Zoeken x

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
1 september 2021

Delen op:

OKAPI AALST 89-65 GENT HAWKS

Er was héél wat volk komen opdagen voor deze oefenpot in het Aalsterse forum. Aalst trad nog altijd aan zonder Popovich die uit veiligheid langs de kant bleef. De Gentse Hawks begonnen het best aan de partij langs Demirtas en Van Impe (0-6). 5 Punten van Siebe Ledegen en vrijworpen van Valinskas brachten Okapi in het zog van de bezoekers (7-8). Een inlegger van Maras op assist van Valinskas bracht Aalst voor het eerst in de partij aan de leiding. Demirtas bracht Gent nog eens aan de leiding maar met scores van Valinskas en Hawkins namen de ajuinen resoluut de leiding nu. Het 5de punt op rij van Hawkins en het 4de punt van Maras zorgden voor een eerste echte kloof (18-10). Op de fastbreak kon Coleman doordrukken naar 22-10. Een driepunter van Vermoesen en een lay-up van Dierickx bracht de stroppen terug tot 22-15. Hawkins en Valinskas deden de Gentse tussenspurt teniet aan het einde van het eerste kwart.
Ook in het begin van het 2de kwart dicteerde Aalst de wet zonder echt te moeten forceren (31-18). Ondanks verwoede pogingen van Van Impe bleef de thuisploeg de voorsprong verder uitdiepen. Op de fastbreak kon Coleman op assist van Schauvlieger voor de 34-20 voorsprong zorgen. Met de rust in zicht kwamen de bezoekers onder impuls van Joren Vermoesen terug tot 36-27. Een verre tweepunter van Hawkins, een knappe assist van Geukens op Maras en een drive van Valinskas bracht de ruststand op 42-27.
Een ‘And one’  van Penninck herleidde de achterstand tot 42-30. Een fade-away jumper van Hawkins en een lay-up van Valinskas diepten de score verder uit (46-32). Hawkins vuurde nog eens 2 driepunters op rij af en zorgde ei zo voor de twintiger (54-36). Die eer was weggelegd voor kapitein Geukens die met zijn eerste punten van de partij voor de 57-36 stand zorgde. Penninck bleef voor weerwerk zorgen (57-42). Bram Callebaut en Dorian Marchant zorgden opnieuw voor de 20-punten voorgift. Penninck kon vanop de vrijworplijn voor de 62-44 stand zorgen aan het einde van het derde kwart.
Een driepunter van Schauvlieger op assist van Coleman en vrijworpen van Maras lieten okapi toe om de voorsprong verder uit te diepen naar 69-46 (8:20). Valinskas buitte zijn snelheid uit en een vrijwillige fout op Dorian Marchant bracht de 30’iger dichterbij (73-46). Siebe Ledegen pakte nog uit met een knappe jumper. Joeri Vermoesen scoorde nog een driepunter en hield zo de achterstand voorlopig nog binnen de perken (77-51).  Boyd Van der Vuurst scoorde knap zijn eerste punten van de partij (79-53). Een driepunter op de fastbreak van Geukens werd gecounterd door een haakje van Joeri Vermoesen (84-57). Zijn broer Joren Vermoesen deed het even later op dezelfde manier na (86-59). Ouderdomsdeken Mestdagh milderde met een fade-away jumper naar 86-61. Siebe LEdegen mocht op assist van Boyd Van der Vuurst de 89-65 eindstand vastleggen in deze aangename oefenpot.
Aanstaande zaterdag wordt er om 17h00 in het Forum gespeeld tegen Feyenoord Rotterdam.

Verslag: Hans Rombaut

 

Foto’s: Geert Segers

 

Social Media: Tom Audenaerde

 

Blijf op de hoogte van okapi aalst!

Via onze social media kanalen en de wekelijkse nieuwsbrief

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.