Zoeken x

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
7 mei 2021

Delen op:

Okapi Aalst 86-63 Spirou Charleroi

Nadat het dinsdag een geteisterd Oostende moest partij geven, was nu een financieel zwaar getroffen Charleroi aan de beurt in het Forum. De eens zo fiere Karolingers zitten in een gerechtelijke procedure tegen zijn schuldeisers en heeft deze week zichzelf als club te koop gesteld. Ondertussen werd afscheid genomen van Shane Hammink en was center Goloman geblesseerd tot het einde van het seizoen. Een vervanger wordt natuurlijk niet aangetrokken.

Vanop de vrijworplijn kon Pape Badji de score openen in deze partij en zorgde Marchant met een buzzerbeater voor de 5-3 voorsprong voor de ajuinen. Spirou mag dan wel in financiële moeilijkheden zitten, het was duidelijk dat het niet naar het Forum afgezakt was om zich naar de slachtbank te laten leiden. Een driepunter van Fogang bracht de bezoekers aan de leiding (5-6). Niet voor lang echter want een bedrijvige Marchant legde met zijn linkerhand de 7-6 stand door het netje. De bezoekers bleven evenwel met scherp schieten vanachter de driepuntslijn. Fogang zorgde met zijn 2de bom voor de 7-9 stand. Okapi bleef aanvallend onmondig tegen de strakke defense van de bezoekers. Vanop de vrijworplijn slaagde de ingevallen McGriff er toch in om de stand bijna in evenwicht te brengen (8-9). Aalst klampte aan, maar Samaradzic hield zijn ploeg vanop de vrijworplijn alsnog aan de leiding. Nate Kuta trok de stand gelijk met nog een halve minuut te spelen in dit flauwe eerste kwart (12-12). Vujosevic kon met een buzzerbeater driepunter van aan de middenlijn de 15-12 stand vastleggen aan het einde van het eerste kwart.

Tim Lambracht opende het 2de kwart met een driepunter, maar liep een paar seconden later tegen zijn 2de fout aan (15-15). De Spanjaar Llorente kende duidelijk de Geukens-moves nog niet, want hij liet zich wel heel makkelijk ringeloren door onze kapitein. Met 4 punten op rij zorgde hij voor een eerste mini-kloofje (19-15). De eerste punten van Vujosevic deden coach Rotsaert meteen naar de time-out grijpen (21-15). Dorian Marchant zette zijn knappe partij verder en een thunder alley-oop van Cam McGriff zette de aalsterse bank in lichterlaaie. Coach Rotsaert greep meteen naar zijn 2de time-out (25-15 7:00). Okapi was op dreef nu. Geukens kon op assist van McGriff de kloof verder uitdiepen naar 30-17. Nate Kuta baande zich een weg voorbij Bronchart en zorgde tezamen met Geukens verder voor de 20-5 tussenspurt. Mihailjovic was ondertussen wel tegen zijn 3de fout aangelopen en moest dus opletten (35-20). Kuta bracht vanop de vrijworplijn de 20-puntenkloof in zicht (37-20). Ook Vujosevic bleef secuur vanop de vrijworplijn en zo leek de wedstrijd halfweg het 2de kwart al gespeeld (39-20). Charleroi maakte niets meer klaar en leed balverlies na balverlies. Op medelijden van McGriff moesten ze alvast niet rekenen. Zijn driepunter was goed voor de 42-20 stand. Kuta duwde letterlijk en figuurlijk door naar 44-20. Libert kon – na een fout van Van den Eynde – met een “4”-punter uitpakken om zo toch te milderen tot 44-24 (00:33). Vanop de vrijworplijn legde Samaradzic de 44-25 stand vast.

Pape Badji kon op assist van Maras de eerste score van de 3de periode door het netje dunken (46-24). Aalst begon dan echter slordig te spelen en Charleroi profiteerde ervan om een 0-8 tussenspurtje neer te zetten naar 43-32 (6:45). Coach Defraigne greep meteen in. Na bijna 25 minuten spelen lukte Mihailjovic zijn eerste korf van de partij (49-34). Een vrijwillige fout van Maras bracht de bezoekers verder terug tot 49-39. McGriff behoedde zijn ploeg voor de verdere remonte van de bezoekers. Vooralsnog. Spirou Charleroi was onder stoom gekomen. Samaradzic scoorde knap naar 52-41. De 3de fout van Tim Lambrecht bezorgde ook coach Rotsaert een technische fout. Geukens en Marchant maakten er dankbaar gebruik van om de kloof opnieuw uit te diepen tot 54-41 (4:20). Nate Kuta was ook bezig aan een stevige partij en toen Cam McGriff nog eens een bom door het netje gooide, was de Aalsterse voorsprong terug opgelopen tot 18 punten (59-41). Charleroi gaf niet op. Samaradzic speelde een meer dan degelijke partij en zorgde met zijn 9de punt van de avond ervoor dat Okapi best geconcentreerd bleef spelen (59-46). Fogang met een dunk en Libert met een driepunter deden coach Defraigne naar de time-out grijpen. De o zo veilige voorsprong van 24 punten uit het 2de kwart was op minder dan 10 minuten geslonken naar 9 punten (60-51 00:40).

Samaradzic mocht van de scheidsrechters een extra stapje zetten, en bracht zijn ploeg tot op 7 punten van de thuisploeg. Dorian Marchant behield het overzicht en lukte een jumper (62-53). Vladimir Mihailjovic nam zijn verantwoordelijkheid op. Met een score plus bonus werd de voorsprong terug opgedreven tot 65-53. Een driepunter van Geukens bracht de zege een beetje dichter (68-55). Nate Kuta zorgde inside voor de 70-55 stand. Llorente probeerde zijn ploeg terug in de wedstrijd te shotten (70-57). Maar Geukens bleef makkelijk scoren. Met 5 punten op rij legde hij de wedstrijd in een definitieve plooi (75-57). Ondertussen was onze kapitein ook topscoorder geworden van de partij en telde hij al 19 punten achter zijn naam. Ondertussen mocht de ingevallen Siebe Ledegen vanop de vrijworplijn zijn eerste punt van de partij scoren en kon Mihailjovic nog wat punten sprokkelen (79-59). Nate Kuta kon met een and one het mes nog wat dieper in de wonde van de bezoekers steken (82-59). Vanop de vrijworplijn kon hij zijn 18de punt van de avond scoren (83-59). Ook McGriff bleef secuur afwerken en Charleroi moest de kelk tot op de bodem uitdrinken nu (85-61). Zapulla mocht tenslotte de 86-63 eindcijfers op het bord prikken.

 

—-

Verslag: Hans Rombaut

Sociale Media: Tom Audenaerde

Foto’s: Geert Segers

Pers(conferentie): Paulien Van Mulders

Scouting: Bjorn Boon, Yoeri Verhille: klik hier 

 

Blijf op de hoogte van okapi aalst!

Via onze social media kanalen en de wekelijkse nieuwsbrief

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.