Zoeken x

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
22 april 2022

Delen op:

Okapi Aalst 88-56 Basketbal Academy Limburg

Verslag: Thomas Dierickx

Foto’s: Geert Segers en Tessa van Gameren (BAL)

Sociale Media: Tom Audenaerde

Persconferentie: Paulien Van Mulders

Scouting: Bjorn Boon en Yoeri Verhille: klik hier


Kapitein Senne Geukens zet orgelpunt achter mooie profcarrière met overtuigende zege.

Waren het de paaseitjes of was het toch gewoon een vies beestje dat ondergetekende alle tegeltjes van het kleinste kamertje des huizes liet zien? Zeker zal ik het nooit weten. De feiten zijn dat ik noodgedwongen al mijn aandacht aan de toiletpot diende te geven begin deze week. Bijgevolg geen verslag van de winst tegen Den Helder, eerder deze week. Komt daar nog bij dat co-writer Hans zich tijdens de zondagse etappe aan een “Yves Lampaertje” waagde, of was het omgekeerd…? Bref, één grote lappenmand bij uw verslaggeversduo. Gelukkig raakte ik net op tijd opgelapt voor de wedstrijd tegen Basketball Academy Limburg (BAL) Dankzij een afscheid door de grote poort van MVP Senne Geukens, kon Okapi de punten thuis houden. 88-56 werd het aan de Albrechtlaan, en dat onder de toeziende ogen van heel wat personeel uit de zorgsector, die vandaag door onze club extra in de bloemetjes werden gezet.

Okapi startte met Schauvliegher, Coleman, Marchand, Maras en Popovic in de basis-vijf. Paulius Valinskas kreeg een negatief advies van de medische staf en bleef aan de kant. Net begonnen wanneer Hudson de benen neemt en de score opent voor de Nederlands Limburgers. Steff Schauvlieger wordt even later de weg versperd op weg naar doel en zet de daaropvolgende vrijeworpen foutloos om. Na een technische fout, verzuimt Maras de voorsprong uit te diepen van op de vrijeworplijn. Shavon Coleman –  vanavond topsscorer bij Okapi met 25 punten, toont even later wel hoe het moet. Het is Sander Hollanders die vervolgens z’n eerste bom van de avond laat optekenen voor een 5-5 gelijke stand. Maras toont zich baas in een reboundduel  en even later slamt Popovic Okapi naar een 10-5 voorsprong  Sander Hollanders omzeilt namens de zwarthemden uit Limburg de verdediging op weg n aar 10-7. Een bedrijvige Shavon Coleman blijft vervolgens foutloos vanop de vrijeworplijn en een regeboogdriepunter ontsproten uit diezelfde handen leiden naar een 15-7 tussenstand na 5 minuten speeltijd in het eerste kwart. De afscheid nemende Senne Geukens wordt vanavond aangevuurd door een schare persoonlijke cheerboys. Dat het inspirerend werkt bewijzen de twee driepunters waarmee hij z’n invalbeurt kruidt. Ondertussen licht een 24-13 op het scorebord. Ondertussen heeft Hudson, een Amerikaan in Nederlandse loondienst het Forum ook op een dunk getrakteerd. Man in vorm Siebe Ledegen bepaalt de stand, na tien minuten speeltijd op 26-13.

Good old Senne zet met een signature spinmove z’n eigen feestje luister bij aan het begin van het tweede kwart. Uiteindelijk is de Aalsterse Antwerpenaar goed voor 21 punten vrijdagavond. Ivan Maras domineert onder de borden en onder zijn impuls stoomt de Okapi-trein door naar 30-15 na amper 2 minuten in het tweede kwart. Vervolgens bijt Siebe Ledegen in de kuiten van een Limburgse tegenstander, terwijl Senne de zijne smeert richting een 36-17 – tussenstand. De speldeprikken van Weertse zijde komen nu hoofdzakelijk van hun jonge Point Guard Oshean Brathwaite. Wat volgt zijn een aantal slordige minuten holder-de-bolder-basketbal met veel run and gun, maar die guns zijn dan eerder voorzien van tal van losse flodders. Vier easy layups, waarbij met name Nik Popovic z’n duit in het zakje  doet  en twee geconverteerde vrijeworpen later, staat het 46-29 bij rust.

Nik Popovic waagt zich aan het begin van het derde kwart aan een uitstap buiten de paint en als men hem daar dan toch ongemoeid laat, kan hij net zo goed aanleggen voor een driepunter. Hij doet dat overigens met vrucht en zo klimt Okapi naar een 49-31 voorsprong. Aan de overzijde laat Hudson zich door “onze lange” inspireren en zo staat het 49-34; na 3:23 in het derde kwart. Daarop mengt Shavon Coleman zich in de debatten met een succesvolle drive en 51-36-stand tot gevolg. De Weertse verdediging weet zich vanavond geen raad met de elastische moves van onze rijzige Amerikaan, die finger roll-gewijs voor een 54-36- tussenstand tekent. “Wat met Senne Geukens?” Wel, die gaat onder luid gejuich door meet z’n driepunterfestival. We noteren inmiddels 57-36, met nog 1:40 op de klok in q3, wanneer ook Shavon Coleman vrij mag aanleggen vanachter de driepuntlijn. De twintiger is ondertussen een feit, 60-40 noteert de wedstrijdcommissaris, samen met mij. Geen twee zonder drie denkt Siebe Ledegen en vanop z’n spot in de linkerhoek van het veld brengt hij de stand op 64-60 aan het einde van Q3.

Het laatste bedrijf van de wedstrijd start met quick ball movement en Senne on top of the key. U raadt het al, het perfecte recept voor another threeee!. Een zwakke inbounce van de Weertenaren, het is een kolfje naar de hand van een dunkende Shavon Coleman, tot groot jolijt van een enthousiaste thuisaanhang. 69-40 staat het inmiddels na amper 1 minuut spel in het vierde kwart. Langs Nederlandse kant probeert Nossek de toch al bitter smakende pil enigszins te verzachten, maar luttele seconden later strooit Shavon Coleman, middels een mooie drive, extra zout in de wonde:
73-42 lezen we ondertussen op het scoresheet, en dat met nog 8 minuten op de klok. Okapi besluit nu de defensieve teugels wat te vieren, wat onze Nederlandse gasten toelaat om de 50-puntenkaap te ronden. Dat heeft men voornamelijk te danken aan het trio Masnic, De Vriese en Brathwaite.

We vallen in herhaling maar ook vrijdagavond was er nooit sprake van een echte wedstrijd. Met uw goedvinden gaan we daarom vanaf nu rustig achterover leunen en genieten van een aantal mooie acties. Er resten ons nog 2:30 minuten in deze wedstrijd, maar veel meer dan een driepunter van Dorian Marchand en een mooie one handed drive van diezelfde Dorian, heeft deze wedstrijd niet meer in petto. Of toch, die signature fade away waarmee Senne Geukens een punt zet achter zowel de wedstrijd, als vijftien jaar basket op ’s lands hoogste niveau, die willen we u niet onthouden. Ook van mijn kant een dikke proficiat voor een mooie en vooral ook toegewijde carrière en nog veel basketvreugde bij Donza gewenst, Senne.

Ik vertel u nog dat de wedstrijd eindigde op 88-56 in het voordeel van ons Okapi. De ploeg van ons hart sluit de eerste fase van de BNXT-league af in Nederland. Ons aller Vantjen sjeest dinsdag met de spelers naar Den Haag, vrijdag zet men koers naar hoofdstad Amsterdam. Via de geijkte kanalen verneemt u hoe het daarna verder gaat.

Blijf op de hoogte van okapi aalst!

Via onze social media kanalen en de wekelijkse nieuwsbrief

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.