Zoeken x

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
6 februari 2022

Delen op:

Okapi Aalst 67-84 Limburg United

Verslag: Hans Rombaut

Foto’s: Geert Segers en Elsy Segers

Stats: Bjorn Boon en Yoeri Verhille: klik hier 

Persconferentie: Paulien Van Mulders en Sven De Smet

Sociale Media: Tom Audenaerde


DE belangrijkste wedstrijd van het seizoen 2021-2022 voor de ajuinen. In de Alverberghal werd een mooie uitgangspositie bevochten en dus kon Okapi met 2 punten voorgift beginnen aan deze return in de halve finale van de Beker van België.

 

Palmi wist meteen de Aalsterse voorsprong uit te wissen maar met een dunk van Coleman en scores van Popovich en Pagenkopf kon Okapi toch resoluut de leiding nemen (7-2). Aalst bleef knap verdedigen en voorlopig slaagden de bezoekers er niet in om een vuist te maken. Een And 1 van Cvetenovic zorgde voor een 10-2 voorsprong na 5 minuten spelen. 2 Assists van Tabu op Nelson leverden 4 punten op. Ondertussen hadden Pagenkopf en Cvetenovic de kloof verder uitgediept naar 14-6. Een wanhoopspoging van Lambot en een lay-up van Nelson brachten de bezoekers terug in de wedstrijd maar een fout op een driepuntspoging van Coleman, leverde de thuisploeg een 16-10 voorsprong op aan het einde van het eerste kwart.

 

Ivan Maras vocht zich een weg naar de ring en Okapi bleef ‘stops’ halen bij de bezoekers (18-10). Lambot lukte zijn eerste driepunter van de namiddag en herleidde de achterstand naar 18-13. Popovic snelde voorbij Desiron op weg naar zijn 4de punt van de wedstrijd. Hammonds leek nu ook de juiste afstand gevonden te hebben vanachter de driepuntslijn, maar die driepunter werd uitgewist door een “and 1” van kapitein Geukens (23-16). Beide partijen bleven vlot scoren (26-19). Desiron kon tussen 2 man door scoren onder de ring. Valinskas bleef evenwel met assists strooien en kon opnieuw Pagenkopf bedienen die bedankte met zijn 8ste punt (29-21). Een score plus bonusvrijworp van Hammonds leverde United 3 extra punten op (29-24). Desiron kon inside de bal oprapen van Leander Dendoog die zich doodliep op de Aalsterse verdediging en milderde zo tot 29-26. Tijd dus voor coach Defraigne om zijn pionnen te herschikken (1:52). Valinskas lukte zijn eerste score van de namiddag na een zwaar gecontesteerLe poging (31-26) en vanop de vrijworplijn kon Shavon Coleman de voorsprong terug uitdiepen naar 32-26 (00:50). Valinskas liep in de val van Hammonds en Littleson wist in de slotseconde van het 2de kwart met een driepunter uit te pakken (32-30).

 

Okapi had dus zijn schaapjes nog niet op het droge met de rust. Integendeel. Het zouden nog zware 20 minuten spelen worden. Cvetenovic en Pagenkopf toonden meteen de weg (36-30). Popovich liep tegen zijn derde fout aan maar wist even later met een tip-in dunk uit te pakken (38-32). De eerste driepunter van Valinskas kwam net op tijd (41-34). Nelson bleef echter de missers van zijn ploegmakkers oprapen en wist zo de bezoekers in het zog te houden van de ajuinen (41-36). Valinskas begon het laken naar zich toe te trekken. Vanop de vrijworplijn werd het 43-36. United bleef aanklampen en Valinskas liep tweemaal tegen een block van Hammonds aan (43-40). Onder impuls van Lambot naderde Limburg tot op 2 punten van de thuisploeg (43-41) en Desiron stelde gelijk met een lay-up onder de ring (43-43). Een driepunter van Delalieux verstomde het Forum en zorgde meteen voor de virtuele kwalificatie van de limburgers. Coach Defraigne moest naar de tekentafel (43-46). Lambot zorgde vanop de vrijworplijn voor de 43-48 stand. Okapi moest zich herpakken. Maras lukte 1 van zijn 2 vrijworpen (44-48 1:20). Ivan Maras speelde zijn ervaring uit (46-48) maar Lambot bleef feilloos vanop de vrijworplijn (15 ptn) (46-50). Delalieux kon op de fastbreak veel te makkelijk scoren maar gelukkig voor Okapi kon Valinskas nog met een “and 1” uitpakken zodat het 3de kwart afgesloten werd met een 49-52 stand.

 

Voorlopig ging Limburg United dus naar Vorst op 13 maart. Lambot mocht -met dank aan de aalsterse verdediging- zijn makkelijkste punten van de partij scoren (49-54) en toen ook Littleson een driepunter door het netje gooide, zag het er opeens héél benard uit voor de ajuinen (49-57). Okapi wist van geen hout pijlen te maken. Littleson kon met een jumper de voorsprong verder uitdiepen naar 49-59. Aalst moest dringend beginnen scoren en stops te forceren. Popovich pakte uit met een knappe drive en score (51-59) maar een vrijwillige fout van Pagenkopf op Lambot leverde slechts 1 vrijworpscore op voor de bezoekers (51-60). Littleson duwde het mes wat dieper in de aalsterse wonde met een verre driepunter (51-63 6:30). Hammonds leek het lot van Aalst te bezegelen met een lay-up (51-65). Aalst acteerde als los zand en Limburg genoot. Desiron bracht vanop de vrijworplijn zijn ploeg naar een 51-66 voorsprong. Valinskas begon met de laatste stuiptrekkingen. Tezamen met Pagenkopf zorgde hij voor een 5-0 tussenspurtje (56-66). Dichterbij kwam de thuisploeg voorlopig niet. Hammonds bleef secuur vanop de vrijworplijn (58-70 3:15). De tijd begon te dringen voor Okapi Aalst. Cvetenovic draaide zich knap naar de ring en het balverlies van Valinskas was cruciaal in deze wedstrijd. Nelson mocht op de fastbreak scoren en een bonusvrijworp verzilveren waardoor de achterstand onoverbrugbaar leek te worden (62-73 2:00). Uitblinker Lambot scoorde zijn 15de punt vanop de vrijworplijn terwijl Jack Pagenkopf aan de andere kant van het terrein zijn 16de punt lukte. Cvetenovic wist nog de bal te ontfutselen onder de Limburgse ring en zo te milderen tot 66-74. Het waren parels voor de zwijnen want Delalieux wist zijn vrijworpen om te zetten (66-76). Een verre driepunter van Pagenkopf liet nog een paar Aalsterse supporters hopen op een stunt (69-76 00:52). United bleef echter alle vrijworpen binnengooien. Geukens en Valinskas wisten nog te milderen tot 74-80 (24 seconden). Delalieux legde vanop de vrijworplijn het harde verdict vast voor de thuisploeg die hiermee een finaleplaats mist (76-84).

Blijf op de hoogte van okapi aalst!

Via onze social media kanalen en de wekelijkse nieuwsbrief

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.