Zoeken x

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
29 september 2021

Delen op:

Okapi Aalst 55-68 Spirou Basket Charleroi

Met dank aan

  • Hans Rombaut: verslag
  • Geert Segers: foto’s
  • Tom Audenaerde: social media
  • Paulien Van Mulders: persconferentie
  • Bjorn Boon en Yoeri Verhille: scouting

De wedstrijden volgen zich in sneltempo op in BNXT-league. Okapi Aalst is nog op zoek naar het juiste ritme. Nadat het vrijdag moeilijkheden kende met Luik, moest het zondag met lege handen terugkeren uit de hoofdstad. Tegen het Charleroi van coach Sam Rotsaert moesten er dus punten gepakt worden. Bij Spirou liepen ex-Okapi-spelers Vincent Kesteloot en Nathan Kuta op het parket.
De bezoekers konden langs Botuli en Kesteloot meteen weglopen naar 0-6. Een driepunter van Marchant werd gecounterd door een drive van Botuli (3-8). De aalsterse verdediging stond niet op scherp en de bezoekers profiteerden ervan om verder uit te lopen naar 5-12. Het ging van kwaad naar erger met de ajuinen. Met een haakje kon de Nederlander Jitto Kok coach Defraigne tot een time-out dwingen (5-14 5:16). Op de fastbreak lukte Vincent Kesteloot de 8ste inside score van Spirou (5-16). Een verre driepunter van Hawkins en ééntje van Calhoun bracht de ajuinen terug tot 11-16 (2:55). Verdedigend liet Okapi steken vallen. Libert kon al te makkelijk op assist van Kuta de voorsprong terug uitdiepen naar 11-18. Vanop de vrijworplijn kon Samardzic het 20ste punt van de bezoekers scoren. Valinskas scoorde zijn eerste punten van de partij met een jumper en Calhoun kon vanop de vrijworplijn milderen tot 15-20. Een inside score van Maras op assist van Popovich zorgde voor de aansluiting (17-20), maar Samardzic kon vanop de vrijworplijn voor de 17-21 ruststand zorgen.
Aalst liet de kansen liggen om dichterbij te sluipen bij Spirou Charleroi. Kok was secuur vanop de vrijworplijn en zorgde opnieuw voor een kloofje (17-23). Aalst bleef scoreloos en het mocht zich gelukkig prijzen dat ook de bezoekers bleven klungelen onder de ring. Enkel vanop de vrijworplijn wist men te scoren (17-24). Een dunk van Kok en vrijworpen van Libert brachten de 10-puntenkloof op het bord (17-28). Aalst bleef scoreloos en onder de ring kon Kuta makkelijk het 30ste punt van de bezoekers scoren. Het werd stil in het Forum. Na bijna 7 minuten spelen, lukte Hawkins de eerste korf van de 2de periode (20-30). Vincent Kesteloot lukte zijn 9de punt van de partij, terwijl aan de overkant Ivan Maras een lay-up scoorde (22-33). De fade-away jumper van Geukens kwam te snel. Kuta kon op de valreep voor de 24-36 ruststand zorgen.
Een dunk van Hawkins opende de debatten voor de 2de helft. Samardzic prikte tegen met 5 punten op rij en dus bleef de kloof behouden (29-40). Een ‘alley-oop’ tussen Libert en Kok bracht de ajuinen nieuwe kopzorgen (29-44). Het draait niet. Libert en Lambrecht staken het mes dieper in de aalsterse wonde (29-49). De twintiger was meteen een feit. Spirou rook bloed en pakte uit met een full court press. Okapi had een mirakel nodig om de wedstrijd te doen kantelen. Marchant lukte een lay-up en op de fastbreak kon Calhoun milderen tot 33-49 (4:02). Een lucky driepunter van Marchant op de buzzer bracht toch wat animo onder het publiek. Lang duurde het niet. Kuta counterde tot 36-53. Calhoun kon met een floater de stand aan het einde van het derde kwart vastleggen op 38-53.
Er was werk aan de winkel voor coach Defraigne. Een vrijwillige fout van Marchant op Llorente werd vakkundig afgestraft door Spirou. Llorente en Botuli zorgden voor de 38-57 stand. Een lucky driepunter van Calhoun en score plus bonus van Valinskas konden misschien voor een kentering zorgen (44-57). Samardzic sloeg elke aalsterse hoop op een remonte meteen de vuilbak in (44-59), en op de fastbreak kon hij veel te makkelijk voor de 45-61 voorsprong zorgen. De match was gespeeld. Marchant prikte nog tegen met een floater, maar dat was het dan voor de ajuinen. De kelk moest tot op de bodem uitgedronken worden. Een driepunter van Lambrecht op assist van Libert maakte er bijna een twintiger van (47-66). Popovich – met een score plus bonus – en Schauvliegher met de drive, brachten okapi terug tot 52-66 (00:45). Makwa scoorde inside, Ledegen kon met een driepunter voor de 55-68 eindstand zorgen.
Okapi Aalst heeft zijn start volledig gemist en moet zaterdag naar landskampioen Oostende.

Blijf op de hoogte van okapi aalst!

Via onze social media kanalen en de wekelijkse nieuwsbrief

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.