Zoeken x

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
14 februari 2021

Delen op:

OKAPI AALST 88-70 LIMBURG UNITED

Na de non-match in de Limburgse Alverenberg was Okapi op revanche belust. Het kon alvast terug een beroep doen op Dorian Marchant die fit verklaard werd voor de wedstrijd.

 

Nate Kuta maakte misbruik van de mismatch onder de ring om de eerste score van de partij in het netje te droppen. Een wakkere Marchant verdubbelde de voorsprong met een simpele lay-up na een aanvallende rebound (4-0). Yannick Desiron mocht de score openen voor de limburgers. Dichter kwamen ze niet. Een bordjes-driepunter van Maras en knap samenspel tussen Maras en Kuta bracht okapi naar een 8-2 voorsprong. United kon opnieuw langs Desiron reageren en ook Mitchell liet zijn kunstjes zien (10-8). Een verre driepunter van Mihailjovic werd gevolgd door een verre driepunter van Marchant (16-8). Nieuwkomer Mullings scoorde knap zijn eerste punten van de partij, maar ook Kuta liet zich gelden vandaag (18-10). Limburg kon offensief geen deuk in een pakje boter schieten. Cameron McGriff profiteerde ervan om vanop de vrijworplijn de voorsprong verder uit te diepen naar 20-10. Een lichte fout op Niels Marnegraeve bracht de bezoekers terug tot op 7 punten van de thuisploeg (20-13). In de slotseconden van het eerste kwart kon Cameron McGriff op assist van Maras de bal keihard door het net dunken en zo de 22-13 stand vastleggen.

 

Okapi bleef de wet dirigeren in het begin van het 2de kwart. Mihailovic pakte uit met 4 punten op rij en coach Massot moest al snel naar de time-out grijpen (26-13 8:55). Leander Dedroog schoot vooralsnog niet met scherp vandaag. Mihailjovic wel en ook Maras was bij de pinken (30-13). Luke Knapke – de Limburgse center – kon ietwat milderen met een driepunter maar Aalst bleef bij de les (32-16). Het zette coach Massot aan om zijn ganse ploeg te wisselen. Veel zoden bracht het niet aan de dijk. Okapi bleef de wedstrijd controleren en Mihailjovic mocht vanop de vrijworplijn zijn 11de punt van de partij scoren (36-20). Mullings was de enigste die bij de les was bij de limburgers (36-22). Hij kon het natuurlijk niet alleen bolwerken. Mihailjovic – alweer hij – drukte op de fastbreak door naar 38-22 (4:53). En toen liep het fout met de shotclock met een oponthoud als gevolg. Nate Kuta kon de aalsterse voorsrpong verder opdrijven tot 40-22 en met vrijworpen van topscoorder Mihailjovic was de twintiger bijna een feit (41-22). Luke Knapke nam de maat van Kuta onder de ring maar veel indruk maakte het niet op de ajuinen (43-24). Een strakke aalsterse defense leidde tot een no-look assist van Maras op Marchant. De twintiger was bijna een feit aan de rust, ware het niet dat Maxime De Puydt na een lichte fout, vanop de vrijworplijn nog voor de 48-29 mocht zorgen.

 

Een mooie jumper van Vujosevic gaf Okapi opnieuw 20 punten voorsprong (50-29). Mullings bleef zich verweren en tezamen met Melson milderde hij tot 50-33. Nate Kuta werkte makkelijk de assist van Mihailjovic af en een sterk staaltje aalsterse defense bracht de limburgse tussenspurt meteen een halt toe (53-33). Mihailjovic snelde iedereen voorbij en kon met een and 1 zijn puntentotaal verder aandikken (18 ptn). Toen ook Vujosevic vanachter de driepuntslijn scoorde, leek de wedstrijd zo goed als gespeeld (59-35). Leek…want United plaatste een tussenspurtje langs Mullings en Knapke naar 59-42. Een thunderdunk van Cameron McGriff zette het Forum in lichterlaaie….in normale omstandigheden dan. Aalst speelde de bal mooi rond, maar wist niet altijd te scoren. Langs Mullings en Knapke werd het 61-48. Vujosevic hield het kloofje ruim genoeg (63-50). Gelukkig voor Okapi was Mihailjovic terug in een begenadigde dag. Met zijn 21ste punt van de avond hield hij de druk op een remonte van de bezoekers weg (66-52). Melson mocht met een drive de 68-56 stand vastleggen aan het einde van het derde kwart.

 

Limburg vocht zich terug in de wedstrijd. Met 5 punten op rij wist het de achterstand te herleiden tot 68-61. De score plus bonus van Maras kwam net op tijd (71-61), maar het gevaar was nog niet geweken (7:00). Een driepunter van Hammonds bracht de bezoekers terug tot op 7 punten van de thuisploeg (71-64). Mihailjovic prikte tegen en Maras mocht rustig de 75-64 stand door het netje leggen. Even later leek hij de partij in een definitieve plooi te leggen met een score plus bonus (78-64 4:44). De driepunter van Mihailjovic was de doodsteek voor de limburgers (81-64). Vujosevic diepte de kloof opnieuw verder uit naar 83-64 met nog minder dan 4 minuten te spelen. Marchant kon vanop de vrijworplijn de twintiger op het scorebord zetten (85-64). Desiron en Melson milderden nog naar 85-68 maar veel leverde het niet meer op. Aalst had zijn schaapjes op het droge. Mihailjovic scoorde zijn 29ste punt van de avond en de applausvervangingen konden van start gaan (88-68). Melson mocht met een floater de 88-70 eindstand vastleggen in deze carnavalswedstrijd.


STATS: KLIK HIER 

Scouting: Bjorn Boon en Matthias Verhulst


Verslag: Hans Rombaut

Foto’s: Geert Segers

Persconferentie: Paulien Van Mulders

Social Media: Tom Audenaerde

 

Blijf op de hoogte van okapi aalst!

Via onze social media kanalen en de wekelijkse nieuwsbrief

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.