Zoeken x

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
13 november 2021

Delen op:

Okapi Aalst 69-91 Giants Antwerp

Verslag: Hans Rombaut

Foto’s: Geert Segers

Persconferentie: Paulien Van Mulders

Scouting: Bjorn Boon en Yoeri Verhille: klik hier 

Social Media: Tom Audenaerde en Elke De Pelseneer


Met de komst van de Antwerp Giants was er een eerste echte Topaffiche in het Forum dit seizoen. Net als de Ajuinen blazen de Sinjoren warm en koud dit seizoen. Sinds de komst van Jalen Hands gaat het echter beter met de mannen van coach Beghin; Aalst daarentegen kende vorige week in en tegen Luik een totale off-day. Onder impuls van een goed volgelopen Forum moest Okapi zich dus proberen te herstellen van deze opdoffer.
Matt Tiby, in een vorig leven nog bij Mons Hainaut aan de slag, kon met een inside score de partij openen. Een driepunter van Calhoun werd gevolgd door een driepunter van Mwema (3-5). Met een vrijworp van Maras naderde de thuisploeg tot op 1 punt van de bezoekers maar onder impuls van Fridriksson en Krutwig liepen de Giants weg naar 4-12. Dorian Marchant milderde met een jumper naar 6-12. D’Espaillier lukte zijn 5de punt van de partij en wist zo de voorsprong verder uit te diepen naar 6-15. Er stond geen maat op de Giants. Mwema mocht na een perfecte assist van Krutwig voor het 17de punt van de Sinjoren zorgen. Coach Defraigne greep eindelijk naar de time-out (5:15). Calhoun lukte zijn 2de driepunter van de partij (9-17), maar dichter kwam Aalstar niet. Integendeel. De Giants domineerden in elk aspect van de partij en met een 0-10 tussenspurt langs D’Espaillier en Hands werd het 9-27 (2:15). Een buzzerdriepunter van de ingevallen Coleman bracht voorlopig geen soelaas. Vanop de vrijworplijn wist Fridriksson de kloof makkelijk staande te houden (12-29).
Dennis Donkor en Shevon Coleman wisselden driepunters uit. Vrijworpen van Coleman brachten Okapi ietwat dichterbij (19-32), maar coach Beghin gaf de ajuinen geen kans om het momentum te pakken en greep naar de time-out (7:15). Toen Teddy Hawkins zijn eerste driepunter van de partij afvuurde, sloeg de vlam in de pan. Het Forum zette zich achter de ploeg (22-32). Een no-look pass van Fridriksson op Krutwig leverde de Giants opnieuw een 22-36 voorsprong op. Toen deze laatste even later met een verzwikte enkel naar de kant moest, kon Hawkins met een score plus bonus uitpakken (25-36 4:15). Fridriksson veegde de vloer aan met Calhoun. Zijn driepunter leverde de Giants een 27-41 voorsprong op (2:40). Toen even later Jean-Marc Mwema, na een fout van Coleman, 3 vrijworpen mocht nemen, wezen de bordjes 29-44 aan. De kleine Aalsterse remonte was meteen teniet gedaan. Een nieuwe driepunter van Hawkins deed coach Beghin naar een nieuwe time-out grijpen (32-44 2:26). Jalen Hands wist echter de nieuwe dreiging snel te bezweren (33-47). Valinskas maakte zijn eerste 2 punten van de wedstrijd, maar gaf aan de andere kant van het terrein 3 punten weg aan Fridriksson (35-52). Krutwig legde inside de zware, maar verdiende 35-54 ruststand vast.
Hawkins milderde met een haakworpje naar 37-54. Fridriksson kreeg ongelooflijk veel ruimte en mocht al te makkelijk de assist van Krutwig afwerken (37-56). Een driepunter van Tiby zorgde voor de 20-puntenkloof (39-59). Een aalsters tussenspurtje langs Hawkins en Valinskas bracht OKapi tot op 15 punten van de bezoekers (44-59). Toen Valinskas met een step-away driepunter uitpakte boven Tiby, greep coach Beghin opnieuw naar de time-out (47-59 5:27). Maras kon op assist van Valinskas milderen tot 49-59. Een discutabele score van Mwema stopte de Aalsterse tussenspurt even (49-61). Niet voor lang echter. Een hard werkende Coleman en Maras wisten inside te scoren. Het Forum stond in lichterlaaie en coach Beghin greep opnieuw naar de time-out (53-61 2:43). Toen Valinskas op de fastbreak voor de 55-61 kon zorgen, was er opnieuw een wedstrijd. Fridriksson lukte een driepunter, zijn 18de punt van de partij (55-64). Toen hij even later opnieuw met een driepunter uitpakte, moest coach Defraigne naar de time-out grijpen (55-67). De kleine IJslandse international wist op zijn ééntje Okapi een uppercut te bezorgen. Valinskas pakte nog eens uit met een knappe fade-away jumper. Aan de andere kant van het terrein kon Roegiers een alley-oop pass van Mwema afronden. De buzzerbeater van Jalen Hands werd na een VAR-momentje terecht afgekeurd (57-69).
Een driepunter van Mwema deed de Aalsterse hoop op een return meteen slinken als sneeuw voor de zon. Gelukkig voor de Ajuinen kon ook Geukens met een driepunter uitpakken (60-72). Popovich kon met een score plus bonusvrijworp milderen tot 63-74. Zat er nog een wedstrijd aan te komen? Op de fastbreak wist Geukens een lay-up te verzilveren en zo Okapi terug te brengen tot 65-74. D’Espaillier speelde een knappe partij (65-76) en Calhoun liep zich vast in de Antwerpse verdedigingslinie. De Giants illustreerden nog eens wat ploegspel was. Mwema scoorde knap het 79ste punt van de bezoekers. Okapi lag terug in de touwen (65-79 5:46). Toen Tiby nog eens een driepunter afvuurde, was het lot van de Ajuinen bezworen. Valinskas pruttelde tegen (68-82) maar met nog iets meer dan 4 minuten te spelen, was de klok in het voordeel van de bezoekers. Een knullig balverlies tussen Marchant en Maras bracht Seppe D’Espaillier snel aan de overkant van het terrein waar hij kon uitpakken met een snoeiharde dunk. De wedstrijd was definitief gespeeld nu (68-84 3:42). De Giants staken het mes nog wat dieper in de Aalsterse wonde. Met een behind the back-pass op Mwema werd het 68-87.  Okapi ging verder zielloos ten onder en een grote afstraffing dreigde. Het Forum werd er stil van. Siebe Ledegen mocht vanop de vrijworplijn zijn eerste punt van de partij scoren. Toen Geukens nog tegen een vrijwillige fout aanliep, mocht De Ridder ook zijn eerste punt scoren. Een driepunter van de jarige Quinten Smout zorgde voor de 69-91 eindstand.
Houston, we have a problem!

 

Blijf op de hoogte van okapi aalst!

Via onze social media kanalen en de wekelijkse nieuwsbrief

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.