Zoeken x

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
2 maart 2021

Delen op:

Okapi Aalst 78-82 Mons Hainaut

Okapi tegen Mons. Een paar weken geleden werd het in het bekertreffen een titanenduel. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Dat is ondertussen wel duidelijk geworden. Beide ploegen ambiëren een plaats in de top 4. Okapi Aalst kende 2 weken geleden een off-day in Limburg maar zette die slechte prestatie meteen recht in zijn eigen Forum, waar het geen medelijden kende met de Limburgers.

Penava mocht met een gelukje de eerste punten scoren van de wedstrijd. Vujosevic stelde vanop de vrijworplijn snel gelijk. Diezelfde Vujosevic kon even later met een driepunter Okapi voor het eerst in de partij aan de leiding shotten. Sterke beer Kuta kon op assist van die andere sterke beer Maras de 7-2 stand in het netje leggen (6:00). Ivan Maras diepte de kloof verder uit naar 10-2. En nog was het niet gedaan. Cameron McGriff bezorgde de bezoekers een eerste upper-cut na 5 minuten spelen (13-2). Onder impuls van Barnes kwam Bergen toch wat opzetten (13-6). Op assist van Mihailjovic kwam Maras makkelijk tot scoren. Aan de andere kant van het terrein zorgde Spencer voor een mooie alley-oop. Ondanks de defensieve druk van de bezoekers, bleef Okapi makkelijk scoren. Pape Badji en opnieuw McGriff bezorgden de thuisploeg een 10-puntenkloof (20-10). Voor even maar want Barnes kwam in zijn ritme. Met zijn 7de punt van de avond bracht hij de achterstand terug tot 20-13. Een lay-up van Mihailjovic en een dunk van Badji leverden Okapi een mooie voorsprong op. Smith kon bijna op de buzzer de 24-15 stand aan het einde van het eerste kwart vastleggen.

Een lichte vrijwillige fout van Badji bracht Spencer naar de vrijworplijn (24-17). Ook Vlado mocht even later naar de vrijworplijn en ook hij bleef secuur (26-17) zodat de voorsprong behouden bleef. Vujosevic kon de ajuinen opnieuw aan een 10-puntenkloof helpen (30-19). Smith milderde tot 30-21 en op de fastbreak kon Mintogo het 23ste punt van de bezoekers door het net dunken. Coach Defraigne greep naar de time-out om het Bergense momentum te breken (30-23 5:16). Vanop de vrijworplijn kon Penava de kloof verder verkleinen tot 5 punten (30-25). Voor de 2de keer in de partij liepen de ajuinen tegen een lichte vrijwillige fout aan. Durham kon 1 van de 2 gratis vrijworpen benutten. Mintogo nam gretig gebruik van het balvoordeel om met een driepunter zijn ploeg in het zog van de thuisploeg te shotten. Weg was de voorsprong. Barnes kon even later voor het eerst sinds de eerste minuut, Mons terug aan de leiding brengen (30-31 3:15). Lambot zette de 0-14 tussenspurt van de Vosjes verder. Aalst wist van geen hout pijlen maken en de bezoekers profiteerden om hun voorsprong verder uit te diepen tot 30-34 (00:52). De aalsterse scoremachine bleef 7 minuten lang droog staan maar Mihailjovic wist uiteindelijk met een sterke drive toch nog eens te scoren (32-34 00:23).

Okapi moest zich herpakken in de tweede helft. Maar toonde meteen het goede voorbeeld met een driepunter. Even later kon Badji makkelijk met 4 punten op rij uitpakken en zo Okapi naar een 39-34 voorsprong schieten. Okapi was dus goed uit de startblokken geschoten. Durham milderde naar 39-36 en een score plus bonus van Spencer bracht de bordjes in evenwicht (39-39). De snelle start van de ajuinen verdween weer als sneeuw voor de zon. Smith pakte uit met een driepunter en plaatste zo een 0-8 tussenspurt (7:15). Vujosevic hield zijn ploeg in het zog van de bezoekers (43-44). Vladomir Mihailjovic mocht vanop de vrijworplijn Aalst aan de leiding brengen (45-44 5:32). Okapi drukte door. Een stevige defensie leidde tot de jumper van Badji (47-44), maar Bergen bleef aanklampen langs Barnes (47-47). Pape Badji dunkte op assist van Mihailjovic hard naar 49-47, maar Smith schoot met scherp (49-50 4:00). Pape Badji was bezig aan een goede partij en vanop de vrijworplijn bleef hij secuur (15ptn). Het grote gevaar kwam echter van Barnes nu. De pocketguard wist zich telkens vrij te spelen en zijn jumpers waren feilloos (53-52). Een driepunter van Maras gaf Okapi een beetje ademruimte maar Penava pakte al even snel uit met een score plus bonus (56-55 2:06). Op de fastbreak kon Penava zijn ploeg naar de voorsprong dunken (56-57). Badji bleef scoren maar veel even laten geblesseerd uit (58-57). Een aderlating voor de ajuinen die hun topscoorder naar de bank zagen verdwijnen. Mihailjovic nam de scorende taak over van de Senegalees en bracht Okapi opnieuw 3 punten voor (60-57). Een technische fout van Vladimir hielp Barnes om zijn puntentotaal wat aan te dikken (60-58). Mintogo stelde opnieuw gelijk aan het einde van het 3de kwart (60-60).

Mihailjovic begon de laatste periode met een solo-slim (62-60). Vrijworpen van Smith en een lay-up van Spencer bracht Mons opnieuw langszij (62-64 7:50). De onfortuinlijke Badji stond terug op het terrein maar had duidelijk last van zijn pols. Het belette hem niet om de bordjes terug in evenwicht te hangen (64-64). Bergen en Aalst bleven aan elkaar gewaagd (66-66). McGriff bleef secuur vanop de vrijworplijn (4/4) en hielp zo met de hulp van Vujosevic Okapi aan een kleine voorsprong (70-68). Niet voor lang echter. Spencer dunkte makkelijk zijn 18de punt van de avond door het net om zo de gelijke stand op het bord te brengen (70-70). Vujosevic scoorde zijn 15de punt van de avond en McGriff pakte uit met zijn 3de block (72-70). Een driepunter van Lambot en een turnaround jumper van Smith bezorgden de bezoekers een 3-punten voorgift. Coach Defraigne moest zijn ploeg bijstellen om nog aanspraak te maken op de winst (72-75 2:02). Het bleef immens spannend in het Forum. Durham leek de beslissing te maken met een jumper (72-77) en Smith kon vanop de vrijworplijn de ajuinen de doodsteek geven (72-79). Een verre driepunter van Mihailjovic bracht Okapi iets dichterbij maar het mocht niet meer baten. VAnop de vrijworplijn zorgde Durham voor de 78-82 eindstand.

Met dank aan Hans Rombaut


Er werd geen persconferentie gehouden na de wedstrijd.


Foto’s: Met dank aan Geert Segers

 

 

 

Blijf op de hoogte van okapi aalst!

Via onze social media kanalen en de wekelijkse nieuwsbrief

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.