Zoeken x

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
16 april 2021

Delen op:

Okapi Aalst 88-67 Kangoeroes Mechelen

De wedstrijden volgen zich in sneltempo op. Na de nipte nederlaag dinsdag tegen Mons moest Okapi dus revanche proberen nemen tegen Kangoeroes Mechelen. De bezoekers hadden onlangs heel wat problemen met Covid-besmettingen in de ploeg en dat had zijn weerslag op de resultaten. Ondanks alles had Kangoeroes maar 1 nederlaag meer dan de thuisploeg en dus moest okapi best de partij naar zijn hand zetten.

Een knappe inside beweging van Ivan Maras was goed voor de eerste punten van de wedstrijd. Een score plus bonus van Pape Badji bracht de ajuinen 5-0 voor. Na iets meer dan 3 minuten spelen lukte ook Mechelen hun eerste korf van de partij. Op assist van Deroover kon Kok afwerken. Een driepunter van Marchant bracht de ajuinen 8-2 voor. Kangoeroes bleef – mede door de goede defense van Okapi – zwak afwerken. Badji diepte vanop de vrijworplijn het kloofje verder uit naar 10-2 (5:45). Met scores van Thompson en Clark kon Mechelen de achterstand wegwerken (10-8 4:15). Op assist van Vujosevic kon Maras makkelijk scoren, maar een crazy driepunter van Deroover liet de bezoekers toe om in het zog van de ajuinen te kruipen (12-11). Met vrijworpen van Maras en Vujosevic werd de voorsprong terug 4 punten (15-11). Een jumper van Kok werd gecounterd door een verre tweepunter van McGriff (17-13). Mihailjovic lukte zijn eerste punten van de wedstrijd na iets meer dan 9 minuten. Met 2 driepunters op rij kon hij Okapi een 23-17 voorsprong bezorgen aan het einde van het eerste kwart.

Senne Geukens bracht zijn signature move en bezorgde zo zijn ploeg een 8-puntenvoorsprong (25-17). Op de fastbreak kon Dorian Marchant voor de 10-puntenkloof zorgen (27-17). Een own goal van Okapi herleidde de achterstand tot 8 punten (27-19). De 3de verre bom op rij van Mihailjovic bezorgde Kangoeroes kopzorgen (30-19). Thompson beukte zich een weg naar de korf (30-21). Een strompelende Vujosevic kon met wat moeite toch nog het 32ste aalsterse punt scoren. Onder impuls van Mihailjovic liep de thuisploeg verder weg van de Kangoeroes. Maras bracht okapi 36-23 voor en coach Vervaeck moest naar de time-out grijpen (3:56). Thompson was de enige die wist te scoren bij de bezoekers (36-25). Een driepunter van Geukens was goed voor de 39-25 stand. Toen Thompson even later tegen zijn 3de fout aanliep, kwam Mechelen nog in grotere problemen (39-27). 2 Balverliezen op rij van de thuisploeg gaven Clark de kans om te milderen tot 39-31. Nu was het de beurt aan coach Defraigne om naar de time-out te grijpen (00:42). Met de rust in zicht kon Melvin Clark verder milderen tot 39-33 aan de rust.

Okapi moest zich herpakken in het begin van de 2de helft. Langs Ivan Maras begon het goed aan het 3de kwart. Loubry kon na een aanvallende rebound uitpakken met een jumper en terug milderen tot op 6 punten van de thuisploeg (41-35). Melvin Clark bleef evenwel op hoog niveau acteren. Met een score plus bonus kon hij Kangoeroes terugbrengen tot 43-37. Een zeer actieve Maras scoorde zijn 11de punt van de partij. Het leverde een 45-37 voorsprong op. Deroover en Vujosevic wisselden driepunters af en Maras scoorde nu ook vanop afstand (50-39). Pape Badji en Ivan Maras konden op de fastbreak de kloof verder uitdiepen tot 54-39. De kangoeroes hingen in de touwen en dus moest coach Vervaeck ingrijpen (5:20). Toen ook Cameron McGriff nog een driepunter afvuurde, zag het er heel benard uit voor de bezoekers (57-39). McGriff was ‘on fire’. Met zijn 2de driepunter op rij werd de 20-puntenkloof een feit (60-39). Foerts reageerde ook met een driepunter (60-42 3:15), maar op assist van Vujosevic bracht Badji okapi 62-42 voor (2:51). McGriff deed zijn duit in het zakje. Met een nieuwe jumper trok hij de wedstrijd naar zich toe (64-42). Een sterke Nathan Kuta baande zcih een weg naar de ring maar Foerts kon op de fastbreak met een dunk de 66-46 stand aan het einde van het 3de kwart vastleggen.

Een subliem 3de kwart van de ajuinen leek genoeg te zullen worden voor de zege. Kangoeroes leek uitgeteld. De driepunter van Mihailjovic was een verderzetting van het 3de kwart (69-46). Jito Kok scoorde 4 punten op rij maar Geukens bleef secuur vanachter de driepuntslijn (72-50). Toen Kuta even later een block zette op Bogaerts en even later ook de weg vrij hield voor een drivende Mihailjovic was het liedje van Mechelen volledig uit (74-50 7:35). Aalst bleef sterk verdedigen en dwong Kangoeroes tot een 24-second violation. Kuta lukte zijn 4de punt van de partij en bracht zo okapi 78-53 voor. Okapi kon beginnen met uitbollen want zondag stond alweer een topper op het programma. Kangoeroes milderde tot 78-57 zonder voor enig gevaar te zorgen. De tijd tikte rustig weg. Clark lukte vanop de vrijworplijn zijn 14de punt van de partij (79-62). Een driepunt van Schauvlieger bracht opnieuw de 20-puntenkloof op het bord (82-62 2:45). Ondertussen was Melvin Clark tegen zijn 5de fout aangelopen en lukte Cameron McGriff nog eens 5 punten op rij (87-62). Bogaerts en Van Oosterwyck probeerden nog de pil te verzachten maar veel leverde het niet op (87-67). Pape Badji kon vanop de vrijworplijn zijn 10de punt van de partij scoren en meteen de 88-67 eindstand vastleggen.

Zondag moet Okapi in Deurne het opnemen tegen Antwerpen dat vanavond verrassend verloor van Limburg United.

SCOUTING: KLIK HIER 

 

Verslag: Hans Rombaut

Sociale Media: Tom Audenaerde

Foto’s: Geert Segers

Pers(conferentie): Paulien Van Mulders

Scouting: Bjorn Boon, Yoeri Verhille en Matthias Verhulst

 

Blijf op de hoogte van okapi aalst!

Via onze social media kanalen en de wekelijkse nieuwsbrief

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.