Zoeken x

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
11 september 2021

Delen op:

Okapi Aalst 85-79 Yoast United

Verslag

Yoast United is een club in volle opbouw. Vorig jaar kende het zijn maidenseizoen in de Nerderlandse eredivisie en in zijn 2de seizoen wil het zich verder professionaliseren. Daarvoor trok het ook coach Paul Vervaeck die héél graag met de jeugd werkt. Onder zijn leiding hoopt de ploeg uit Gelderland een mooi seizoen neer te zetten. Ondertussen hadden de pupillen van coach Defraigne er een zware trainingsweek opzitten in Duitsland. In en tegen Göttingen werd zwaar verloren maar tegen die andere Duitse eersteklasser werd vlot gewonnen en strooide men met assists.

 

Een jumper van Britt en een driepunter van Speelman bezorgden de bezoekers een kleine voorsprong (2-5). Een score van Valinskas bracht de ajuinen in het zog van Yoast. Diezelfde Valinskas wist een eerste voorsprong voor Okapi te verzilveren maar met 2 driepunters op rij van de bezoekers werd het opnieuw 6-11. Teddy Hawkins vond ook de juiste afstand (9-13), terwijl aan de andere kant van het terrein de Amerikaan Britt zijn kunstjes toonde (9-15). Een alley-oop van Hawkins op assists van Geukens leverde vooralsnog niet zoveel op (11-15). Een aanvallende rebound en score van Maras en een nieuwe Aalsterse alley-oop (Van der Vuurst – Coleman) bracht de stand in evenwicht. Het noopte coach Vervaeck om naar de time-out te grijpen (15-15). Aalst greep de macht nu in de partij. Geukens werkte knap af met een driepunter op assist van Ledegen (18-15). Britt bleef bij de les. Zijn 6de punt van de wedstrijd hield Yoast in de buurt van de thuisploeg (20-17). Een nieuwe driepunter van Geukens bracht de stand aan het einde van het eerste kwart op 23-17.

 

Een driepunter van Berghuis deed coach Defraigne meteen naar de time-out grijpen in het begin van het 2de kwart. Okapi was immers slordig uit de startblokken geschoten en de coach moest wat puntjes op de i zetten (23-21). Een steal en score van Wilson bracht Yoast naast de thuisploeg. De 3de driepunter van Speelman zorgde voor de 25-26 stand in het voordeel van de Nederlanders. Een eerste score van Siebe Ledegen en de eerste driepunter van Coleman bracht Okapi 4 punten voor (30-26). Een potje rommelbasket leverde een score op voor de bezoekers (30-28). Teddy Hawkins kon zich inside nog eens manifesteren. Het leverde meteen 2 punten op (32-28). Valinskas scoorde daarna meteen met een jumper. Speelman speelde echter de perfecte wedstrijd. Zijn 4de driepunter van de partij zonder missen bracht de bezoekers dichterbij en toen ook Warner een driepunter door het Aalsterse netje joeg, was de stand 36-34. Maras en Coleman zorgden opnieuw voor een kleine kloof (40-34). Een knappe en verre driepunter van Valinskas legde de ruststand vast op 43-34.

 

Valinskas en Maras zetten de toon in het 3de kwart (48-36). N’Guessan en Speelman zorgden ervoor dat de kloof nog niet meteen te groot werd (48-38). Maras scoorde nu vanop afstand en de snelle Coleman kon mooi de voorsprong verder uitdiepen. Toen even later Van der Vuurst zijn eerste driepunter van de partij scoorde, wezen de bordjes 55-38 aan. Een kleine tussenspurt van Yoast United bracht ze terug tot 55-42. Boyd Van der Vuurst leek de juiste afstand gevonden te hebben en Shevon Coleman spurtte alles en iedereen voorbij. De slordige eerste helft was verleden tijd. Een verre driepunter van Valinskas deed coach Vervaeck naar de time-out grijpen (63-43). Even later viel Coleman geblesseerd uit. Ledegen en Marchant diepten de kloof verder uit naar 67-46. Kapitein Geukens zorgde voor de 70-46 stand. Berghuis deed het verre van slecht en was tezamen met Speelman nog de enige bedreiging bij de bezoekers (70-49). Okapi was even de kluts kwijt na het uitvallen van Coleman. Het liet Yoast United toe om aan het einde van het 3de kwart te milderen tot 72-57.
Wilson bracht de bezoekers dichterbij met een lay-up en een driepunter van Abrams deed coach Defraigne naar de time-out grijpen (72-62). Een driepunter van Geukens bracht soelaas (75-62), maar Yoast United had bloed geroken (75-65). N’Guessan milderde vanop de vrijworplijn tot 75-67. Britt zorgde ervoor dat de partij terug spannend werd (75-69 4:50). Een inside score van Maras werd gecounterd door de bezoekers (77-72 3:35). Een driepunter van Warner bracht United volledig terug in de partij. Een score plus bonus van Maras neutraliseerde de driepunter van Warner (80-75). Valinskas leek de zege naar zich toe te trekken met een step back driepunter (83-77).  Wilson pruttelde nog tegen (83-79), maar Ivan Maras kon met een circusnummertje de 85-79 eindstand vastleggen.

Hans Rombaut


Scouting

Bjorn Boon en Yoeri Verhille


Social Media

Tom Audenaerde


Foto’s

Geert Segers

 

Blijf op de hoogte van okapi aalst!

Via onze social media kanalen en de wekelijkse nieuwsbrief

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.