Zoeken x

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
29 augustus 2021

Delen op:

Oefenwedstrijd: Kontich Wolves 70-85 Okapi Aalst

Een nieuw seizoen, een nieuwe ploeg. Ook dit jaar onderging Okapi Aalst (noodgedwongen) een metamorfose. Weg Mihailjovic, weg Vusojevic, McGriff, Badji en Kuta. 5 Spelers moesten vervangen worden. De sportieve cel stond voor een loodzware opdracht. Al snel werd een akkoord gevonden met Coleman, Van der Vuurst en Popovich. De laatste 2 puzzelstukjes lieten zich door de verrassende wending in de Mihailjovic-saga wat langer op zich wachten. Uiteindelijk werd Mihailjovic vervangen door de Litouwer Valinskas en werd met Teddy Hawkins nog een raspaardje binnengehaald. Geukens, Marchant en Maras bleven aan boord en moeten tezamen met 4 Okapi-jeugdspelers het team vervolledigen. Ook in de coaching staff is er een wijziging te bespeuren en moet de ervaren Thomas Crab coach Defraigne bijstaan. De ambities van Okapi Aalst zijn duidelijk. Top 5 moet gehaald worden om de Golden poule van de nieuwe BNXT-league te halen.
Een licht geblesseerde Popovich nam wel deel aan de opwarming maar uit voorzorg werd hij voor deze wedstrijd aan de kant gehouden. De thuisploeg mocht langs Spillemaeckers de score openen. Paulius Valinskas prikte tegen met zijn eerste driepunter in Aalsterse loondienst (2-3). Een haakje van Sam Carron (ex-Gent) bracht Kontich aan de leiding (4-3) en langs Mommaers werd het 6-5. Dat ook Van der Vuurst een driepuntertje kan afvuren was al snel duidelijk. Hij zorgde voor de 6-8 stand. Kontich klampte aan. Meer zelfs. Een gat in de Aalsterse verdediging bracht hen opnieuw aan de leiding (10-9). Een kwikzilveren Valinkas sneed zich een weg door de Antwerpse verdediging en kon met een score plus bonus de puntjes op de i zetten (10-12). Met zijn 5de punt op rij werd het 10-14 en een goed ingevallen Geukens bracht Aalst 10-16 voor (3:00). Valinskas had zijn entrée niet gemist. Na zijn 9de punt van de namiddag mocht hij even rusten. Ondertussen kon ook Teddy Hawkins zijn eerste punten voor Aalst maken (12-20). De thuisploeg gaf nog niet op. De Pooter milderde tot 15-20 met een jumper. Maras kon met 4 punten op rij erger voorkomen aan het einde van het eerste kwart (15-24).
Geukens mocht vanop de vrijworplijn de scores van het 2de kwart openen, toch was het Philippe Peeters die kon milderen met een driepunter naar 18-25. Even later vuurde hij zijn 2de driepunter van de namiddag af en werd het 22-27. Peeters was even niet te stoppen. Met een baseline drive wist hij de aalsterse verdediging te verschalken en moest coach Defraigne naar de time-out grijpen (24-27 6:36). Een Geukens-move diepte de voorsprong opnieuw uit naar 24-29. Sam Carron hield zijn ploeg in het zog van de ajuinen (26-29). Valinskas kon met een jumper voor de 27-31 zorgen maar de reactie van Kontich kwam er héél snel (29-31). Een dunk van Hawkins na een gemiste poging van Coleman hield de bezoekers aan de leiding in een zwakke 2de periode (29-33). Lessen mogen hier natuurlijk nog niet uit getrokken worden. De spelers kennen elkaar iets langer dan 1 week en moeten elkaars speelstijl en elkaar leren kennen nu. Een lucky driepunter van Coleman bezorgde Okapi een 5-punten voorsprong (31-36 1:00). Hawkins liep tegen zijn 4de fout aan en moest noodgedwongen plaats nemen op de bank (32-36). Ondertussen dikte Valinskas zijn puntentotaal verder aan vanop de vrijworplijn. Een knappe assist van diezelfde Valinskas op Marchant legde de ruststand vast op 32-40.
Coleman begon geconcentreerd aan het derde luik in de partij. Na een steal werd een vrijwillige fout op de Amerikaan gefloten en kon hij vanop de vrijworplijn de voorsprong verder uitdiepen naar 32-41. Het daarop volgende balbezit werd door Maras afgewerkt (32-43). Kontich liet okapi niet verder weglopen. Onder impuls van De Pooter en Vincent Peeters kon het milderen tot 38-43 (7:20). Philippe Peeters bracht de thuisploeg volledig terug in de wedstrijd (40-43 6:30). Valinskas bleef gelukkig voor Okapi zijn visitekaartjes maar afgeven (40-45). De Pooter en Van Aken konden voor de aansluiting zorgen (43-45). Maras en Marchant reageerden (43-48 4:05). Een driepunter van Coleman en een lay-up van Maras kon de bezoekers terug een ietwat meer geruststellende voorsprong geven (45-53).  Na een paar pogingen kon Coleman met een tip-in voor de 47-55 voorsprong zorgen. Van der Vuurst kon met een score plus bonus Okapi Aalst opnieuw een 10-puntenvoorsprong geven (47-58 1:25). Eli Van Aken kon met een inlegger Kontich terugbrengen tot 52-59 aan het einde van het 3de kwart.
Opnieuw kon Van Aken Kontich dichterbij brengen (54-59). Vanop de vrijworplijn wist Hawkins de voorsprong vast te houden (54-61). Peeters bleef het netje makkelijk vinden en ook Coleman kwam onder stoom nu (56-64). Met zijn 2de driepunter op rij kon hij de 56-67 voorsprong op het scorebord schieten (7:50). Okapi kon Kontich voorlopig niet verder tegen de muur duwen. Coleman wist wel zijn puntentotaal verder aan te dikken vanop de vrijworplijn (59-69). Vincent Peeters pakte nog uit met een sterke drive en milderde zo tot 61-69. Coleman bleef secuur vanop de vrijworplijn (61-71). Beide ploegen wisselden de scores nu vlotjes af. Valinskas gaf nog een mooie assist op een penetrerende Maras en bracht zo de maximale 63-75 stand op het scorebord. Driepunters van De Pooter en Vincent Peeters brachten de thuisploeg terug tot 69-77 (3:00). Valinskas schudde nog een knappe assist uit zijn polsen voor Maras (69-79). Valinskas vuurde nog eens 2 driepunters op rij af en legde zo de 70-85 eindstand vast.
Volgende woensdag ontvangt Okapi Aalst in zijn eigen Forum de buren uit Gent.
Verslag met dank aan Hans Rombaut
—-
Foto’s met dank aan Elsy Segers

Blijf op de hoogte van okapi aalst!

Via onze social media kanalen en de wekelijkse nieuwsbrief

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.