Zoeken x

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
5 januari 2021

Delen op:

Okapi Aalst 101-58 VOO Liege Basket

De Cup staat elk jaar hoog aangeschreven op het verlanglijstje van de ajuinen. Het is immers de kortste weg naar succes en in een bekerfinale gespeeld over 1 wedstrijd kan alles gebeuren. De vorm van de dag bepaalt dan wie de beker mee naar huis mag nemen. Eerst moeten er natuurlijk nog wat hordes genomen worden. De eerste horde zou op papier niet echt een probleem mogen vormen. Luik zit al langer in financiële moeilijkheden en heeft gezien de penibele situatie besloten om met een minimum aan buitenlandse spelers de strijd aan te vatten. Voor de Luikenaars was het trouwens ook de eerste wedstrijd van belang. Het vel van de beer mag natuurlijk niet verkocht worden vooraleer hij geschoten is.

Okapi Aalst was dan ook niet van plan om met losse flodders te schieten vandaag. Maras en Mihailjovic zetten al snel een 5-0 tussenspurtje. Brieuc Lemaire en Bojovic hielden de schijn nog even hoog (9-4) maar Badji, Vujosevic en Marchant drukten snel door naar 16-6 (4:45). De discipelen van coach Lionel Bosco konden geen vuist maken tegen een beter gerodeerd Aalst. Via een time-out probeerde Bosco voor de kentering te zorgen. Die kentering leek er vooralsnog niet te komen. Mihailjovic kon met een driepunter Okapi naar een ruime 19-6 voorsprong schietn en vanop de vrijworplijn diepte Vujosevic de kloof verder uit (21-6 3:20). De deur zat ook verdedigend op slot bij Okapi. Amary Gorgemans probeerde zich een weg te beuken naar de ring maar hij liep telkens tegen de sterke armen van Badji aan. De thuisploeg liet het niet aan zijn hart komen en bleef verder jagen op zijn prooi. Maras en Geukens zorgden na 8 minuten spelen al voor de 20-punten voorsprong. Lukte het Maras niet vanop afstand, dan kon Kuta de steek wel oprapen en met een assist opnieuw Maras bedienen. Na amper 1 kwart was de Luikse stier al bijna aan zijn verwondingen bezweken (30-6). Een driepunter van Basic milderde de pijn even. McGriff kon vanop de vrijworplijn de 32-9 stand aan het einde van het eerste kwart vastleggen.

François L’hoest bracht na een knappe aanval het 11de punt van de Luikenaars op het bord. De Coast-to-Coast van McGriff was al minstens even knap. Hij versierde er zelfs nog een bonusvrijwopr bij (35-11). Geukens en Kuta diepten de kloof verder uit naar 39-13. Dit Luik was jammer genoeg geen partij voor de Aalsterse machine. Senne Geukens illustreerde dit nogmaals door met snel passenspel en zonder dribbel de overkant van het terrein te bereiken. Marchant scoorde een nieuwe driepunter en Luik lag plat op zijn rug (44-15). Een reverse lay-up van kapitein Geukens bracht okapi al 30 punten voor na amper 17 minuten spelen (48-17). Iarocevitch en Bojovic deden hun best maar op Okapi stond gewoon geen maat vanavond. Mihailjovic bracht Aalst naar een 53-22 stand en vanop de vrijworplijn zorgde Senne Geukens voor de 57-26 ruststand.

Gorgemans opende het 3de kwart met een driepunter. Mihailjovic kon makkelijk met een lay-up scoren aan de andere kant van het terrein. De kloof was al in de eerste helft geslagen. Aalst moest er enkel op toezien dat Luik niet dichterbij kwam gekropen. Een lucky buzzerdriepunter van Brieuc Lemaire bracht de aalsterse voorsprong terug onder de 30 punten (64-36). Knaagden de bezoekers ietwat aan de achterstand, dan stond er altijd wel iemand klaar van Okapi om aanvallend zijn steentje bij te dragen. Speelde Mihailjovic in Bergen een draak van een wedstrijd, dan was hij nu beter bij de les. Met zijn 16de punt van de avond zorgde hij voor de 72-41 stand. Nathan Kuta kon vanop de vrijworplijn voor de 77-43 stand zorgen. Mihailjovic zorgde met zijn 5de driepunter van de avond voor de grootste voorsprong in de partij (80-43). Senne Geukens mocht vanop de vrijworplijn de 82-45 stand aan het einde van het 3de kwart vastleggen.

Nathan Kuta zorgde bijna voor de 40’er in het begin van de laatste periode (84-45). Die eer was echter weggelegd voor topscoorder Mihailjovic die met zijn 20ste punt voor de 85-45 zorgde. Kwamen Gorgemans en Bojovic even hun neus aan het venster steken, dan rekende vanavond Vlado wel met ze af. Hij leek niet te kunnen missen. Met 5 punten op rij hield hij de veertiger in zicht (90-51). Badji hielp de kloof weer uit te diepen tot 94-53. Aan Luikse kant liet Lemaire het hoofd niet hangen. Met opnieuw een buzzerdriepunter werd het 94-56 met nog 4 minuten te spelen in deze heenwedstrijd. Senne Geukens – met zijn onstopbare move – en Siebe Ledegen brachten de century in zicht (98-56 2:20). De Aalsterse jeugd mocht aangevuld met Pape Badji de wedstrijd vervolmaken. Siebe Ledegen zorgde voor het 99ste aalsterse punt en Stef Schauvlieger mocht vanop de vrijworplijn de century en de eindstand vastleggen (101-58).

Hans Rombaut


STATS KLIK HIER    

Bjorn Boon en Yoeri Verhille

 

 

Foto’s: Met dank aan Geert Segers

Camera: Quinten de Schuiteneer (QDS productions)

Montage: Sven De Smet

Blijf op de hoogte van okapi aalst!

Via onze social media kanalen en de wekelijkse nieuwsbrief

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.