Zoeken x

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
20 november 2021

Delen op:

Okapi Aalst 74-79 Filou Oostende

Verslag: Hans Rombaut

Scouting: klik hier 

Sociale Media: Tom Audenaerde

Persconferentie: Paulien Van Mulders

Van deze wedstrijd zijn geen foto’s voorhanden wegens het gekende virus.


De 10-voudige landskampioen is nog eens op bezoek in het Forum. Oostende heerst in de BNXT-League. Voorlopig blijft het nog ongeslagen en dat hoopt het ook in het Aalsterse Forum te blijven.
Langs Booth namen de bezoekers de beste start maar een driepunter van Hawkins en een score plus bonus van Valinskas gaf Okapi een licht voordeel (6-4). Niet voor lang echter want opnieuw Booth kon met een driepunter voor de 6-7 stand zorgen. Hawkins en Valinskas zorgden met knappe scores voor de 10-9 voorsprong en vanop de vrijworplijn kon Coleman zijn eerste punt van de partij optekenen (11-9). Een Oostends tussenspurtje langs Bratanovic en Randolph leverde een eerste kleine afscheiding op. Toen even later Coleman zijn 2de fout van de partij maakte, profiteerden Randolph en Booth er volop van om voor een 13-19 voorsprong te zorgen. De time-out was een logisch gevolg (3:24). Popovich viel gepast in en scoorde meteen. Het deerde Oostende niet. Het denderde rustig voort. Djordjevic en Bratanovic diepten vanop de vrijworplijn de kloof verder uit naar 15-22. Gelukkig voor Aalst bleef Hawkins scoren en toen Calhoun zijn eerste driepunter van de partij afvuurde, veerde het Forum recht (20-22). Bratanovic mocht vanop de vrijworplijn de 20-24 stand vastleggen aan het einde van het eerste kwart.
Aalst begon meteen goed aan de 2de periode. Een knappe Pick-n’roll tussen Calhoun en Popovic leverde meteen 2 punten op en toen Keye Van der Vuurst aan de middenlijn balverlies leed, was Valinskas er als de kippen bij om de fast-break af te ronden. Coach Gjergja greep meteen naar de time-out. Een betwiste score van Van der Vuurst werd gecounterd door een score plus bonus van Valinskas (27-27). Valinskas was bezig aan een stevige partij. Met zijn 12de punt van de partij zorgde hij ervoor dat Okapi de leiding kon nemen (29-27).  Het potje van Troisfontaines kookte over en na 2 technische fouten mocht hij gaan douchen. Calhoun kon vanop de vrijworplijn de aalsterse voorsprong verder uitdiepen tot 33-29. Booth lukte zijn eerste punten van het 2de kwart vanachter de driepuntslijn. Maras raapte de misser van Calhoun op en hield zo Okapi aan de leiding in deze partij waar de scheidsrechters kwistig omsprongen met de fouten (12-10). Okapi trok zich terug in zoneverdediging. Oostende kwam niet tot scoren. Coleman lukte een driepunter en bij de volgende turnover van Oostende, kookte het potje van Gjergja over. Technische fout dus. Valinskas benutte de vrijworp en Aalst zat in de flow. Coleman vuurde opnieuw een driepunter af en het haakje van Maras was goed voor de 46-32 voorsprong. Gillet kon met een jumper de 46-34 ruststand vastleggen.
Oostende begon scherp aan de 3de periode. Djordjevic en Gillet milderden meteen tot 46-38. Een score plus bonus van Ivan Maras leverden 3 punten op voor de ajuinen (49-38). Djordivic en Randolph bleven echter aan de achterstand knagen (49-42).  Een jumper van Maras werd gecounterd door een haakje van Buysschaert (51-44). Toen Booth op de vrijworplijn mocht plaats nemen na de 3de fout van Maras, greep coach Defraigne naar de time-out (51-46). Booth bleef vlot scoren en zijn 2de driepunter van de avond zorgde voor de aansluiting (51-49). 2 Knappe assists van Valinskas op Popovic leverden 4 punten op rij op (55-49 1:55). Gillet vuurde een driepunter af, Popovic een jumper (57-52).  Bratanovic kreeg te veel vrijheid onder de ring maar een vrijwillige fout van Bratanovic op Valinskas leverde okapi nog 2 punten op aan het einde van het 3de kwart (59-54).
Djordjevic met een gelukje en Gillet met een zuivere driepunter trokken de kustjongens op en over de ajuinen (59-61). Bratanovic kon de assist van Djordjevic makkelijk afronden (59-63) en Oostende zette zijn opmars verder. De kustploeg leverde een 0-11 tussenspurt af en kon zo hun voorsprong uitdiepen tot 59-65.  Vanop de vrijworplijn kon Valinskas de eerste punten van de ajuinen scoren in het laatste kwart (61-65). Ivan Maras kon inside de maat nemen van Bratanovic en zo Okapi in het zog van de bezoekers shotten. Toen even later Senne Geukens op een onorthodoxe manier een fastbreak wist af te ronden, greep coach Gjergja naar de time-out (65-65 5:20). Randolph kon met een lay-up de kustploeg aan de leiding houden en op de fastbreak kon Gillet de misser van Booth oprapen (65-71 3:16). Een driepunter van Valinskas bracht terug hoop bij de ajuinen (68-71) en toen Teddy Hawkins op de vrijworplijn mocht plaats nemen, was de achterstand amper 1 puntje meer (70-71 2:32). Randolph kon inside de maat nemen van Coleman maar met een driepunter van Hawkins werd de stand gelijk getrokken (73-73 1:30). Randolph trok het laken naar zich toe nadat Booth een blockshot gegeven had op een poging van Coleman (74-77). Booth lukte vanop de vrijworplijn nog 2 vrijworpen en legde zo de 74-79 eindstand vast.

 

Blijf op de hoogte van okapi aalst!

Via onze social media kanalen en de wekelijkse nieuwsbrief

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.