Zoeken x

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
6 mei 2022

Delen op:

Okapi Aalst 88-57 Apollo Amsterdam

Verslag: Thomas Dierickx

Social Media: Tom Audenaerde

Persconferentie: Paulien Van Mulders

Foto’s: Geert Segers

Scouting: Bjorn Boon en Yoeri Verhille: KLIK HIER

 


Eerst dit:

We hebben ons geplaatst voor de tweede ronde in de BNXT play-offs, de play-offs die de kampioen van de BNXT league bepaalt!
Als jullie onderstaand schema bekijken dan merken jullie dat we uitkomen tegen de verliezer van QF 2 uit de Nederlandse play-offs, zijnde Leeuwarden of Groningen.
Wanneer we thuis spelen of uit in de volgende ronde wordt bepaald door de tegenstander waartegen we uitkomen. Wanneer dit Leeuwarden betreft hebben wij thuisvoordeel omdat de rangschikking telt van voor de play-offs. Okapi eindigde in de Silver elite voor Leeuwarden. Spelen we echter tegen Groningen dan hebben we geen thuisvoordeel, aangezien Groningen deelnam aan de Golden Elite.
Zeje nog mee? 🙂
Concreet wil dit dus zeggen:
* Indien Leeuwarden: uit woensdag 11 mei | thuis zondag 15 mei
* Indien Groningen: thuis woensdag 11 mei | uit zondag 15 mei
Eerder deze week stuntte Leeuwarden alvast door te gaan winnen op het veld van Groningen. Gisteren verpulverde Groningen Leeuwarden in de tweede wedstrijd. Het staat dus 1-1. Morgen spelen beide teams de Belle op het terrein van Groningen. We houden jullie asap op de hoogte van de ontknoping.

Hapklaar Apollo Amsterdam geen partij voor Okapi op weg naar de volgende ronde van de Silver League Playoffs

Voor de derde keer op een week tijd bonden de Okapi-boys de shoes aan voor een partij tegen Apollo Amsterdam. Net zoals bij de vorige confrontaties met de hoofdstedelingen, en bovendien in een weinig inspirerende partij, toonden de rekruten van Coach Crab zich de beteren in elk onderdeel van het spel. Lag het aan het aperitief-uur waarop deze afterwork game startte (19:00u,) we zullen het nooit weten, maar Amsterdam presenteerde zich bij wijlen als een hapklare brok voor onze ajuinen. Of we in de volgende ronde hetzij Groningen, hetzij Leeuwarden een peer kunnen stoven, zal nog moeten blijken. Beide ploegen lijken in elk geval een stuk taaier te ogen dan de jongens uit de hoofdstad, die deze week gefileerd werden door  onze roedel jonge honden.

Het is Shavon Coleman, vrijdagavond met 22 punten andermaal topscorer bij Okapi, die de afterwork festiviteiten opent met een driepunter na het betere solomoment. Nik Popovic wordt even later bediend door kelner van dienst, Dorian Marchand, en zorgt voor 5-0 na 2 minuten spelen. De Kameroener in Amsterdamse loondienst Moute a Bidias wordt vervolgens foutief gestuit onder de ring, waarna hij z’n vrijworpen probleemloos omzet 5-2. Nik Popovic, vanavond goed voor 16 punten en flirtend met de double-double, toont zich aan de overzijde meer doortastend dan de Amsterdamse tegenstand. De afscheidnemende De Randamie, Surinamer van vele basketbaloorlogen, legt als antwoord vrank en vrij aan vanachter de driepuntlijn, en met succes, 7-5 Onze ouderdomsdeken, Ivan Maras, worstelt zich voorbij een stel Nederlanders die hem niet foutloos kunnen stoppen. Vervolgens behoudt Ivan z’n cool vanop de vrijeworplijn. Even later draait en dartelt hij als een jong veulen om z’n directe tegenstander, op weg naar een 11-5-voorsprong inmiddels.  Het signaal voor Shavon Coleman om nog eens uit te pakken met één van z’n betere drives richting 13-5. Er staan op dat moment nog vier minuten op de klok in het eerste kwart. Man of the match, Shavon, zweert vervolgens bij het aloude recept: “Voetjes naast mekaar en schieten maar. Even later volgt Steff Schauvliegher, on top of the key, z’n voorbeeld. Goed voor een 19-7 tussenstand na 8 minuten spel en eerste Time Out op het rekest van de Nederlandse coach, Wierd Goedee. Okapi morst na die spelonderbreking voornamelijk met de kansen en weet enkel Senne nog een vrijeworp te benutten: 20-9 is de stand waarbij het tweede kwart wordt aangevat

Bij het begin van dat tweede kwart verrast Berend Weys het Forum met een alley-oop en zet de ingevallen, Siebe Ledegen Ivan Maras op weg naar de 22-13. Even later vindt onze jonge forward z’n driepuntschot terug, waar hij het vorige week achterliet, u raadt het al, in z’n favoriete linkerhoek.
Voor the all blacks uit Amsterdam probeert met name de Duitser Taras de bakens te verzetten. Hij begint aan z’n missie door drie van de in totaal elf punten van z’n hand te netten.  Aan de overzijde cruiset Nik Popovic vlotjes naar de 28-18. Ook Shavon Coleman doet onze wegdromen van warme stranden, maar dan wel mits een coast to coast-actie voor de 30-18. Hollands stuurman aan de zijlijn, coach Wierd Goedee probeert middels een tweede time-out, de wind uit de Aalsterse zeilen te halen. Dat is buiten matroos Coleman gerekend die feilloos blijft vanachter de driepuntlijn. Namens Apollo blijft Berend Weys aanklampen. Hij rondt knap de fastbreak af en weet nadien ook z’n bonus vrijeworp om te zetten. Een reddingsboei blijkt het niet te zijn, zeker niet als Shavon Coleman tegenstander Bertotti de bal afsnoept: 42-23 en een heuse twintiger prijkt bijna op het bord.
De blauwwitten halen nu de voet van het gaspedaal en decompressie installeert zich in de hoofden van de jongens van de Albrechtlaan. Uiteindelijk zorgt Shavon Coleman wie anders ervoor dat we gaan rusten bij een 44-23 – tussenstand

Iets na achten aan het begin van het derde kwart trakteert Nik Popovic ons alvast op het betere shake and bake-werk. Klaar voor het dessert van de avond moet ook Dorian Marchand gedacht hebben wanneer hij na Nederlands balverlies een vrijgeleide krijgt naar de ring. Na amper twee minuten spel in het tweede bedrijf, kijken de Amsterdammers zodoende tegen een 48-25-achterstand aan. Shavon Coleman doet er vervolgens nog een driepuntertje bij en from Yaoundé with love zorgt Kameroener Moute a Bidias nog voor twee extra punten. We noteren 51-27 na vier minuten in het derde kwart. Langs Nederlandse zijde toont vooral de Duitser Taras, topscorer met 11 punten zich nog strijdvaardig. Ook NIK Popovic tekent even later voor z’n twaalfde van in totaal zestien punten: 53-28 staat het ondertussen in een al bij al spektakelarme wedstrijd. Al doet de mooie assist van Maras richting Popovic, op weg naar de  55-28 wel deugd aan het blauwwitte hart. Als Senne Geukens, met z’n eerste driepunter van de avond zorgt voor 58-31 krijgt ook hij de handen nog eens op elkaar in het Forum. Een mooie penetratie van Steff Schauvliegher  resulteert in een inmiddels 60-37 -tussenstand. Bij Apollo is het nu voornamelijk Matthias Runs die puntjes weet te sprokkelen. Een bijzonder matig derde kwart eindigt uiteindelijk bij een 62-42 tussenstand in het voordeel van de thuisploeg die zich dan al lang verzekerd weet van een kwalificatie voor de volgende ronde, waar met Leeuwarden of Groningen, een tegenstander van een ander kaliber wacht.

Maar, uiteraard moet eerst nog een vierde kwart worden afgehaspeld. Daarin toont RUNS alvast over een midrangeshot te beschikken en steekt ook Wout De Paepe, die volgend jaar Okapi verruilt voor Gentson, de neus aan het venster. Diesel Senne Geukens blijkt geen groene jongen hij trekt zich weinig aan van de lage-emmissiezone en pakt uit met twee van z’n signature threes: 73-48 met nog zeven minuten op de klok. Een iets minder strakke defense laat de Nederlanders toe om hun puntentotaal naar 53 te brengen maar als de ingevallen Gabriel Bilos de turbo aanzet en Siebe Ledegen als overwinnaar uit een duel onder de borden komt, staat het 80-55 over halfweg in het vierde kwart. Terwijl bij Okapi de second unit nu duidelijk de dienst uitmaakt, pakt Wout De Paepe nog een uit met een mooie drive. Het goeie opposten van Gabriel Bilos en de mooie cross-over van Glenn Temmerman zorgen voor de icing op de Hollandse tompouce, want de vergelijking met een slagroomtaart kon deze wedstrijd niet doorstaan.

Okapi wint zonder glans maar oververdiend met 88-57 en maakt zich op voor de volgende ronde tegen Groningen of Leeuwarden. Om het met Louis Van Gaal te zeggen: “That will be another koek”. We kijken er alvast naar uit.

Blijf op de hoogte van okapi aalst!

Via onze social media kanalen en de wekelijkse nieuwsbrief

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.