Zoeken x

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
16 februari 2022

Delen op:

Okapi Aalst 68-69 Mons-Hainaut

Verslag: Hans Rombaut

Foto’s: Geert Segers

Persconferentie: Paulien Van Mulders en Sven De Smet

Sociale Media: Tom Audenaerde

Scouting: klik hier: met dank aan Bjorn Boon en Yoeri Verhille

 


Okapi Aalst zag deze week niet alleen zijn head-coach vertrekken maar ook het contract van Cvetanovic werd niet verlengd. Nikolas was wel een aandachtige toeschouwer in het publiek.

 

Mons opende de score langs Nzeskwezi. Een bedrijvige Popovic was jammer genoeg nog niet secuur genoeg in zijn afwerking maar hij wist wel de eerste Aalsterse punten te scoren. Zachary Mortant kon met een score plus bonus voor de 2-5 tussenstand zorgen. Met een fade-away jumper van Pagenkopf en een afstandsshot van Popovic werd het 6-5. Henson zorgde voor de aansluiting en de eerste score van Coleman wist Okapi opnieuw aan de leiding te brengen. Aalst was ‘on fire’. Opnieuw kon Popovic scoren en in zijn kielzog wist ook Valinskas héél knap de 12-7 tussenstand op het bord te prikken. De time-out van Mons bleef niet lang uit. Veel bracht hij voorlopig niet op voor de henegouwers. Vanachter de driepuntslijn bleven ze voorlopig monddood. Coleman daarentegen wist wel de juiste afstand vanachter de driepuntslijn (16-7). Nichols prikte tegen met 4 punten op rij, maar ook de ajuinen bleven vlot scoren. Een hussle play met Ledegen en Popovich in de hoofdrol bezorgde laatstgenoemde zijn 9de punt van de partij (19-11). Tyus en Mortant brachten Mons terug tot 21-14 aan het het einde van het eerste kwart.

 

Nichols was bij de les voor de ‘foxes’. Kapitein Geukens wou niet onderdoen en gooide zijn eerste driepunter van de partij door de netten (24-18). Mons rook echter bloed en begon inside zijn weg te zoeken. Opnieuw was het Nichols die vlot begon te scoren. Zijn 8ste punt van de avond leidde tot de time-out van coach Crab (24-22 7:35). Nzekwesi kon vanop de vrijworplijn zijn ploeg in het zog van de ajuinen shotten (24-23). Okapi was stilgevallen. Tyus en Nichols zorgden voor de voorsprong voor de bezoekers (26-29). Een slam dunk van Popovic op assist van Pagenkopf zorgde voor animo bij het thuispubliek (28-29). Valinskas scoorde een fade-away jumper en bracht zijn ploeg terug aan de leiding (30-29). Mortant kon vanop de vrijworplijn de stand in evenwicht trekken (30-30). Een splijtende pass van Valinskas bracht Maras zijn eerste punten van de partij op (32-30). Okapi verdedigde sterk met zijn 2 youngsters op het parket. Maras en Nzekwesi legden de ruststand vast op 33-31.

Maras en Tyus wisselden driepunters uit in het begin van de 3de periode. Terwijl ook Popovic aan zijn puntentotaal bleef werken, bleef Tyus trefzeker vanachter de driepuntslijn (3/3).  Gelukkig voor Okapi konden zowel Ledegen als Coleman ook uitpakken met bommen (44-40). Ledegen speelde héél verdienstelijk en tezamen met Popovich kon Okapi het kloofje in stand houden. Tyus lukte even later zijn 4de driepunter van het kwart en tezamen met Penava zorgde hij voor de aansluiting (48-47). Een klein Aalsters’ tussenspurtje langs Valinskas en Popovich leverden een 53-47 bonus op. Nichols vond echter ook opnieuw de weg naar de ring maar het laatste woord was toch voor Popovich die met een dunk de laatste score van het 3de kwart kon vastleggen.

 

Aalst kon het laatste kwart dus induiken met een 55-50 voorsprong. Dorian Marchant lukte zijn eerste score op de fastbreak (57-50) maar ook Penava – bezig aan een bleke partij – wist nu te scoren (57-53 8:30). Shavon Colemen diepte het kloofje van een sterk verdedigend Aalst verder uit naar 59-53 en even later naar 62-56 ondanks de bom van Pasalic (6:30). Nichols kon de baseline pakken en knap afwerken (62-58). Even later zorgde hij met zijn rechterhand met een moeilijke score voor de 62-60 stand (4:45). Popovich wist vanop de vrijworplijn voor de 63-60 stand te zorgen, maar Nichols kreeg te veel ruimte (63-62). Money-time kwam eraan. Nichols bleef op zijn elan doorgaan en met zijn 23ste punt van de avond, bracht hij de bezoekers opnieuw aan de leiding (63-64 2:50). Coach Crab greep naar de time-out. Pagenkopf kon op de fastbreak Okapi opnieuw aan de leiding brengen en zijn vrijworp, leverde Aalst een 66-64 voorsprong op (2:00). Henson bleef ook feilloos vanop de vrijworplijn en dus bleef het razend spannend (66-66). Coleman trok met een knappe inside move de thuisploeg naar de leiding. Mons bleef volgen (68-67) en met een floater van Nichols namen de bezoekers de overhand (68-69 00:28). Vanop de vrijworplijn mocht Ivan Maras 2 vrijworpen nemen maar hij mistte ze beide (68-69 00:14). Valinskas laat echter in de slotseconde de kans liggen om Okapi een deugddoende stuntzege te bezorgen.

 

Blijf op de hoogte van okapi aalst!

Via onze social media kanalen en de wekelijkse nieuwsbrief

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.