Zoeken x

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
9 oktober 2022

Delen op:

Okapi Aalst 80-82 Limburg United

Foto’s: Geert Segers (in verwerking)

Sociale Media: Tom Audenaerde

Verslag: Yannick Verbeeck

Scouting: Bjorn Boon en Yoeri Verhille

Persconferentie: Paulien Van Mulders


Kersvers prins carnaval Yordi opende magistraal de eerste Aalsterse thuiswedstrijd voor de competitie. Popovic volgde zijn voorbeeld meteen met een mooie post-move. (2-0) Okapi was dominant in de openingsminuten, onder impuls van de terugkerende Marchant die meteen 5 punten lukte. Het was Popovic die voor 10-8 zorgde halfweg Q1. Walker zorgde met een bom voor 13-8 en een eerste kleine kloof. Maar Limburg liet zich niet doen en kwam via Stein en Hammonds opnieuw in de wedstrijd en zelfs op voorsprong. Maras zorgde met 5 Aalsterse punten op rij voor 22-22. Een fastbreak, afgerond door Dedroog, deed coach Crap naar een 1e time-out grijpen, 22-26 na 9 minuten. Daarna lukten zowel Okapi als Limburg nog een score, 24-28 na Q1.

Delailieux en De Zeeuw openden de Limburgse rekening in Q2 met 2 simpele binnenleggers (24-32). Een score van Popovic, gevolgd door een aanvallende fout van Lambot, bracht weer geloof bij Okapi. Een bom van Hammonds, gevolgd door een nieuwe score van Delailieux deed dat geloof weer snel wegebben, waardoor coach Crab al vroeg naar zijn laatste time-out van de 1e helft moest. (26-37 na 13 min) Desiron strooide nog wat extra zout in de Aalsterse wonde, met 2 scores en een bonusvrijworp. (29-44) Nadien volgenden enkele minuten rommelig basketbal langs beide kanten. Okapi profiteerde van het momentum om dichterbij te sluipen tot 39-46 na een onsportieve fout van De Zeeuw. Popovic legde inside de 41-48 ruststand vast.

Popovic startte de 2e helft meteen met een dunk, een blockshot en een defensieve rebound. Een prachtige drive van Serron zorgde even later ook voor de 1e Limburgse punten van de 2e helft (43-50). 2 driepunters van Marchant en Joeri Vermoesen zorgden voor de Aalsterse aansluiting, 49-54 halfweg Q2. Nadien stopte de remonte, en 7 punten op rij van Limburg deden Okapi pijn. Coach Crab greep naar een nieuwe time-out, en bracht een groot deel van de basisploeg terug voor de laaste 3 minuten van Q3. Popovic tipte zijn 20e punt binnen, en sloot zo Q3 af op 56-63.

Walker opende Q4 met een bom, 59-63. Delaileux prikte meteen tegen, en kwam zo op 19 punten. Een inside score van Ledegen deed de zaal ontploffen. Okapi knokte zich op karakter opnieuw in het spoor van Limburg, 63-65. Captain Ivan Maras zorgde met een bom voor de voorsprong, 66-65, gevolgd door een time-out van de Limburgse coach Westphalen. Okapi bleef vechten voor elke bal, maar liet het afweten in de afwerking. Alexander Stein, de Amerikaanse guard van Limburg United, vond de ring wel, en maakte 5 punten op rij, 66-70. In een razendspannend slotkwart hield Jordan Walker Okapi met een lay-up in het spoor van de Limburgers. Dalaileux liet dit niet gebeuren, eerst met een driepunter, nadien met een blokshot. Toen ook Serron begon te scoren, greep Thomas Crab opnieuw neer een time-out, 68-75. Jordan Walker zorgde met een “And 1” voor 76-78. 2 vrijworpen later van diezelfde Walker hingen de bordjes weer in evenwicht, 78-78, 1min10 op de klok. Jonas Delaileux zorgde met een bom opnieuw voor een Limburgse voorsprong. Jordan Walker milderde vanop de vrijworplijn. (80-81). Limburg scoorde niet, Okapi kon winnen op de buzzer, maar de poging van Jordan Walker strandde op de ring. Stein legde vanop de vrijworplijn de einduitslag vast, 80-82.

Blijf op de hoogte van okapi aalst!

Via onze social media kanalen en de wekelijkse nieuwsbrief

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.