen als club de komende jaren de tering naar de nering moeten blijven zetten om van deze schadejaren verder te herstellen, maar we zijn er rotsvast van overtuigd dat met de steun van jullie fans, partners en sympathisanten we de komende jaren verder kunnen herstellen en hopelijk terug kunnen toegroeien naar nieuwe gloriejaren.

De opbouw naar volgend seizoen is volop bezig en we kunnen jullie al meedelen dat het merendeel van onze partners de verlenging en zelfs verhoging van hun sponsorship hebben bevestigd naar volgend seizoen toe. Tevens hopen we ook nieuw sponsorbloed te kunnen injecteren en gaan de gesprekken met de kandidaat-partners hierover thans de goede richting uit.

Ook sportief wordt er keihard verder gewerkt naar volgend seizoen toe. Vanuit ons NXT-project zal Okapi AALST in de toekomst sportief nog meer inzetten op jeugdig en Belgisch talent, aangevuld met kwalitatieve buitenlanders die een meerwaarde betekenen voor onze club.

De intentie blijft dezelfde, namelijk om U als fan van competitief en attractief Aalsters basketbal te laten genieten.

Graag willen we samen met jullie het voortbestaan van ons fiere OKAPI AALST, als club van het volk,  nog jarenlang trachten te garanderen en topbasketbal blijven brengen in een positieve, aangename en feestelijke sfeer zoals we deze enkel in het FORUM kennen.

Beste Fans, Partners, Sympathisanten – Ons respect voor jullie!

De club Okapi Aalst.

#AalTesaumen

#OkapiAalstUBlieft

Voor club, voor stad, voor onze ziel

 

 

Blijf op de hoogte van okapi aalst!

Via onze social media kanalen en de wekelijkse nieuwsbrief

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.