Zoeken x

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
30 april 2021

Delen op:

Okapi Aalst 106-79 Liège Basket

De competitie loopt op zijn einde en hopelijk de Covid-pandemie ook. Toch heeft deze zich toch nog laten gelden de laatste weken en ook in basketbal-land. De wedstrijd van vorige vrijdag in en tegen Oostende werd verschoven naar aanstaande dinsdag omwille van de talrijke besmettingen binnen de ploeg en dus moet Okapi ook nog voor een midweek-wedstrtijd aan de slag. De tegenstander van vanavond kent ook tegenslag de laatste weken. Zonder Amaury Gorgemans, Romain Boxus en Iarocevitch ontbrak het de Luikenaars aan zeer belangrijke pionnen op hun al niet te sterk gestoffeerde bank. Maar een gewond dier is altijd gevaarlijk…

Okapi begon sterk aan de partij langs een raak schietende Mihailjovic (8-2). François L’Hoest prikte tegen met een lay-up en Brieuc Lemaire vuurde een driepunter af om te milderen tot 10-8. Aalst was even de pedalen kwijt en Bojovic profiteerde ervan om de Luikenaars aan de leiding te brengen (10-13). Mihailjovic bleef zijn puntentotaal maar aandikken (10 ptn), maar aan de andere kant van het terrein kon Bojovic hetzelfde doen (12-15). Een nieuwe bom van Mihailjovic bracht de stand in evenwicht en vanop de vrijworplijn kon hij al zijn 15de punt van de partij scoren na amper 5 minuten spelen (17-15). Ondanks de monsterscore al van Vlado, bleef Luik moedig aanklampen (19-18). De ingevallen McGriff kon met een jumper uitpakken en coach Bosco greep naar de time-out (23-18). Dorian Marchant kon een misser van Geukens oprapen en knap voor de 25-20 stand zorgen. Een steal van McGriff leidde uiteraard tot een Thunder-dunk van de jonge Amerikaan. Even later zorgde hij met een driepunter voor de 30-22 stand. Het laatste woord was uiteindelijk voor François L’hoest die op de buzzer voor de 30-24 stand zorgde aan het einde van het eerste kwart.

Brieuc Lemaire beleeft een héél goed seizoen en ook zijn driepunters mogen er best zijn (30-27). Bastiaan Van den Eynde had goed opgelet want een paar tellen later, knalde ook hij een driepunter binnen. Met een circus-shot van McGriff hield Okapi een klein kloofje, maar het gevaar bleef om de hoek loeren (38-32). Een driepunter van Bruwier was daar het bewijs van (38-35). Vujosevic speelde zich goed vrij en kon makkelijk aanleggen voor de 41-35 stand. Aalst wou net iets te graag de wedstrijd onmiddellijk in een definitieve plooi leggen en dat resulteerde in veel afval in het spel. Ook defensief liep het voor geen meter bij de thuisploeg. Lemaire profiteerde ervan om Luik in het zog van Okapi te plaatsen (41-39 4:25). De ingevallen Pape Badji hield Aalst aan de leiding, maar ook Lemaire bleef scoren (13de punt). Op de fastbreak kon Mihailjovic stevig dunken (45-41). De 3de fout van Bojovic zou wel eens de doodsteek geweest kunnen zijn voor de Luikenaars. Luik bleef potig spelen en dat leverde vrijworpen op voor de ajuinen. Vujosevic klaarde het klusje met plezier (49-43). Ook Ivan Maras wist vanop de vrijworplijn zijn eerste punt van de partij te scoren en Dorian Marchant wist de ruststand vast te leggen op 52-45.

Vujosevic baande zich een weg door de Luikse verdediging op weg naar het 54ste punt van de ajuinen en Mihailjovic vond 6m75 niet ver genoeg dus ging hij nog maar eens raak schieten van 2m verder. Coach Bosco greep meteen naar de time-out. Veel bracht het niet op. Net zoals in het eerste kwart nam Vlado een vliegende start, zowel letterlijk als figuurlijk. Zijn 26ste punt van de avond leek de wedstrijd al in een definitieve kloof te leggen. De bezoekers sputterden nog even tegen. Potier bracht met een driepunter de bezoekers terug tot op 10 punten van de thuisploeg (59-49). Sterker nog. 4 Punten op rij van Bojovic was goed genoeg voor de 59-53 stand. Ook Vujosevic was trefzeker vanachter de driepuntslijn en met de hulp van McGriff kwam de 10-puntenkloof snel terug op het scorebord (65-53). Nate Kuta duwde door naar 69-53. De kloof was geslagen. Kapitein Geukens met 2 driepunters op rij en Mihailjovic met de drive bezorgden okapi voor het eerst in de partij een 22-puntenkloof (77-55). Een driepunter van Duperroy leek de stand aan het einde van het 3de kwart vast te leggen op 77-60 maar vanop de vrijworplijn mocht Kuta in de slotseconden nog 1 puntje meer achter zijn naam trekken (79-60).

Cameron McGriff opende het laatste kwart met een driepunter (82-60). 2 Steals op rij van Ivan Maras leverden hem 5 snelle punten op (88-62). Cameron McGriff – wat een rookie!!! – bleef ook maar raak schieten vanachter de driepuntslijn en met zijn 19de punt van de avond, kwam de century stilaan in zicht (91-62). De Aalsterse Amerikaan bleef de punten maar aan elkaar rijgen. Met zijn 8ste punt op rij werd het 96-65. En nog had hij er niet genoeg van. Cam bleef dreigen en vanop de vrijworplijn maakte hij er 98-68 van. De eer van de century was weggelegd voor Senne Geukens en coach Defraigne kon aan zijn applausvervangingen beginnen (101-70). Stilmant milderde tot 101-74, maar ook Bastiaan Van den Eynde zijn vizier stond nog op scherp (104-74). In de slotseconden van de partij mocht Luik nog milderen tot 106-79.

Verslag: Hans Rombaut

Sociale Media: Tom Audenaerde

Foto’s: Geert Segers

Pers(conferentie): Paulien Van Mulders

Scouting: Bjorn Boon, Yoeri Verhille en Matthias Verhulst: KLIK HIER 

 

 

Blijf op de hoogte van okapi aalst!

Via onze social media kanalen en de wekelijkse nieuwsbrief

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.