Zoeken x

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
23 oktober 2021

Delen op:

Okapi Aalst 68-57 Leuven Bears

Verslag: Hans Rombaut

Foto’s: Geert Segers

Social Media: Tom Audenaerde

Persconferentie: Paulien Van Mulders

Scouting: Bjorn Boon en Yoeri Verhille: klik hier 


Leuven leverde vorige week in zijn eigen Sportoase een indrukwekkende prestatie af tegen de Antwerp Giants. Ook op bezoek bij de Ajuinen kwamen de brabanders vol vertrouwen aan de opworp. Dit resulteerde snel in een 0-6 voorsprong langs McGlynn en Heath. Okapi vocht terug en kreeg vat op de wedstrijd. De driepunter van Valinskas was dan misschien nog met wat geluk, maar de scores van Calhoun en Marchant waren klasse. Aalst aan de leiding dus en Leuven kwam niet meer tot scoren. De 2de driepunter van Valinskas leverde een 10-6 voorsprong op. Heath milderde al te makkelijk met een lay-up tot 10-8. Vrijworpen van Marchant en de eerste driepunter van Coleman gaven Okapi een kleine kloof (16-8). Een verre driepunter van Cebasek en een score plus bonus van McGlynn bracht Leuven terug in het zog van de thuisploeg (16-14). Ondanks de score van een hardwerkende Coleman kon Leuven met een driepunter van Heath het eerste kwart afsluiten met het kleinste verschil (18-17).
Kapitein Geukens opende de debatten van het 2de kwart met een driepunter (21-17) en langs Popovich werd het 23-19. Een score plus bonus van de Leuvense spelverdeler Heath hield de wedstrijd in evenwicht (23-22 6:48). Een inside move van Young kon niet door Popovich afgestopt worden. Aan de andere kant van het terrein wist Popovich dan wel met een haakje diezelfde Young te verschalken (25-24 5:52). Een prachtige steal van Coleman leverde hem een makkelijke lay-up op (27-24). Langs Young bleef Leuven aanklampen maar nieuwe scores van Popovich en Coleman zorgden toch voor een klein kloofje (31-26). Een buzzerdriepunter van Vanderhaegen werd teniet gedaan door de 2de driepunter van Geukens (34-29). Een balverlies van Geukens werd zwaar afgestraft door Vanderhaegen die uitpakte met een dunk( 34-31 1:03). Maras lukte eindelijk zijn eerste puntje van de partij vanop de vrijworplijn maar Heath bleef de meest bedrijvige Leuvenaar (35-33 00:30).
Leuven nam meteen het heft in handen in het 3de kwart. Scores van Heath en Young brachten de bezoekers aan de leiding. Net als in het eerste kwart wist Leuven een 0-6 tussenspurtje neer te zetten (35-39). Ondanks deze 0-6 tussenspurt greep coach Casteels naar een time-out (6:34). Okapi was het noorden kwijt. Young wist na een dubieuze beslissing te scoren met een jumper en een vrijwillige fout van Calhoun op Vanderhaegen leidde naar de 35-43 stand. Toen Cebasek even later ook nog inside wist te scoren, moest coach Defraigne dringend aanpassingen doen na deze 0-12 tussenspurt (35-45 5:45). Na 5 minuten in het 3de kwart wist Popovich dan eindelijk de eerste Aalsterse punten te scoren. Met een snoeiharde dunk en bonusvrijworp milderde hij tot 38-45. Een technische fout van McGlynn bracht Okapi terug tot 40-47. Een fout van Young op een driepuntspoging van Calhoun leverde de thuisploeg nog eens 3 punten op (43-47 1:15). Een drive van Willems werd gecounterd door de eerste score van Hawkins (45-49).
Cebasek mocht veel te gemakkelijk aanleggen voor een driepunter in het begin van het laatste kwart (45-52). Vanop de vrijworplijn kon Maras milderen naar 47-52 en even later bracht Coleman de thuisploeg terug tot 49-52. Leuven begon stilaan in foutenlast te geraken. Aalst profiteerde hiervan. Ook Valinskas mocht naar de vrijworplijn gaan. De eerste werd gescoord. De 2de mistte hij maar werd opgeraapt door Popovich (52-52). Cebasek kende geen genade vanachter de driepuntslijn (52-55). Calhoun zorgde met een inlegger opnieuw voor de aansluiting en met vrijworpen van Hawkins werd het 56-55. Ondertussen bleef Leuven maar de fouten opstapelen en waren zowel Vanderhaegen als McGlynn reeds definitief naar de bank verwezen. Een driepunter van Calhoun zette het Forum in lichterlaaie maar Kralj scoorde makkelijk na een inworp (59-57). Calhoun kon met een gelukje -voor de 61-57 voorsprong zorgen met nog iets meer dan 2 minuten op de klok. Valinskas kon met een jumper de wedstrijd in een definitieve plooi. Cebasek was oververmoeid en raakte zelfs het bord niet meer. Calhoun wist nog met  punten op rij voor de ietwat overdreven 68-57 eindstand te zorgen.

Blijf op de hoogte van okapi aalst!

Via onze social media kanalen en de wekelijkse nieuwsbrief

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.