Zoeken x

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
16 oktober 2021

Delen op:

Okapi Aalst 79-72 Limburg United

Verslag: Hans Rombaut

Foto’s: Geert Segers

Social Media: Tom Audenaerde

Persconferentie: Paulien Van Mulders

Scouting: Bjorn Boon en Yoeri Verhille: klik hier


Met legends Brad Dean en Frank Van Impe aan de opworp van de partij tegen Limburg United kwam het Forum meteen in de sfeer. Langs Maras wist Okapi de leiding te nemen tegen United. Scores van Lambot en Carson brachten de bezoekers aan de leiding. Een secure Calhoun wist tezamen met Valinskas de achterstand om te buigen in een voorsprong (10-7). Langs Bojovic wist United te milderen tot 10-9 maar met de eerste driepunter van Hawkins kon Okapi toch een klein kloofje uitbouwen (13-9). Omar Calhoun was ‘hot’. Met zijn 2de driepunter op rij werd het 16-9 ondanks de strakke defense van Carson. Aalst, kon ondanks de driepunter van Fletcher, zijn spurt verder zetten. Opnieuw Calhoun kon nu tezamen met vrijworpen van de heroptredende Coleman voor het eerst in de partij een 9-puntenkloof op het scorebord plaatsen (21-12). Calhoun gooide alles binnen met zijn ogen dicht (23-12). Uiteindelijk wisten de bezoekers toch te milderen tot 23-16 aan het einde van het eerste kwart.
Limburg kwam opzetten met een sterke dunk van Leander Dedroog. Fletcher zette United in het zog van de thuisploeg. Sterker nog. Langs Nelson wisten bezoekers zelfs een 0-8 neer te zetten naar 23-24 (6:30). Valinskas wist vanop de vrijworplijn Okapi toch aan de leiding te houden (25-24). United drukte door. Nelson en Fletcher zorgden voor een 25-28 voorsprong voor de bezoekers (5:00). Valinskas en Calhoun trokken de stand gelijk (28-28). Een knappe assist van Calhoun  op Maras bracht Aalst opnieuw aan de leiding. Niet voor lang want Littleson prikte tegen met een driepunter (30-31). Desiron diepte inside uit tot 30-33. Een Aalsters tussenspurtje getekend door Van der Vuurst en Maras deed coach Westphalen naar de time-out grijpen (35-33 1:05). Omar Calhoun wist na een steal van Van der Vuurst het 2de kwart knap af te sluiten met een snoeiharde dunk (39-35).
FLetcher en Hammonds stelden meteen in het 3de kwart gelijk (39-39). De Amerikaan Fletcher kon zelfs doordrukken naar 39-41. Gelukkig voor Okapi wist Calhoun nog het netje hangen. Met zijn 21ste punt van de avond werd het 42-41. Hammonds prikte tegen met een driepunter (42-44).  Shavon Coleman kon met zijn eerste driepunter van de partij Aalst opnieuw aan de leiding brengen (47-46). Limburg bleef echter aanklampen. Vanop de vrijworplijn scoorde een bleke Delalieux de gelijke stand (49-49). Een vrijwillige fout van Bojovic op Coleman leverde Okapi 2 punten op. Lambot hield stand en een lay-up van Bojovic bracht de voorsprong voor de bezoekers (51-53). Aalst zat offensief in een dip en moest toelaten dat Nelson vanop de vrijworplijn voor de 51-55 voorsprong zorgde (00:40). Bojovic wist met een mooie assist op Nelson de stand aan het einde van het 3de kwart vast te leggen op 52-57.
Okapi moest dus opstaan in zijn eigen Forum. Valinskas begon alvast sterk met een knappe drive en bankshot (54-57). De eerste punten van Popovich zorgden voor de aansluiting (56-57 8:00) en een floater van Valinskas bracht okapi aan de leiding (58-57). Dat was echter zonder Fletcher gerekend die met zijn 14de punt van de partij voor de 58-60 zorgde (7:00). Popovich en Desiron wisselden de scores af (60-63). Valinskas trok het laken naar zich toe met de driepunter voor de gelijke stand. Vrijworpen van Calhoun deden het Forum ontploffen (65-63 5:45). Delalieux maakte gebruik van een mismatch tegen Valinskas om inside te scoren. Coleman plukte niet alleen veel rebounds maar wist ook nog te scoren met een jumper (67-65). Toen Calhoun nog eens een knappe assist gaf op Maras, moest coach Westphalen opnieuw naar de time-out grijpen (69-65 3:50). Shavon Coleman leek de partij in een definitieve plooi te kunnen leggen. Met 4 punten op rij werd het 73-65 met nog 2 minuten te spelen. Bojovic kon met een sterke move inside scoren en een dom balverlies van Calhoun kon misschien nog roet in het eten gooien. Het ontbrak Limburg United aan de ‘cool’ om hiervan te profiteren. Aan de andere kant van het terrein wist Calhoun wel een vrijworp te benutten (74-67). ‘Waar zijn die handjes’ werd na 2 jaar nog eens vanonder het stof gehaald. Het deed Valinskas zo schrikken dat hij maar 1 van zijn 2 vrijworpen wist om te zetten (75-67). Het Forum begon al te feesten en Calhoun kon makkelijk zijn 27ste punt van de avond door het netje leggen. Onoplettendheid van de ajuinen zorgde er toch nog voor dat Fletcher kon milderen tot 77-72 met nog 15 seconden op de klok. Coach Defraigne greep nog naar de time-out om de zege veilig te stellen. Valinskas kweet zich feilloos van zijn taak vanop de vrijworplijn (79-72 00:13). Het werd tevens de eindstand. Okapi pakt zijn 2de zege op rij en zet zijn opmars in het klassement verder.

Blijf op de hoogte van okapi aalst!

Via onze social media kanalen en de wekelijkse nieuwsbrief

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.