Zoeken x

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
4 september 2021

Delen op:

Okapi Aalst 94-60 Kortrijk

Feyenoord Rotterdam gaf vrijdag forfait voor de partij van deze namiddag in het Forum omdat het teveel spelers in de ziekenboeg had. Het was dus pijlsnel zoeken naar een nieuwe tegenstander om de nieuwe ploeg was samenspel te gunnen. Kortrijk Spurs wou de rol van vervanger op zich nemen. Er loopt trouwens wat bekend volk rond bij de Kortrijkzanen. Sander Van Caeneghem (ex Mons) , Stan Naudts (ex Wevelgem) waren van de partij. Okapi Aalst was niet voltallig. Popovich is nog steeds geblesseerd en ook Teddy Hawkins en Bram Callebaut moesten langs de zijlijn toekijken.
Coleman startte verschroeiend aan de partij. Met 2 driepunters op rij en 2 lay-ups had hij na amper 3 minuten al 10 punten achter zijn naam. Toen ook Valinskas en Boyd Van der Vuurst vlot begonnen te scoren, wees het scorebord al 17-5 aan na amper 4 minuten spelen. Van Caeneghem kon inside nog eens scoren voor de bezoekers, maar Maras en Marchant diepten de kloof verder uit naar 23-7. Het tempo was hels. Onder impuls van de Luxemburger Alex Laurent en Sade Aded Hussein konden de bezoekers voorlopig nog de stand in ere houden. Een onstopbare Coleman en een knappe move van kapitein Geukens legden de 33-13 stand vast aan het einde van het eerste kwart.
Het 2de kwart begon met een vrijwillige fout van Hussein op Senne Geukens. Aalst profiteerde voluit en kon met vrijworpen van Geukens en Coleman de voorsprong verder uitdiepen naar 41-13. Kortrijk was niet bij machte om stevig weerwerk te bieden aan de ajuinen. Van Caeneghem scoorde nog vanop de vrijworplijn zijn 8ste punt van de partij, maar voor de rest viel het schot van de westvlamingen niet (42-19). Walasiak en Maras wisselden scores uit met elkaar en de score liep door naar 44-23. Maras kon na een aanvallende rebound en score nog de bijkomende vrijworp meepikken naar 47-23. Senne Geukens toverde nog eens onder de ring en shakete Hussein tuureluurs. Coleman kon op de fastbreak zijn 16de punt van de partij door het netje droppen. Maras kon uitieindelijk onder de ring makkelijk de 53-23 ruststand vastleggen.
Coleman bleef op zijn elan doorgaan en mikte een nieuwe driepunter door het netje. Laurent en Hussein prikten tegen (58-27). Maras was inside Hussein te snel af, maar na een driepunter van de Luxemburger Laurent greep coach Defraigne naar de time-out (58-32 7:40). Laurent werkte ook secuur af vanop de vrijworplijn en bracht de bezoekers terug tot 58-35. Siebe Ledegen counterde met een driepunter en even later kon met een jumper zijn 5de punt op rij scoren. Nog was het niet gedaan voor de jonge Aalstenaar. Na een steal kon hij hard de bal door het net dunken (65-38). Een ‘and-one’ van Maras zrogde opnieuw voor de dertiger verschil (4:30). Ledegen was niet te stoppen. Met zijn 2de driepunter op rij werd het 71-38 en toen even later ook Schauvliegher met een jumper wist te scoren, wees het scorebord 73-38 aan (3:45). Hussein en Laurent waren de enige Kortrijkzanen die het netje vonden (73-44). Ledegen en Maras wisten echter ook inside de ring hangen (77-44). Vanop de vrijworplijn kon Ivan Maras de 79-46 stand vastleggen aan het einde van het 3de kwart.
Coucke mocht na een scrimmage onder de aalsterse ring de eerste punten van het laatste kwart maken. Hussein vocht terug tot 79-52. Een driepunter van Van der Vuurst boven Van Caeneghem bracht de ajuinen opnieuw 30 punten voor (82-52 5:13). Vaselinskas wist te scoren met een lay-up tegen het bordje (84-52). Even later scoorde hij zijn eerste driepunter van de partij. Een knappe assist van Maras op Boyd Van der Vuurst bracht de century in het vizier (89-57 2:40). Siebe Ledegen gooide knap zijn 17de punt van de partij door het netje en een knappe assist van Geukens op de snijdende Van der Vuurst bracht de 94-60 eindstand op het bord.

 

Hans Rombaut


Scouting

Bjorn Boon, Yoeri Verhille


Foto’s

Geert Segers

Blijf op de hoogte van okapi aalst!

Via onze social media kanalen en de wekelijkse nieuwsbrief

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.