Zoeken x

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
7 september 2021

Delen op:

BG Göttingen 85-52 Okapi Aalst

Vanavond zou er al een eerste waardemeter zijn voor het vernieuwde Okapi Aalst. Met héél veel respect voor Kontich, Gent en Kortrijk maar met BG Göttingen dient er zich voor het eerst een echte topploeg aan tegen de ajuinen. Ook bij Göttingen moet men werken aan een compleet vernieuwde ploeg. Coach Roel Moors moest zijn assistent Thomas Crab laten gaan, maar trok met ex-Okapi-speler Olivier Foucart een waardige vervanger aan. Okapi trad nog altijd aan zonder Popovich. Hawkins was wel terug inzetbaar.
De thuisploeg startte meteen sterk en opende met een driepunter van Baldwin. Vanop de vrijworplijn pikte Vaselinkas het aalsterse wagonnetje aan dat van Göttingen (3-2). Niet voor lang echter want scores van opnieuw Baldwin en Vargas bezorgden de thuisploeg een eerste kloofje (10-2). Maras kon met een floater milderen naar 11-5. De Amerikaanse forward Dickey kon met een lay-up voor de 13-5 stand zorgen na 5 minuten spelen. Coleman kon na 6 minuten spelen  op de fastbreak zijn eerste score van de partij optekenen. Aan de andere kant van het terrein dunkte de 2m18 grote Hartwich de bal keihard door het net voor een 15-7 voorsprong. Okapi onderging voorlopig de wet van de sterkste. De thuisploeg kon met zijn agressief spel doorduwen naar 22-9 aan het einde van het eerste kwart.
Jack Toolson kon na een hardbevochten score ook de bonusvrijworp omzetten (24-9). Dorian Marchant kon makkelijk op een fastbreak de eerste aalsterse punten optekenen van het 2de kwart. Zack Bryant was bij de pinken en toen ook Toolson nog een driepunter door het netje gooide, moest coach Defraigne zijn troepen toch eens toespreken (31-11). Het was duidelijk dat het aalsterse afstandsshot niet op scherp afgesteld stond vandaag. Na een vrijwillige fout op Valinskas, wist Maras met een haakje te milderen tot 31-14. De ervaren Harper Kamp kon met een jumper snel tegenprikken (35-14). Een mooie assist van Geukens op die andere ervaren rot Maras bracht de tussenstand op 35-16. Vaselinkas lukte na 16 minuten spelen de eerste aalsterse driepunter van de partij (37-19). De reactie van Moenninghoff kwam er snel (40-19). Baldwin kon ook inside zijn puntjes meepikken en ook Brown wist het netje hangen (46-19). Het shot van de ajuinen was in de kleedkamer gebleven vandaag (1/13 3ptn). Vanop de vrijworplijn konden Van der Vuurst en Valinskas milderen tot 46-23 aan de rust.
Ook reboundsgewijs moest Okapi zijn meerdere erkennen in de Duitsers (26 tegen 8). Okapi kwam wel agressiever uit de kleedkamers. Valinskas scoorde vanop de vrijworplijn en Hawkins kon met een jumper het 26ste punt van de ajuinen op het scorebord prikken (46-26). Een fastbreak Coleman – Maras herleidde de achterstand tot 49-30. Tijd voor coach Moors om zijn ploeg eens samen te roepen. Baldwin werd terug wakker. Zijn driepunter zorgde opnieuw voor de twintig puntenkloof. Maar ook Van der Vuurst vond nu de juiste afstand (52-33). Moenninghoff mocht 3 vrijworpen omzetten na een fout van Hawkins en de kleine remonte van de ajuinen werd meteen in de kiem gesmoord (55-33). De thuisploeg kon ook telkens genieten van 2de en 3de shotkansen waardoor het voor Okapi een onbegonnen zaak was om dichterbij te kruipen. Een driepunter van Brown diepte de duitse voorsprong verder uit naar 58-33. Valinskas lukte nog een driepunter (58-36) maar de kloof was natuurlijk al lang geslagen. Ivan Maras was oververmoeid en verdween naar de bank. Hawkins nam dan plaats op de centerpositie. Roberson scoorde nog voor de thuisploeg en Hawkins kon met een dunk de 65-40 aan het einde van het 3de kwart scoren.
Marchant opende het laatste kwart met een mooie drive naar 65-42. Een nieuwe driepunter van de thuisploeg werd gecounterd door een nieuwe drive van Marchant. Hawkins zorgde vanop de vrijworplijn voor de 68-45 stand. Zack Bryant weet de ring hangen, maar ook Vaselinkas kwam vlot tot scoren nu. Jack Toolson, die andere Amerikaanse guard van de thuisploeg, vond opnieuw zijn afstandsshot (73-47). Coach Defraigne greep nog eens naar een time-out (7:15). Een score plus bonus van Ledegen bezorgde okapi zijn 50ste punt van de partij (75-50). Göttingen drukte terug eens door en een 5-0 tussenspurtje van de thuisploeg zorgde voor de 30 punten verschil (80-50). Roberson wist nog een driepunter te scoren en zo de eindstand vast te leggen op 85-52.

Hans Rombaut


Soc media: Tom Audenaerde en Sven De Smet


Scouting:

Blijf op de hoogte van okapi aalst!

Via onze social media kanalen en de wekelijkse nieuwsbrief

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.