Zoeken x

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
23 januari 2022

Delen op:

Okapi Aalst 82-70 Brussels Basket

Verslag: Hans Rombaut

Social Media: Tom Audenaerde

Persconferentie: Paulien Van Mulders en Sven De Smet

Foto’s: Elsy Segers

Scouting: Bjorn Boon en Yoeri Verhille: klik hier 


10 punten. Dat was het aantal punten waarmee Okapi Aalst deze namiddag Phoenix Brussels mee moest verslaan. Vrijdagavond waren de ajuinen in alle opzichten de mindere van de Ketten.
Shavon Coleman wist wat hem te doen stond en knalde meteen raak met een driepunter. Aan de andere kant van het terrein wisten Llorente en Kougere de score in het voordeel van de Brusselaars te brengen (3-4). Aalst oefende goed druk uit op de offense van Brussels en dat leverde resultaat op. Coleman en Popovic buigden de achterstand om in een voorsprong (7-4). Lang duurde die voorsprong niet. Kougere en Vucicia prikten tegen (7-8). Pagenkopf en Coleman wisten Aalst toch naar een 13-10 voorsprong te schieten en toen Valinskas met een step-back driepunter uitpakte, moest coach Jaumin naar de time-out grijpen (16-10). Toen ook Pagenkopf zijn eerste driepunter door het netje gooide, was de achterstand opgehaald. Generaal Llorente en veteraan Kougere wisten de achterstand te beperken tot 19-15 aan het einde van het eerste kwart.
Terry Deroover knalde meteen een driepunter door het net (19-18). Met scores van Popovich en Maras wisten de ajuinen toch een klein kloofje op te bouwen (22-18), maar Vucica kon met een driepunter de Brusselaars in het zog van de thuisploeg houden (24-23). Terwijl Valinskas en Deroover driepunters uitwisselden, kon Ivan Maras vanop de vrijworplijn voor de 29-26 stand zorgen. De bezoekers verkeerden in foutenlast en vrijworpen van Cvetenovic bracht Okapi terug 4 punten voor (30-26). Een vrijwillige??? fout van Geukens op Hazard leverde de bezoekers 3 punten op (30-29). Llorente bleef echter met scherp schieten en na een assist van diezelfde Llorente op Karencic moest coach Defraigne naar de time-out grijpen (31-34). Een jumper van Ekamba diepte de voorsprong van Brussels uit tot 31-36, maar vanop de vrijworplijn wist Maras nu wel zijn 2 vrijworpen te scoren (33-36). Een driepunter van Pagenkopf wiste de voorsprong van de bezoekers uit aan de rust. 38-38.
Okapi had nog steeds 20 minuten om de 9-puntenachterstand om te buigen. Begonnen de ajuinen aan hun zwanenzang of kon er toch nog gestunt worden? Een drive van Popovich leverde meteen 2 punten op en toen deze even later goed werd aangespeeld door Pagenkopf kon hij meteen zijn 4de punt op rij maken (42-38). Vrijworpen van Valinskas leverden Okapi een 6-puntenvoorsprong op. Karacic prikte inside tegen maar op de fastbreak was Cvetenovic te snel voor Vucica (46-40). Brussels trok zich terug in een zoneverdediging (48-42). Een driepunter van Coleman wist de lay-up van Vucica uit te wissen (51-44). Een floater van Valinskas zette Okapi op een 9-punten voorsprong en zo was dus de Brusselse voorsprong volledig uitgewist. Kougere wist na een fout op een driepuntspoging alle 3 zijn vrijworpen te verzilveren (53-47). Badji kon op assist van Llorente de achterstand herleiden tot 53-49. Valinskas zette Brussels met een floater naar 56-50, maar Badji wist de kloof binnen de perken te houden. Aalst was niet secuur genoeg vanop de vrijworplijn en dat gaf de bezoekers wat ademruimte (57-52). De eerste driepunter van Calhoun was meteen raak (58-50).
10 Minuten spelen nog en Aalst moest zijn voorsprong nog met 2 punten verder uitdiepen. Vucica kon vanop de vrijworplijn zijn puntentotaal verder opdrijven. Een driepunter van Calhoun en een jumper van Cvetenovic wisten Okapi voor het eerst in de partij virtueel te kwalificeren (65-54). Karacic en Vucica remonteerden naar 65-59 en Calhoun begon te missen. Gelukkig voor Okapi kon Pagenkopf zijn 2 vrijworpen omzetten (67-59), terwijl Badji en Popovic korven uitwisselden (71-63). Badji bleef feilloos vanop de vrijworplijn en kon zo de achterstand terugbrengen tot 71-65 met nog 4 minuten te spelen. Alles was nog mogelijk maar Aalst moest nu wel zijn ware gelaat laten zien. Maras scoorde op assist van Cvetenovic met een jumper. Ook Badji bleef inside knap afwerken en dus bleef het spannend (75-67). Een driepunter van Pagenkopf wist Okapi virtueel te kwalificeren. Coach Jaumin greep naar de time-out (78-67). Een héél verre driepunter van Valinskas kon de doodsteek betekenen voor de Brusselaars en toen de Ketten nog een turnover lieten optekenen, zaten de ajuinen op rozen (81-67). Pagenkopf kon vanop de vrijworplijn de zege veilig stellen (82-67). Llorente kon met nog 8 seconden te spelen met een driepunter uitpakken en dus greep coach Defraigne nog naar de time-out (82-70). Brussels wist nog de bal te veroveren maar de driepunter van Deroover raakte geen ring meer en dus kan Okapi Aalst zich na 2 moelijke wedstrijden toch te kwalificeren voor de halve finale van de beker.

Blijf op de hoogte van okapi aalst!

Via onze social media kanalen en de wekelijkse nieuwsbrief

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.