Zoeken x

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
7 januari 2022

Delen op:

Mededeling van de club naar aanleiding van de tsunamigolf aan besmettingen bij het A team

CORONA TSUNAMI TEISTERT OKAPI AALST

8 vastgestelde besmettingen zijn de voorbije dagen gedetecteerd.

Via een schrijven aan de Liga en aan de tegenstanders van dit weekend, zijnde Leuven en Antwerpen, hebben wij gevraagd de wedstrijden uit te stellen naar een latere datum. Het klopt dat binnen de Liga gesteld is dat dit enkel kan als de thuisspelende club akkoord is. Echter werd deze beslissing genomen voor het kennen van de extra besmettelijke omikronvariant. Tot op heden weigeren Leuven en Antwerpen de wedstrijden te spelen op een latere datum.

Bij monde van de clubarts vinden wij dit maatschappelijk en epidemiologisch onverantwoord. Niet alleen zijn naar alle waarschijnlijkheid nog spelers besmet maar nog niet gedetecteerd, bovendien zijn wij verplicht het team aan te vullen met U21 en U18 spelers. Wij stellen dus jongelingen bloot aan mogelijke besmettingen.

Okapi Aalst zou forfait kunnen geven. Dat levert 0 punten op in plaats van 1 punt bij verlies. Het zij zo. Echter zijn hier tevens boetes aan verbonden. Aangezien corona onze club financieel tot uitersten dwingt kunnen wij deze boetes er niet bij nemen. Wij zijn dus verplicht aan te treden en jongelingen, entourage en medewerkers hoog risico contacten te laten aangaan.

De club hoopt op het gezond verstand, eerder dan de sportieve gevolgen en vraagt alsnog beide wedstrijden uit te stellen naar latere data. Zo niet spelen we maar staan wij niet in voor mogelijke besmettingen bij de tegenstander en dragen wij niet de verantwoordelijkheid voor extra besmettingen bij anderen teams.

Blijf op de hoogte van okapi aalst!

Via onze social media kanalen en de wekelijkse nieuwsbrief

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.