Zoeken x

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
22 januari 2021

Delen op:

SEMI FINALS!!!!!!! Okapi Aalst 85-83 Mons-Hainaut

Wat een wedstrijd werd het afgelopen dinsdag in de Mons Arena. Halfweg de wedstrijd leek Aalst knock-out te zijn geslagen in de heenwedstrijd van The Cup. Dat was echter zonder Mihailjovic en kapitein Senne Geukens gerekend die hun ploeg overeind hielden. Het slotakkoord was voor de jonge Nathan Kuta die in de slotseconde van de partij, de ajuinen de kleinst mogelijke voorsprong kon geven met het oog op de terugwedstrijd. 1 Punt is dus het verschil…dat is 1 vrijworp…dat is het verschil tussen het voetje op de driepuntslijn of er net achter….een detail dus. Vanavond mochten de ajuinen in hun eigen Forum die kleine voorsprong proberen te verzilveren. Spanning troef!!

Penava kon met een onderhandse lay-up de achterstand meteen wegwerken, maar de rijzige Bosniรซr liep al snel tegen 2 fouten aan. Barnes verdubbelde de Bergense voorpsprong naar 0-4 met een jumper. Mihailjovic scoorde knap met de hulp van het bordje maar Mons zette door. Smith en Van Caeneghem zorgden voor een 2-9 kloofje (7:15). Vujosevic milderde, Smith prikte tegen (4-11). Aalst kwam net zoals in de heenpartij moeilijk in zijn ritme. Smith was in zijn dagje. Met zijn 6de punt van de avond zorgde hij voor 4-13 tussenstand. Marchant reageerd met een drive langs de baseline, maar Barnes pakte uit met een driepunter en zorgde zo voor de 10-puntenkloof (6-16). Een drive van Mihailjovic werd gecounterd door een driepunter van Durham. Aalst had het moeilijk. Barnes kon vanop de vrijworplijn voor de 8-21 voorsprong zorgen voor Bergen. Okapi moest dus hard aan de bak. Maras en Mihailjovic hadden het begrepen en pakten uit met een 5-0 tussenspurtje (13-21). McGriff pakte in de slotseconden van het eerste kwart ook nog met een driepunter en herleidde zo de Aalsterse achterstand tot 5 punten (16-21).

Mihailjovic mocht na een fout van Barnes, op de vrijworplijn plaats nemen. Hij maakte hier dankbaar gebruik van om Okapi volledig terug in de wedstrijd te brengen (18-21). Barnes zette zijn foutje recht met een driepunter (18-24) en even later kon zijn maatje Spencer met een score plus bonus uitpakken. Okapi moest dus opnieuw achtervolgen (18-27). Aalst forceerde zijn spel en dat zorgde voor balverliezen. Een uitgekookt Bergen keek dankbaar toe en diepte zijn voorsprong opnieuw uit tot 20-31. Time-out dus voor de ajuinen en die kwam niets te vroeg. Ivan Maras zorgde na samenspel met Badji voor het 22ste Aalsterse punt (22-31). Diezelfde Badji liep even later tegen zijn 3de fout aan en moest dus noodgedwongen naar de bank. Toen Maras op de fastbreak knap afwerkte, greep de Bergense coach meteen naar de time-out (24-31). Aalst bleef ook na de time-out terugvechten. Mihailjovic milderde tot 26-31. Een superscore van Maras op assist van Mihailjovic liet de Aalsterse bank recht veren (28-31). Cameron McGriff kon op de fastbreak beide ploegen terug naast elkaar hijsen (30-31)…bij deze stand werden het dus verlengingen (3:45). Mihailjovic zette de opmars van de thuisploeg verder. Vanop de vrijworplijn bleef hij timmeren aan de 10-0 tussenspurt (32-31). Durham kon ook nog eens scoren maar Mihailjovic had bloed geroken en pakte uit met een And 1 (35-33). Een knappe alley-oop van Barnes werd even knap weggewerkt door McGriff die uitpakte met een driepunter (38-35). Kapitein Senne Geukens toonde de weg (40-36). Smith kon vanop de vrijworplijn Bergen in de wedstrijd houden (40-38). Vladimir Mihailjovic pakte nog eens uit met een sterke drive en legde zo de 42-38 ruststand vast.

20 Minuten scheidde okapi nog van een eventuele halve finale. Bergen was echter een stugge ploeg en zou zich niet zomaar naar de slachtbank laten leiden. Barnes milderde meteen tot 42-40 maar op de fastbreak reageerde Marchant gepast. Vladimir Mihailjovic was in zijn dagje. Met zijn 2รฉste en 23ste punt van de avond bracht hij de ajuinen 7 punten voor (47-40). Barnes bleef vechten maar Mihailjovic was gewoonweg niet te stuiten vanavond. Opnieuw nam hij de maat van Durham en gaf hij zijn ploeg een 7 punten voorsprong (50-43). Okapi kon zijn voorsprong niet consolideren. De bezoekers konden met een 0-6 tussenspurtje uitpakken en alles was dus opnieuw te herdoen (50-49). Pape Badji hield okapi vanop de vrijworplijn virtueel gekwalificeerd (52-49). Een goede defensieve transitie van opnieuw Badji en een jumper van Vujosevic brachten de ajuinen 54-49 voor. Barnes en Lambot zorgden voor de aansluiting (54-53) en opnieuw Barnes bracht Bergen aan de leiding (54-55). Barnes had zijn momentum. Op assist van Mortant kon hij langs de achterdeur Bergen virtueel kwalificeren voor de halve finale (54-57). Coach Defraigne greep naar de time-out (1:58). Aalst zat echter in foutenlast maar de vosjes konden niet maximaal profiteren hiervan. Kuta scoorde zijn eerste punt van de avond en bracht de ajuinen zo dichterbij (55-57). Durham kon met een lay-up uitpakken (55-59). Van Caeneghem maakte de fout op een driepuntspoging van Mihailjovic. De Montenegrijn bleef feilloos vanop de vrijworplijn en dwong zo opnieuw de gelijke stand af aan het einde van het 3de kwart.

10 Minuten nog. Na 70 minuten basket was de stand nog altijd gelijk. Spannender kon het niet worden. Opnieuw zal het van details afhangen wie het laken uiteindelijk naar zich toe trekt. Anthony Lambot bracht Bergen voor. Maras reageerde (60-61). Beide ploegen bleven gewaagd aan elkaar (62-63). Mihailjovic kon op de fastbreak Aalst aan de leiding brengen (64-63). Defense was de sleutel tot de wedstrijd. Maras gaf het goede voorbeeld en dwong Smith tot een 24-seconden violation. Pape Badji en Mihailjovic bleven scoren en hielpen zo hun ploeg aan een 71-68 voorsprong (5:03). Bergen gaf niet op. Barnes kon vanop de vrijworplijn de achterstand herleiden tot 1 punt (71-70). De jumper van Marchant kwam net op tijd voor de shotclock. Een dunkje van Spencer werd gevolgd door een nieuwe driepunter van Mihailjovic. Met zijn 39ste punt van de avond zorgde hij er op zijn eentje voor dat Bergen in de problemen kwam. Toen hij even later vanop de vrijworplijn mocht plaats nemen, twijfelde hij niet en bracht hij zijn ploeg 79-72 voor. Een lay-up van Smith en een and one van Barnes hield het superspannend (79-77). Barnes was ook niet te stoppen vanavond. Met zijn 29ste punt van de avond werd het 79-80. Mihailjovic trok het laken naar zich toe. Met een drive en bijkomende bonusvrijworp bezorgde hij de thuisploeg een licht voordeel met nog iets meer dan 1 minuut op de klok (82-80). Met nog minder dan een halve minuut te spelen leidde okapi de dans. Een turnover van Smith gevolgd door een fout op Vujosevic liet die laatste toe om het kloofje verder uit te diepen tot 84-80. Na een driepunter van Smith greep coach Defraigne naar de time-out (84-83 00:16). Vujosevic mocht opnieuw op de vrijworplijn plaats nemen. Hij benutte 1 van de 2 vrijworpen en dus moest Mons met een driepunter uitpakken om de verlengingen af te dwingen. Het shot van Smith mistte doel en dus gaan de ajuinen naar de halve finale in The Cup.

Proficiat Bergen! Wat een wedstrijd werd het. Uitblinkers genoeg maar de ster van de avond was zeker Vladimir Mihailjovic die met 45 punten topscoorder werd in de partij. Het is geleden van een zekere Chris Copeland dat we nog eens zo een prestatie gezien hebben in het Forum….

Hans Rombaut


Stats: klik hier

Met dank aan Bjorn Boon en Yoeri Verhille


Persconferentie met dank aan Paulien Van Mulders


Interview Dorian Marchant met dank aan Paulien Van Mulders en Quinten De Schuiteneer (QDS productions)

 

Met dank aan Geert Segers

Blijf op de hoogte van okapi aalst!

Via onze social media kanalen en de wekelijkse nieuwsbrief

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.