Zoeken x

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
26 november 2021

Delen op:

Okapi Aalst 86-76 Feyenoord Rotterdam

Verslag: Hans Rombout

Sociale media: Tom Audenaerde


In september werd de oefenpartij tegen Feyenoord Rotterdam afgelast wegens de vele COVID-gevallen in de Nederlandse ploeg. 3 Maand later kan deze partij dan wel doorgaan aan de vooravond van een nieuwe zwarte periode. Een kleine 200 fans waren toch nog afgezakt naar het Forum. Het werd tevens het debuut voor de nieuwe Aalsterse Amerikaan Jack Pagenkopf.
De Rotterdammers staan momenteel 2de in Nederlandse eredivisie met 6 gewonnen wedstrijden. Langs de Nederlandse center Jeroen Van der List begonnen de bezoekers het best aan de partij (2-4). Okapi was echter secuur vanachter de driepuntslijn en kon de achterstand meteen ombuigen in een 19-8 voorsprong. Daarvoor waren zowel Coleman, Calhoun en Pagenkopf verantwoordelijk. Ook Siebe Ledegen liet nog eens zien dat hij uit het goede hout gesneden is en met een fade-away jumper zette hij de bezoekers op een 21-8 achterstand. Aalst bleef de Rotterdammers vlot de baas in het aanvangskwart. Met scores van Geukens en Popovic werd de voorsprong verder opgedreven tot 24-11. Van der List bleef de meest bedrijvige en meest secure bovenbuur. Met zijn 7de punt van de partij werd de achterstand herleid tot 24-14. Een score plus bonus van Popovich zorgde voor de 27-14 stand aan het einde van het eerste kwart.
Okapi bleef op zijn elan doorgaan in het begin van het 2de kwart. Calhoun pakte uit met 5 punten op rij en drukte door naar 31-14. Coen Stolk kon met een score plus bonus milderen naar 33-20. Vanop de vrijworplijn lukte Popovic zijn eerste punt van de wedstrijd. Feyenoord kwam meer en meer in de wedstrijd. De driepunter van Jones en de lay-up van Stolk brachten de bezoekers terug tot 34-24. Stolk was even niet af te stoppen. De Nederlandse forward lukte zijn 11de punt van het kwart en coach Defraigne moest naar de time-out grijpen ( 36-29). Een heerlijke move van Valinskas werd gecounterd door vrijworpen van Rhodes (38-31 3:11). Rhodes en Ledegen toonden hun kunstjes aan het publiek maar uiteindelijk waren het wel de bezoekers die in het zog van de thuisploeg kwamen (42-41). Van der List wist met wist in de laatste seconden van het 2de kwart de ruststand vast te leggen op 42-43.
Een knappe backdoor van Ledegen hielp Okapi opnieuw aan de leiding (44-43). De 4de fout van Popovich gaf de ajuinen problemen onder de ring want het moest het ook stellen zonder Hawkins en Maras. Popovich liet zich niet intimideren door die foutenlast. Met 4 punten op rij zorgde hij opnieuw voor een klein kloofje (48-43). Rhodes lukte zijn 14de punt van de partij (48-46). De assist op de fastbreak van Pagenkopf op Popovich was goed voor de 50-46 voorsprong. Feyenoord teerde op de klasse van Rhodes om in het zog te blijven van Aalst (54-51).  Een driepunter van Valinskas en een lay-up van Calhoun hielden Okapi voorlopig op voorsprongg (59-53). Toen Calhoun nog eens een driepunter afvuurde, werd de voorsprong verder opgedreven tot 62-53. Stolk milderde nog tot 62-55 aan het einde van de 3de periode.
Pagenkopf nam inside de maat van Van der List (64-55). Aan de andere kant van het terrein wist diezelfde Van der List met een tip-in te milderen naar 64-57. Toen even later zijn ploegmaat Rhodes zijn 20ste punt van de partij lukte, was de achterstand bijna volledig weggewerkt (64-60). Een driepunter van Ledegen kwam net op tijd (67-60). Jones hield het echter spannend (67-63). Op assist van Calhoun pakte Ledegen uit met een dunk (69-63). Ondanks het feit dat Rhodes makkelijk bleef scoren, waren het toch de ajuinen die de voorsprong bleven behouden (73-66). Een thunderdunk van Popovic en een fastbreak tussen Calhoun en Pagenkopf brachten Okapi op een zucht van de zege (78-66 3:28). Calhoun lukte vanop de vrijworplijn zijn 15de punt van de avond en de wedstrijd was meteen bezegeld (80-66). Rhodes en Coleman vuurden elk nog een driepunter af en Stolk mocht te makkelijk met een lay-up uitpakken (83-73). Rhodes wou van geen opgeven weten. De Rotterdamse Amerikaan verstomde het Aalsterse publiek met zijn 29ste punt van de partij (83-76). De driepunter van Calhoun en het balverlies van Stolk waren de doodsteek voor de Rotterdammers die uiteindelijk met 86-76 verloren.

Blijf op de hoogte van okapi aalst!

Via onze social media kanalen en de wekelijkse nieuwsbrief

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.