Zoeken x

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
15 januari 2022

Delen op:

Okapi Aalst 78-62 Brussels Basketball

Verslag: Hans Rombaut

Foto’s: Geert Segers

Social Media: Tom Audenaerde

Persconferentie: Paulien Van Mulders en Sven De Smet

STATS: Bjorn Boon en Yoeri Verhille: KLIK HIER 


 

Okapi Aalst gaat zijn drieluik tegen Phoenix Brussels aan met een complete ploeg maar nog altijd zonder coach Defraigne.

Nieuwkomer Cvetenovic beukte zich meteen een weg naar de korf, maar de Fransman Kougere reageerde met een driepunter. Okapi kon met een jumper van Pagenkopf en een driepunter van Valinskas een klein kloofje op het bord zetten (7-2). Badji prikte tegen maar een mooie uitgesponnen Aalsterse aanval leverde Popovic 2 punten op. De 2de inlegger van Badji en de eerste driepunter van Deroover brachten de bezoekers aan de leiding. Cvetenovic en Maras konden tezamen met Coleman een 7-0 tussenspurtje inzetten (16-12). Brussels trok zich terug in een zoneverdediging en kon zelf de stand gelijk trekken met scores van Hazard en Vuccia. Kapitein Geukens wist de zone te breken en op de fastbreak kon Maras na een misser van Popovic voor de 21-16 stand zorgen. Vuccia wist nog een score plus bonus te scoren, maar het laatste woord in het eerste kwart was voor tovenaar Valinskas. Met een schijnbeweging joeg hij 2 opzettende Brusselaars het decor in en scoorde makkelijk de 23-18 stand.

Calhoun diepte de kloof vanop de vrijworplijn uit naar 25-18. Jarvi lukte een boogballetje voor de bezoekers. Een knap verdedigende Coleman had snelle handjes vanavond. Met zijn 3de steal kon hij de fastbreak inzetten die foutief werd afgestopt door Vuccia. Vanop de vrijworplijn werd het zo 27-20 voor de ajuinen. Okapi behield het overzicht en nieuwe punten van Calhoun en Valinskas leverden de thuisploeg een 9-puntenvoorsprong op (34-25). Aalst drukte door. Brussels was van de kaart en in de bucket kon Cvetenovic makkelijk voor het eerst in de partij een 11-puntenkloof op het bord prikken. Coach Jaumin mocht gaan tieren tegen zijn spelers en kreeg daar welgeteld 1 minuut voor (36-25 3:31). Kougere kreeg teveel plaats van de thuisploeg en baande zich een weg naar de korf om de bal er hard in te dunken (36-37). Even leek het erop dat de bezoekers klaar waren voor een remonte maar scores van Coleman en Cvetenovic zorgden voor de 41-29 stand. Pape Badji lukte nog een vrijworp maar Coleman kon met een driepunter de 44-30 ruststand vastleggen.

Zou het Okapi Aalst lukken om zijn dominante spel van de eerste helft te verzilveren in de 2de periode? Jack Pagenkopf startte alvast sterk en kon vanop de vrijworplijn de voorsprong uitbouwen tot 46-30. Kougere lukte zijn 7de punt van de partij en op de fastbreak kon Vuccia milderen tot 46-34. Vooralsnog geen paniek bij de ajuinen die elkaar goed bleven vinden. Popovic bediende Cvetenovic en even later vond Valinskas Popovic onder de ring (50-38). Cvetenovic manifesteert zich meer en meer als ‘the missing link’ bij Aalst. Met een score plus bonus – zijn 14de punt van de partij – werd het 53-38 en toen even later ook Ivan Maras zich door de Brusselse verdediging kon murwen, moest coach Jaumin opnieuw een time-out nemen (55-38 3:50). Valinskas lukte een knappe jumper maar dan brak even momentje aan voor de ketten. Jarvi vond op de fastbreak zijn driepuntsshot terug en Kougere kon via een backscreen makkelijk de 57-45 stand door het netje leggen (1:00). Uiteindelijk kon Pape Badji de achterstand tot 10 punten herleiden aan het einde van het 3de kwart.

Cvetenovic zette zijn sterke partij verder. Een pick’n roll met Valinskas werd vakkundig afgewerkt door de Serviër. Toen ook Geukens nog een jumper lukte, wezen de bordjes opnieuw 61-47 aan. Valinskas nam – ondanks de thunderdunk van Vuccia – de dreiging volledig weg met een driepunter. En als er al eens gemist werd, stond Cvetenovic klaar om de steken op te rapen (66-51). Kougere dikte zijn puntentotaal nog wat aan (13 ptn). Brussels trok zich opnieuw terug in een 3-2 zone, maar Pagenkopf wist meteen de goede afstand te vinden om deze te ontwrichten (69-53). Terry Deroover probeerde de bakens te verzetten en lukte zijn eerste driepunter van de avond (69-56 4:06). Cvetenovic lijkt op zijn 33ste nog best over een paar snelle benen te bezitten. Op de fastbreak kon hij zijn 19de punt scoren en even later wist Valinskas de partij in zijn definitieve plooi te leggen (74-58). Badji en Coleman wisselden puntjes uit (76-60). Nik Popovic mocht op assist van Ivan Maras de 78-62 eindstand vastleggen.

Volgende week is er het bekerprogramma met als tegenstander Brussels. Zal de Phoenix uit zijn as verrijzen of zal Okapi dartel naar de volgende  ronde gaan. Er staat terug een ploeg op het veld en dat geeft de burger moed op een goed afloop.

Blijf op de hoogte van okapi aalst!

Via onze social media kanalen en de wekelijkse nieuwsbrief

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.